KaMoreNa
06.Haziran.2016, 11:59
Ramazan geldi hoş geldi! Yarın Ramazan'ın ilk günü! Bu gece de ilk sahur gecesi. Durum bu olunca bana da bu haftalık sahur menüsünün ucundan tutmak düşüyor. Hadi gelin hem hafif hem doyurucu lezzetlere bir göz atalım!
1. İlk tarifimiz sahurda alışık olmadığımız cinsten!
https://img-s1.onedio.com/id-5754780682cd494c352c1dc6/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-fdfb1d25c0023b66530be228b8265e07d472ae5d.webp
Şimdi ne alaka smoothie iyice saçmaladın diyen arkadaşları bir dakika sessizliğe davet ediyorum. Bu smoothie içerisinde bol bol muz, bal ve yulaf bulunduruyor. Bu nedenle de sandığınızdan çok daha fazla tok tutuyor. Kısacası "aman sahurda çok ağır şeyler yemeyeyim hem de tok kalayım" derseniz bundan iyisini bulamazsınız.
2 yemek kaşığı yulaf
1/2 S.B süt
1 adet olgun muz
4-5 adet ceviz
1 yemek kaşığı bal
Bütün malzemeleri blender ya da mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.
2. Menemenin yeri farklı ama bu seferki ekmeksiz doyuruyor!
https://img-s2.onedio.com/id-56fbdfd6eafa8f32544f6431/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-82271514c760b14c9ec5e631890b9c6ba69abe93.webp
Evet şimdi gecenin köründe yemek yiyip yanında da bir somun ekmek yenilince ertesi gün tok tutuyor ama bir ay sonra löp löp yağ olarak geri dönüşü acı verici oluyor. Bu nedenle ekmeği az tutup onun yerine bol lifli avokado da bize yardımcı olabilir.
Olgun avokadoları ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra avokadolara biraz tuz ve karabiber serpin. İçerisine az miktarda beyaz peynir ufalayın ve üzerine yumurta kırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine alın üzerine pul biber ya da toz biber ve tuz serpip 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin.
3. Daha klasik bir seçenek arayanlara da bir çözümüm var elbet!
https://img-s1.onedio.com/id-55f6074f765d3fb65adf3408/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-78950abba12ab1d38e5fcaa9f5b78a26ee4487c6.webp
Simitte yumurta tarifini çok duydunuz. Ancak bu seferki fikrim farklı! Simitte menemen yapmaya ne dersiniz mesela?
Sebzelerini yavaş yavaş kavurduğunuz menemenin yumurtasını da simitin ortasına döküp enfes bir öğün yaratabilirsiniz. Burada işin püf noktası simiti ikiye bölüp kullanmak ve yumurtayı dökerken simiti kenarlarından iyice bastırmak.
4. Yine alışık olmadıklarımızdan bir seçenek ama bu da sandığınızdan daha doyurucu!
https://img-s2.onedio.com/id-57547eecc9dbe3e3050d89af/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-20c12586f54b83815616a55f40b3f0b1d7a750ab.webp
Yulafın içine girdiği her şey doyurucu olur bu konuda anlaşalım. Yine hafif ama doyurucu bir lezzetle geldim. Bu sefer de yulafları granola yapıp süt yerine yoğurda karıştırmak daha rahat ve lezzetli bir sonuca ulaşmanızı sağlayacak.
İlk olarak şu (http://cafefernando.com/turkce/granola/) tarifteki granolayı yapın. Daha sonra bir kase yoğurdun içine dilediğiniz reçeli ya da balı ekleyin. Son olarak taze ve kuru meyveler eklediğiniz yoğurda granolayı da ekleyin.
5. Kinoa ile tanışmayan kaldı mı?
https://img-s1.onedio.com/id-57548176b7cc5e5236448086/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-aa342cbd941eb454b8584ab7bb2e004a686bf569.webp
Her içeriğimde "kinoa kinoa" diyorum ama vallaha yararlı olduğundan diyorum. Şimdi bu kinoa aslında böyle kuş yemi gibi gözüküyor ama faydaları saymakla bitmez bir de üstelik tok tutma gibi özelliği var ki tadından yenmiyor.
Buradaki minik kekcikler de bu kinoa ile yapıldılar üstelik içleri de enfes peynir dolu benden söylemesi.
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=_E7hoHEBYjU) ulaşabilirsiniz.
6. Klasiklere geri dönecek olursan en enfes olanı burada!
https://img-s2.onedio.com/id-57548328c9dbe3e3050d8a01/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-dd2274cc5c70788244fb5771b3db083199464056.webp
Kendisi bayat ekmeklerin en yakın arkadaşı ekmek köftesi. Bir bayat ekmekten en güzel oluşturacak şey kesinlikle bu ekmek köftesi.
2 Bayat Ekmek
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
100 Gram Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
1 çay Bardağı Süt
1 çay bardağı Su
Bayat ekmeklerimizi robottan geçirin. Bayat ekmeklerimizin üzerine sütü ve suyu dökerek ekmekleri güzelce ıslatın. Daha sonra ekmeklerin suyunu sıkıp geniş bir kaba alın. Ekmekleri elimizle ufalayıp, üzerine kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyelin. Üzerine yumurtaları kırıp ardından maydanozu ince ince kıyıp ekmeklere ilave edin.Daha sonra da rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip son olarak tuz ve karabiberi serpin. Bütün malzemeleri iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak olursa galeta unu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.Hamura şekil verip galeta ununa bulayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletip dinlendirin. Kızgın yağda kızartın.
7. Pizza yapma anlayışını bu sahurda değiştirebiliriz!
https://img-s1.onedio.com/id-5754856128ff220906777538/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-513b1a815fb0b6b978409eac9c26142bd01f861a.webp
Gördüğünüz pizzanın tabanı mısır (http://onedio.com/etiket/misir/5043bf3d0228f60917601894) ekmeğinden! Eh durum böyle olunca hem beyaz ekmekten kaçmış oluyoruz hem de enfes güzel doyuyoruz.
Tarifine buradan (http://onedio.com/haber/klasik-pizzadan-sikilanlara-bu-kadar-cesidi-olacagini-dusunemeyeceginiz-pizza-hamurlari-630587) ulaşabilirsiniz.
8. Tatlı severleri de unutmadım tabii ki!
https://img-s2.onedio.com/id-575485e283554bb206a73d23/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-e12f09af6e202352ac9ef37d3728a5033b8b0c6d.webp
Şimdi bana kızacaksınız ama bu işin en güzel kısmı Nutella kısmı! Enfes Nutella kavanozu ile kesiştiğiniz geceleri biliyorum hiç inkar etmeyin. Eh bu güzel kesişmeleri güzel bir birlikteliğe dönüştürüp yemesek mi?
İlk olarak şuradaki (http://www.nefisyemektarifleri.com/krep-2059295/) gibi klasik krep hamurunu hazırlıyoruz. Daha sonra içerisine dilediğimiz kadar Nutella sürüyoruz ve dilediğimiz kadar muz ilave ediyoruz.
9. Patates dediğin en güzel sebze değil de ne?
https://img-s2.onedio.com/id-575487b421e18c2307c01e2f/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-7a2639782e415fde5f6325b33432e102d800da4d.webp
Patates sizce de yanlışlıkla sebze olmamış mı? Çünkü tadı bu kadar güzel ve her şeyle uyumlu olan bir şeyin sebze olması çok zor. Bu sefer bir de içine peynir ekleyince efsane bir lezzet haline geldi.
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=__o5Srziih8) ulaşabilirsiniz.
10. Enginarın tam mevsimi iken gelin onu peynirle bir araya getirelim!
https://img-s2.onedio.com/id-5754888bd9eab4ba4c3fc4f5/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-afec5d8bcea912b33d2b5fa1d4d6500f38c14ee0.webp
Sıradan börekleri poğacaları bu Ramazan'da unutun. Gelin bu sefer enginarlı peynirli toplar yapıp sahurda peynire ve sebzeye doyalım!
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=XbA3ugpbJxo) ulaşabilirsiniz.
11. Üşengeçler aç kalmasın onları da düşündüm!
https://img-s2.onedio.com/id-5754892d9c0dc1943714e1e1/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-6718b50b1eb6a5f040d32f28f6a4e3926d0f19e1.webp
Evet sevgili üşengeçler içeriğin son maddesine kadar gelmiş olmanız bile beni çok mutlu etti gelelim sizin sahurdaki akıbetinize. Şimdi sahurda gecenin o köründe kalkıp hazırlamaya üşenceğiniz için size akşamdan hazırlamacalı sahurda da enfes güzel olacak bir sandviç önerisi ile geldim.
İlk olarak pestoyu hazırlamak için fesleğen ya da maydanoz, çam fıstığı ya da ceviz, zeytinyağı, sarımsak tozu ve tuza ihtiyacımız var. Seçtiğiniz malzemeleri blendera atın ve 1 YK zeytinyağını yavaş yavaş ekleyip bir macun elde edin. Daha sonra hindi füme ya da tavada önceden pişirilmiş hindi etini ekmek dilimlerine göre kesin. Ekmeğin içine pesto sürün üzerine domates dilimleri hindi kaşar ekleyin. Son olarak pesto sürülmüş bir dilim ile sandviçi bitirin. Sahura kadar buzdolabında bekleyen sandviçi yemeden önce tost makinesi ya da fırına atıp kaşarlar eriyene kadar ısıtın.
1. İlk tarifimiz sahurda alışık olmadığımız cinsten!
https://img-s1.onedio.com/id-5754780682cd494c352c1dc6/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-fdfb1d25c0023b66530be228b8265e07d472ae5d.webp
Şimdi ne alaka smoothie iyice saçmaladın diyen arkadaşları bir dakika sessizliğe davet ediyorum. Bu smoothie içerisinde bol bol muz, bal ve yulaf bulunduruyor. Bu nedenle de sandığınızdan çok daha fazla tok tutuyor. Kısacası "aman sahurda çok ağır şeyler yemeyeyim hem de tok kalayım" derseniz bundan iyisini bulamazsınız.
2 yemek kaşığı yulaf
1/2 S.B süt
1 adet olgun muz
4-5 adet ceviz
1 yemek kaşığı bal
Bütün malzemeleri blender ya da mutfak robotuna atıp iyice karıştırın.
2. Menemenin yeri farklı ama bu seferki ekmeksiz doyuruyor!
https://img-s2.onedio.com/id-56fbdfd6eafa8f32544f6431/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-82271514c760b14c9ec5e631890b9c6ba69abe93.webp
Evet şimdi gecenin köründe yemek yiyip yanında da bir somun ekmek yenilince ertesi gün tok tutuyor ama bir ay sonra löp löp yağ olarak geri dönüşü acı verici oluyor. Bu nedenle ekmeği az tutup onun yerine bol lifli avokado da bize yardımcı olabilir.
Olgun avokadoları ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra avokadolara biraz tuz ve karabiber serpin. İçerisine az miktarda beyaz peynir ufalayın ve üzerine yumurta kırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine alın üzerine pul biber ya da toz biber ve tuz serpip 180 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin.
3. Daha klasik bir seçenek arayanlara da bir çözümüm var elbet!
https://img-s1.onedio.com/id-55f6074f765d3fb65adf3408/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-78950abba12ab1d38e5fcaa9f5b78a26ee4487c6.webp
Simitte yumurta tarifini çok duydunuz. Ancak bu seferki fikrim farklı! Simitte menemen yapmaya ne dersiniz mesela?
Sebzelerini yavaş yavaş kavurduğunuz menemenin yumurtasını da simitin ortasına döküp enfes bir öğün yaratabilirsiniz. Burada işin püf noktası simiti ikiye bölüp kullanmak ve yumurtayı dökerken simiti kenarlarından iyice bastırmak.
4. Yine alışık olmadıklarımızdan bir seçenek ama bu da sandığınızdan daha doyurucu!
https://img-s2.onedio.com/id-57547eecc9dbe3e3050d89af/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-20c12586f54b83815616a55f40b3f0b1d7a750ab.webp
Yulafın içine girdiği her şey doyurucu olur bu konuda anlaşalım. Yine hafif ama doyurucu bir lezzetle geldim. Bu sefer de yulafları granola yapıp süt yerine yoğurda karıştırmak daha rahat ve lezzetli bir sonuca ulaşmanızı sağlayacak.
İlk olarak şu (http://cafefernando.com/turkce/granola/) tarifteki granolayı yapın. Daha sonra bir kase yoğurdun içine dilediğiniz reçeli ya da balı ekleyin. Son olarak taze ve kuru meyveler eklediğiniz yoğurda granolayı da ekleyin.
5. Kinoa ile tanışmayan kaldı mı?
https://img-s1.onedio.com/id-57548176b7cc5e5236448086/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-aa342cbd941eb454b8584ab7bb2e004a686bf569.webp
Her içeriğimde "kinoa kinoa" diyorum ama vallaha yararlı olduğundan diyorum. Şimdi bu kinoa aslında böyle kuş yemi gibi gözüküyor ama faydaları saymakla bitmez bir de üstelik tok tutma gibi özelliği var ki tadından yenmiyor.
Buradaki minik kekcikler de bu kinoa ile yapıldılar üstelik içleri de enfes peynir dolu benden söylemesi.
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=_E7hoHEBYjU) ulaşabilirsiniz.
6. Klasiklere geri dönecek olursan en enfes olanı burada!
https://img-s2.onedio.com/id-57548328c9dbe3e3050d8a01/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-dd2274cc5c70788244fb5771b3db083199464056.webp
Kendisi bayat ekmeklerin en yakın arkadaşı ekmek köftesi. Bir bayat ekmekten en güzel oluşturacak şey kesinlikle bu ekmek köftesi.
2 Bayat Ekmek
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
100 Gram Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
1 çay Bardağı Süt
1 çay bardağı Su
Bayat ekmeklerimizi robottan geçirin. Bayat ekmeklerimizin üzerine sütü ve suyu dökerek ekmekleri güzelce ıslatın. Daha sonra ekmeklerin suyunu sıkıp geniş bir kaba alın. Ekmekleri elimizle ufalayıp, üzerine kuru soğanı ve sarımsağı rendeliyelin. Üzerine yumurtaları kırıp ardından maydanozu ince ince kıyıp ekmeklere ilave edin.Daha sonra da rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip son olarak tuz ve karabiberi serpin. Bütün malzemeleri iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak olursa galeta unu ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.Hamura şekil verip galeta ununa bulayın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletip dinlendirin. Kızgın yağda kızartın.
7. Pizza yapma anlayışını bu sahurda değiştirebiliriz!
https://img-s1.onedio.com/id-5754856128ff220906777538/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-513b1a815fb0b6b978409eac9c26142bd01f861a.webp
Gördüğünüz pizzanın tabanı mısır (http://onedio.com/etiket/misir/5043bf3d0228f60917601894) ekmeğinden! Eh durum böyle olunca hem beyaz ekmekten kaçmış oluyoruz hem de enfes güzel doyuyoruz.
Tarifine buradan (http://onedio.com/haber/klasik-pizzadan-sikilanlara-bu-kadar-cesidi-olacagini-dusunemeyeceginiz-pizza-hamurlari-630587) ulaşabilirsiniz.
8. Tatlı severleri de unutmadım tabii ki!
https://img-s2.onedio.com/id-575485e283554bb206a73d23/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-e12f09af6e202352ac9ef37d3728a5033b8b0c6d.webp
Şimdi bana kızacaksınız ama bu işin en güzel kısmı Nutella kısmı! Enfes Nutella kavanozu ile kesiştiğiniz geceleri biliyorum hiç inkar etmeyin. Eh bu güzel kesişmeleri güzel bir birlikteliğe dönüştürüp yemesek mi?
İlk olarak şuradaki (http://www.nefisyemektarifleri.com/krep-2059295/) gibi klasik krep hamurunu hazırlıyoruz. Daha sonra içerisine dilediğimiz kadar Nutella sürüyoruz ve dilediğimiz kadar muz ilave ediyoruz.
9. Patates dediğin en güzel sebze değil de ne?
https://img-s2.onedio.com/id-575487b421e18c2307c01e2f/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-7a2639782e415fde5f6325b33432e102d800da4d.webp
Patates sizce de yanlışlıkla sebze olmamış mı? Çünkü tadı bu kadar güzel ve her şeyle uyumlu olan bir şeyin sebze olması çok zor. Bu sefer bir de içine peynir ekleyince efsane bir lezzet haline geldi.
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=__o5Srziih8) ulaşabilirsiniz.
10. Enginarın tam mevsimi iken gelin onu peynirle bir araya getirelim!
https://img-s2.onedio.com/id-5754888bd9eab4ba4c3fc4f5/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-afec5d8bcea912b33d2b5fa1d4d6500f38c14ee0.webp
Sıradan börekleri poğacaları bu Ramazan'da unutun. Gelin bu sefer enginarlı peynirli toplar yapıp sahurda peynire ve sebzeye doyalım!
Tarifine buradan (https://www.youtube.com/watch?v=XbA3ugpbJxo) ulaşabilirsiniz.
11. Üşengeçler aç kalmasın onları da düşündüm!
https://img-s2.onedio.com/id-5754892d9c0dc1943714e1e1/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-6718b50b1eb6a5f040d32f28f6a4e3926d0f19e1.webp
Evet sevgili üşengeçler içeriğin son maddesine kadar gelmiş olmanız bile beni çok mutlu etti gelelim sizin sahurdaki akıbetinize. Şimdi sahurda gecenin o köründe kalkıp hazırlamaya üşenceğiniz için size akşamdan hazırlamacalı sahurda da enfes güzel olacak bir sandviç önerisi ile geldim.
İlk olarak pestoyu hazırlamak için fesleğen ya da maydanoz, çam fıstığı ya da ceviz, zeytinyağı, sarımsak tozu ve tuza ihtiyacımız var. Seçtiğiniz malzemeleri blendera atın ve 1 YK zeytinyağını yavaş yavaş ekleyip bir macun elde edin. Daha sonra hindi füme ya da tavada önceden pişirilmiş hindi etini ekmek dilimlerine göre kesin. Ekmeğin içine pesto sürün üzerine domates dilimleri hindi kaşar ekleyin. Son olarak pesto sürülmüş bir dilim ile sandviçi bitirin. Sahura kadar buzdolabında bekleyen sandviçi yemeden önce tost makinesi ya da fırına atıp kaşarlar eriyene kadar ısıtın.