Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok gezen mi çok bilir, çok okuyan mı?
Misal
07.Haziran.2016, 11:25
Çok gezen mi çok bilir, çok okuyan mı?
Çok Gezen insanlar bizzat hayatla iç içe olur. İnsan okuduklarını unutur, ama yaşadığını unutmaz. Çok Gezen bilgiyi bizzat yerinde görür ve öğrenir. Görmek başkadır. Gezerek öğrenmek birçok duyuya hitap ettiği için daha kalıcıdır. Kitaptan okumak teorik bilgidir, gezmek ise pratik bilgidir ve en kalıcı öğrenme bizzat yaparak yaşayarak öğrenmedir. Keşfetmek, keşfedileni okumaktan daha yararlıdır, daha akılda kalıcıdır. Münazara yarışmasında biraz rakibe zorluk çıkaracak ve rakibin tezini çürütecek bir yaklaşımda bulunacak olursak okuyan insan sadece okuduğuyla kalır ve okuduğu şeyle ilgili bir fikir edinebilir ama gezen bir insan uygulamalı olarak öğrenir.
Peki sizce?
Barbi
07.Haziran.2016, 11:39
Cok gezen elbetteki
Cem
07.Haziran.2016, 11:40
Güzel 1 Konu bence Çok Gezen bilir herşeyi yerli yerinde görmek gördüklerini sorgulamak sorguladıkçada ögrenmek o yüzden çok gezen bilir
Hypnos
07.Haziran.2016, 11:52
O kadar çok okuduğum tarihi yerler vardıki, bu sene hepsini gezdim. Belkide bütün Türkiyeyi. Okuduğumdan çok daha fazlasını kattı bana. Gezerek görmek her zaman daha iyi. Gezemeyeceğin yerleri zaten mecburen okuyorsun. :)
Peri
07.Haziran.2016, 12:11
çok gezen bence
Ada
07.Haziran.2016, 13:39
okumayida cok asiri derecede seven biri olarak yinede
cok gezenin daha cok bildiginden yanayim : )
eXtreme
07.Haziran.2016, 18:55
Gezen , okuma her zaman idrak edilemeyebilir.
Francisco
07.Haziran.2016, 19:03
Gezen dedim çünkü uygulayıp öğrenmiş oluyorsun diğer şekilde sadece okuyup bilmiş oluyorsun ama aslında 2 si de olmalı önce okuyup bilmelisin sonra uygulamalısın...
GuL
08.Haziran.2016, 01:20
öyLe Bi Söz Vardi Cok Gezenmi BiLir Yoksa Cok okuyanmi? Bence Cok Kazik Yiyen BiLir
Bana KaLirsa okuyan BiLir Gezen DegiL Ve Kazik Yigende BiLir
VisKy
08.Haziran.2016, 17:41
Bilmiyorum diyen en çok bilir.
Naze
08.Haziran.2016, 23:14
Gezen ..
BOZKURT21
08.Haziran.2016, 23:46
Çok okuyan daha çok bilir başlığını savunan sanırım tek ben oluyorum:))
örnek olarak şu tezleri size sunabilirim;Ansiklopediyi açıp bir anda dünyanın öbür ucundaki bilgilere bile ulaşılabilir , işte bu yüzden insan ne kadar gezerse gezsin okumakla edindiği bilgileri edinemez, buna ömrü yetmez ki.Kitaplardaki birçok bilgiye ulaşmak daha kolay olduğu halde gezmek uzun bir zaman alan ve her zaman mümkün olmayan bir durumdur. Bu nedenle gezmeden de iyi bilmek ve iyi öğrenmek mümkündür.Gezmek yerine okursak kısa zamanda çok bilgiye sahip olabiliriz ve bunlar kitaptan silinmez, unutursak bile yine açıp okuyabiliriz. Ama gezilen yerler unutulabilir.Teorik bilgileri sadece ve sadece okumakla elde edebiliriz, okumadan gezmenin de bir faydası olmayacaktır.Okumanın getirdiği hayal gücünü gezilen yerleri gören gözler ve klavuzlarlar bile oluşturamaz. İnsan sonuçta ne kadar çok yeri gezse de hep bi yerler eksik kalacaktır. Fakat insan okumayla gitmeyi hayal bile etmenin zor olduğu bir yer hakkından çok önemli bilgilere sahip olabilir.Gezilen yerler hakkında okumadan nasıl bilgi alınabilir?
Sent from my iPhone using Tapatalk
aylecA
09.Haziran.2016, 00:18
Ikisinide yapan en iyi bilir :) gerci gezen gormesini bilmiosa ve okuyan okuduklarini anlamiosa cok derin bi konu :)
ama ne demis ATATURK halka okumassak buyuk islerin ustesinde Gelemeyiz ..
BOZKURT21
09.Haziran.2016, 01:39
Ikisinide yapan en iyi bilir :) gerci gezen gormesini bilmiosa ve okuyan okuduklarini anlamiosa cok derin bi konu :)
ama ne demis ATATURK halka okumassak buyuk islerin ustesinde Gelemeyiz ..
Allah’ın İlk Emri: “Oku” Alak Suresi 96/1-2 Alak Suresi 96/3-4-5
Sent from my iPhone using Tapatalk
AsiprenS
12.Haziran.2016, 01:04
Bu olay durumuna göre değişir. Tarihi bir mekan ise mutlaka yerinde görmek ve bilgi almak daha iyi olur :) Gezmekten yanayım :)
BattalGazi1381
25.Eylül.2016, 13:49
Katiliyorum
BattalGazi1381
25.Eylül.2016, 13:50
Evet haklisin katiliyorum
zeynepiya
02.Aralık.2016, 01:36
ya ikisinin de yeri ayrı. ikisi de olmalı.
LeWa
02.Aralık.2016, 03:45
Bence yeri zamanına göre değişir bi insan sonuçta her yeri gidip göremez bi insanın herşeyi okuyup aklında tutamayacağı gibi : ))
Karizmatik
02.Aralık.2016, 05:47
Tabikide Çok Okuyan Yüzeysel Çogu Şeyi Daha Çok Bilir. Ancak Çok Gezen Az Şey Bilmesine Rgmen Daha Derinlemesine Hakimdir.
Hysteria
02.Aralık.2016, 18:05
İkiside bence ayrı ayrı birşey.Ama gezen kişi her ortama her duruma ayak uydurabilir bence.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.