PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japonlar yapay göktaşı yağdıracak



BOZKURT21
07.Haziran.2016, 17:12
http://yumurtaliekmek.com/wp-content/uploads/2016/06/meteor03061602.jpg
2020 Yaz olimpiyat oyunlarının açılış seremonisi bugüne kadar yapılanlardan çok farklı olabilir!

Japon araştırma şirketi ALE Co, Japon hükümetine, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat oyunlarının açılışı için sıradışı bir gösteri yapmayı teklif etti. Teklif kabul görürse, 2020 Yaz olimpiyat oyunlarının açılış seremonisi hafızalardan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.
Şirket, açılış için gökten yüzlerce renkli ateş topu şeklinde meteor yağdırmayı planlıyor. İnsan yapımı bu meteorların gösterisi, başkent Tokyo’nun 100 kilometre uzağından bile izlenebilecek.
Peki, yapay göktaşı gösterisi nasıl yapılacak?http://yumurtaliekmek.com/wp-content/uploads/2016/06/meteor03061601.jpg (http://yumurtaliekmek.com/wp-content/uploads/2016/06/meteor03061601.jpg)
ALE Co’nun teklifi kabul edilirse, Japonya dünyadan 100 kilometre uzaklığa bir uydu fırlatacak. Bu uydu, dünya yörüngesine belli aralıklarla bilye büyüklüğünde cisimler bırakacak. Atmosfere sürtünerek yanacak bu bilyeler, yer çekiminin etkisiyle yavaş yavaş dünyaya inecek. Farklı renklere sahip bilyeler, tıpkı bir meteor yağmuru gibi görünecek. Her bir bilye yeryüzüne indiğinde parçalanacak ve yok olacak.
Yapay meteor bilyeler, doğal meteorlara göre yeryüzeyine daha yavaş inecek, bu sayede de daha uzun süre izlenebilecek.
Adeta görsel bir şölen vaat eden bu gösteri, Japonya’ya hiç de ucuza mal olmayacak. Hesaplamalara göre, her bir bilyenin maliyeti 8 bin 100 doları bulacak. Bu rakama, uydu fırlatma maliyeti de eklenecek.
Teklifin kabul edilmesiyle şirket testlere 2018 yılında başlamayı planlıyor.
Bugüne kadar yapılan olimpiyat oyunları açılış seremonilerinden çok farklı bir kurgu ve görkem içerecek organizasyon için şimdi gözler Japon hükümetinde…

Ek bilgi: Göktaşı ya da meteorit, uzaydan Dünya yüzeyine düşen maddelerin genel adıdır. Dünya atmosferine her yıl birkaç bin göktaşı girer. Ancak bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere göktaşı olarak düşer.
Göktaşları, Dünya atmosferine saniyede 11–72 kilometre arasında değişen bir hızla girerler. Sürtünmeden meydana gelen ısıdan dolayı büyük bir kısmı eriyerek toz parçacıkları halinde yeryüzüne inebilir. Büyük göktaşları atmosferde gözlenebilir. Düzenli olarak
her sene gerçekleşen meteor yağmurları bulunmaktadır.