Gulbade
31.Ağustos.2016, 16:15
http://i.hizliresim.com/gX8pN0.png (http://hizliresim.com/gX8pN0)
MALZEMELER:
1 paket kemalpaşa tatlısı
su
şeker
Muhallebi malzemeleri:
5 su bardağı kadar süt
yarım çay bardağı kadar şeker
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı kadar un
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Oktay usta tatlı tarifleri, muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi için ilk olarak, kemalpaşa tatlılarımızı, paketinde yazıldığı gibi şeker ve suyla pişiriyoruz.
Daha sonra muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Beş su bardağı kadar sütü, nişastayı, unu ve şekeri bir tencereye aktarıp karıştıralım. Ocakta kaynatmaya başlayalım karıştırarak.
Kaynayıp, kıvamı koyulaşınca, içine vanilya ekleyelim, karıştırıp kısık ateşte bir iki dakika sonra ateşten alalım.
Kemalpaşalarımızı pakette yazıldığı gibi pişirip, şerbetini çekmesini sağlayalım. Sonra bir süzgeçli kepçe yardımıyla alalım ve kullanacağımız üç parmak derince servis kabına (kek kalıbı, tart kalıbı da olur) dizelim.
Bu aşamada eğer bir gün önceden yaparsanız kemalpaşa tatlılarını, suyunu bırakacaktır. Sizde süzülmüş halde kullanabilirsiniz böylece.
Üzerine hazırladığımız muhallebiyi aktaralım, soğuduktan sonra da buzdolabına kaldıralım. Geceden dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Bu arada, dinlenmiş olan muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi suyunu bir miktar salacaktır. Bu suyu kalıptan süzün. Sonra da, tart kalıbının kenarlarını güzelce sıyırıp, servis tepsisine ters çevirin.
MALZEMELER:
1 paket kemalpaşa tatlısı
su
şeker
Muhallebi malzemeleri:
5 su bardağı kadar süt
yarım çay bardağı kadar şeker
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 yemek kaşığı kadar un
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Oktay usta tatlı tarifleri, muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi için ilk olarak, kemalpaşa tatlılarımızı, paketinde yazıldığı gibi şeker ve suyla pişiriyoruz.
Daha sonra muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Beş su bardağı kadar sütü, nişastayı, unu ve şekeri bir tencereye aktarıp karıştıralım. Ocakta kaynatmaya başlayalım karıştırarak.
Kaynayıp, kıvamı koyulaşınca, içine vanilya ekleyelim, karıştırıp kısık ateşte bir iki dakika sonra ateşten alalım.
Kemalpaşalarımızı pakette yazıldığı gibi pişirip, şerbetini çekmesini sağlayalım. Sonra bir süzgeçli kepçe yardımıyla alalım ve kullanacağımız üç parmak derince servis kabına (kek kalıbı, tart kalıbı da olur) dizelim.
Bu aşamada eğer bir gün önceden yaparsanız kemalpaşa tatlılarını, suyunu bırakacaktır. Sizde süzülmüş halde kullanabilirsiniz böylece.
Üzerine hazırladığımız muhallebiyi aktaralım, soğuduktan sonra da buzdolabına kaldıralım. Geceden dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Bu arada, dinlenmiş olan muhallebili kemalpaşa tatlısı tarifi suyunu bir miktar salacaktır. Bu suyu kalıptan süzün. Sonra da, tart kalıbının kenarlarını güzelce sıyırıp, servis tepsisine ters çevirin.