PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp Krizini Engellemenin Yolları



aRZuU
16.Şubat.2014, 19:59
Kalp Krizini Engellemenin Yolları
Kalbimizin hayatımızı sürdürmekteki önemini hepimiz biliyoruz. Yapılan araştırmalarda, kalbimize verdiğimiz hasarların nedenleri ortaya çıkarılmıştır. Bu hataları yapmadığımızda kalp krizi ve kalp kaynaklı ölümler %30-60 oranında azalmaktadır. İşte yapılan hatalar;

Sabahları geç kalkmak ve kahvaltı yapmamak, acıkmadan yemek yemek, yatmadan önce yemek yemek, kötü beslenmek, hareketsiz bir yaşam, spor yapmamak, yağlanmak, sürekli stres altında yaşamak, aşırı alkol ve sigara kullanmak, kalbimizden bir şikayet olmadıkça doktora gitmemek olarak sayılabilir.

Peki, hangi belirtiler bizi doktora götürmeli dersek, göğüs ağrısı, göğüste sıkışma, tıkanma erken belirtiler olabilir. Çabuk yorulmak, nefes darlığı, fenalık geçirme, çarpıntı, baygınlık, gece uykudan uyandıran tıkanma hisleri kalp hastalığı belirtileridir. Erkeklerde 40 yaş, kadınlarda 50 yaş kalp hastalıkları için sınırdır ve mutlaka bir hekime gözükülmelidir.

Ailede 1. dereceden yakınlarda kalp hastalığı, yüksek tansiyon rahatsızlığı varsa, 30’lu yaşlarda da mutlaka kontroller yapılmalıdır. Çünkü kalp krizinde, erken yaşlarda kurtulma şansı düşüktür. Kalp krizi, kesinlikle ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır. Obezite nedeni ile yüksek tansiyon hastaları bu riski yüksek oranlarda taşımaktadırlar.

Kilo vermek ve yediklerimize dikkat etmek, diyet uygulamak kalp doktorlarının size ilk tedavisi olacaktır. Kalp ritim bozukluğu ve tansiyon problemleri varda ilaç kullanımı ile düzene sokulabilmektedir.

Kalp krizi belirtileri ile karşılaşırsanız, derhal bir yere oturun ve ambulans çağırmaları için çevrenizden yardım isteyin. Çok az hareket edin, ne kadar çok hareket ederseniz kabiniz çok daha fazla oksijen ihtiyacı hissedecektir. Henüz kesinliği sağlanamasa da, birkaç defa kuvvetlice öksürmenin kalp ritmini düzenlediği söylenmektedir.

Doktorlar kalp krizini önlemek için spor tavsiye etmektedir. Spor yapmak, bir uzman eşliğinde olmalıdır. Bazı sporlar, kalbi yorduğundan dikkatli yapılmalı veya hiç yapılmamalıdır. Örneğin, halı saha maçları, kalbi inanılmaz yoran sporlardır.