aRZuU
18.Şubat.2014, 11:22
Açlık krizini önlemenin yolları
Açlık krizleriyle başa çıkmanın yolları, doğadan faydalanmaktır diyor Diyetisyen Ceylan Akiş ve ekliyor alışveriş listenizi yaparken, krizle başa çıkmanızı sağlayacak ürünleri de bu listeye ekleyin. Peki, onlar neler?
Yapılan birçok araştırma, tarçının özellikle yemek sonrası insülin dalgalanmalarını ve kan şekerini büyük ölçüde düzenlediğini, hatta Tip 2 diyabetli hastalarda kolesterol ve trigliserit değerlerini de düşürdüğünü ortaya çıkarmıştır. Gün boyu özellikle yemek aralarında tarçını meyvelerinizin üzerine serperek veya içeceklerinizle tüketebilirsiniz.
Araştırmalar kuruyemiş tüketme alışkanlığı olan bireylerin tüketmeyenler oranla daha rahat zayıfladıklarını veya kilolarını korudukları ortaya çıkarmıştır. Kuruyemiş tüketen bireylerin öğünlerinde daha toplam olarak daha az besin ve özellikle de karbonhidrat tükettikleri görülmüştür. Burada anahtar ifade uygun porsiyondadır. Özellikle badem, ceviz ve fındıktaki yağ çeşitleri vücudumuzda hem sağlığımızı hem de zayıflamamızı destekleyici olarak kullanılmaktadır.
Yeşil çaydaki zayıflatıcı etmen sanılanın aksine kafein değil içeriğindeki kateşin adı verilen bir antioksidanttır. Kateşin, hem metabolizma hızını arttırır hem de kanser ve yüksek kolesterolle mücadelenizde size destek olur. Hergün en az 3 bardak soğuk veya sıcak yeşil çay içmeniz sizi hem daha sağlıklı kılacak, hem de forma sokacaktır.
Yumurta örnek protein içeriği sayesinde kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize, diğer bir deyişle daha geç acıkmanıza neden olarak kaçamak ihtimalini azaltan çok önemli bir besindir.
Greyfurt meyvesinin içindeki bazı fitokimyasallar vücutta insülin düzeylerini düşürerek yağların enerjiye dönüşmesi için sinyaller oluşturmaktadırlar. Ayrıca posadan çok zengin greyfurt kesinlikle sağlıklı bir ara öğündür.
Hiç kolesistokinin diye bir şeyden bahsedildiğini duydunuz mu? Kolesistokinin zayıflamada kullandığımız en önemli ajanlardan biridir. Kolesistokinin doğal bir iştah baskılayıcı hormondur. Bu hormunu yükseltmek için kurubaklagil tüketin.
Orta yaş kilolarınızla zeytinyağı ile mücadele edin. Zeytin yağı makul ölçülerde kullanıldığında metabolizmanızı hareketlendirici özelliği olan bir çoklu doymamış yağ asididir. Salatalarınızda sızma zeytinyağı kullanın ama 1 yemek kaşığını geçmemek kaydıyla.
Bazı araştırmalar sirkenin tok tutucu etkisinden söz etmekte, bu etkiye yapısındaki asetik asitin besinlerin mideden ince bağırsağa geçişini yavaşlatarak midede daha uzun süre kalmasını sağlayarak yol açtığı düşünülmektedir. Sirke ayrıca beyaz ekmek, kek ve hamur işi gibi işlenmiş karbonhidratların tüketimi sonrası meydana gelen ani kan şekeri yükselişini de yavaşlatmaktadır.
Armut senelerdir sağlıklı beslenme kaynakları tarafından ihmal edilen bir meyve olmakla birlikte son yıllarda zengin posa ve düşük kalori içeriği nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. Orta boy bir armut ortalama 4 gram posa içeriği ile en zengin posalı meyve iken; elma 3 gram ile 2. Sırada yeralmaktadır.
Açlık krizleriyle başa çıkmanın yolları, doğadan faydalanmaktır diyor Diyetisyen Ceylan Akiş ve ekliyor alışveriş listenizi yaparken, krizle başa çıkmanızı sağlayacak ürünleri de bu listeye ekleyin. Peki, onlar neler?
Yapılan birçok araştırma, tarçının özellikle yemek sonrası insülin dalgalanmalarını ve kan şekerini büyük ölçüde düzenlediğini, hatta Tip 2 diyabetli hastalarda kolesterol ve trigliserit değerlerini de düşürdüğünü ortaya çıkarmıştır. Gün boyu özellikle yemek aralarında tarçını meyvelerinizin üzerine serperek veya içeceklerinizle tüketebilirsiniz.
Araştırmalar kuruyemiş tüketme alışkanlığı olan bireylerin tüketmeyenler oranla daha rahat zayıfladıklarını veya kilolarını korudukları ortaya çıkarmıştır. Kuruyemiş tüketen bireylerin öğünlerinde daha toplam olarak daha az besin ve özellikle de karbonhidrat tükettikleri görülmüştür. Burada anahtar ifade uygun porsiyondadır. Özellikle badem, ceviz ve fındıktaki yağ çeşitleri vücudumuzda hem sağlığımızı hem de zayıflamamızı destekleyici olarak kullanılmaktadır.
Yeşil çaydaki zayıflatıcı etmen sanılanın aksine kafein değil içeriğindeki kateşin adı verilen bir antioksidanttır. Kateşin, hem metabolizma hızını arttırır hem de kanser ve yüksek kolesterolle mücadelenizde size destek olur. Hergün en az 3 bardak soğuk veya sıcak yeşil çay içmeniz sizi hem daha sağlıklı kılacak, hem de forma sokacaktır.
Yumurta örnek protein içeriği sayesinde kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize, diğer bir deyişle daha geç acıkmanıza neden olarak kaçamak ihtimalini azaltan çok önemli bir besindir.
Greyfurt meyvesinin içindeki bazı fitokimyasallar vücutta insülin düzeylerini düşürerek yağların enerjiye dönüşmesi için sinyaller oluşturmaktadırlar. Ayrıca posadan çok zengin greyfurt kesinlikle sağlıklı bir ara öğündür.
Hiç kolesistokinin diye bir şeyden bahsedildiğini duydunuz mu? Kolesistokinin zayıflamada kullandığımız en önemli ajanlardan biridir. Kolesistokinin doğal bir iştah baskılayıcı hormondur. Bu hormunu yükseltmek için kurubaklagil tüketin.
Orta yaş kilolarınızla zeytinyağı ile mücadele edin. Zeytin yağı makul ölçülerde kullanıldığında metabolizmanızı hareketlendirici özelliği olan bir çoklu doymamış yağ asididir. Salatalarınızda sızma zeytinyağı kullanın ama 1 yemek kaşığını geçmemek kaydıyla.
Bazı araştırmalar sirkenin tok tutucu etkisinden söz etmekte, bu etkiye yapısındaki asetik asitin besinlerin mideden ince bağırsağa geçişini yavaşlatarak midede daha uzun süre kalmasını sağlayarak yol açtığı düşünülmektedir. Sirke ayrıca beyaz ekmek, kek ve hamur işi gibi işlenmiş karbonhidratların tüketimi sonrası meydana gelen ani kan şekeri yükselişini de yavaşlatmaktadır.
Armut senelerdir sağlıklı beslenme kaynakları tarafından ihmal edilen bir meyve olmakla birlikte son yıllarda zengin posa ve düşük kalori içeriği nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. Orta boy bir armut ortalama 4 gram posa içeriği ile en zengin posalı meyve iken; elma 3 gram ile 2. Sırada yeralmaktadır.