PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.Münazara: İhanet affedilmeli mi, affedilmemeli mi?

Cedric
28.Ekim.2017, 00:17
Merhaba arkadaşlar, ilk münazara konumuz: İhanet affedilmeli mi, affedilmemeli mi?

Münazaraya katılanlar dışında yorum atmak yasaktır, atılan yorumlar silinecektir.
Beğendiğiniz görüşleri beğen butonunu kullanarak beğenebilirsiniz yorum atmak yerine.
24 saat boyunca görüş bildirmeyen katılımcılar diskalifiye edilecek ve sonraki münazaraya katılamayacaklardır.
Münzara süresi 3 gündür.

Gruplar belirlendi,
Kırmızı grup ihanet affedilmedir fikrini savunacak
Mavi grup ise ihanet affedilmemelidir fikrini savunacak.

Kırmızı Grup
@BeSTemm (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16454)
@AycA_S (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16524)
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060)

Mavi Grup
@AhuM (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=18276)
@aSi` (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16747)
@The (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=18716)

Katılan arkadaşlara başarılar, umarım eğlenceli bir münazara olur.

AhuM
28.Ekim.2017, 00:30
ihanet affedilicek birşey olamaz olamalı.
Sizin sevginizi çiğneyip güveninizi sarsıyorsa bunun telafisi olmaz.
Birkere yaptı birdaha yapmaz düşüncesi asla kabul edilemez.
Aşık olan kadın yada adam aldatmaz.
Başka bir tene dokunup başkasının gözlerine bakamaz.
Eğer bunu yapıyorsa bu acizliktir.
Ve güçlü olan birisi hiç bir zamna aciz birini hayatına tekrardan sokmaz.
Yapan birdaha yapar.Zaten yapmayacak olsaydı ilk başda sizi hayal kırıklığına uğratmazdı.

aSi
28.Ekim.2017, 00:51
İhanet karaktersizliktir.Karakteri olmayan birine insan sıfatını kullanmak bile yanlıştır bence.Ortada bir ihanet var ise o sevgi aşk saygı zaten çoktan bitmiş demektir.Bir sevgide en önemli şey emektir fedakarlıktır.Sizin emeğinize sahio çıkamayan,fedakarlığınızı hiçe sayan birini affetmek en başta kendi onurunuza saygısızlıktır.İhaneti affetmek yeniden yapılmasına izin vermektir göz yummaktır asla bir çözüm değildir.Her gün yüzüne her baktığınızda bu durum her aklınıza gelişinde size aynı acıyı yaşatıcaktır.Size bu acıyı yaşatan ne size ne kendisine saygı duymayan yüzüne hep şüpheyle bakacağınız içinizdeki sevgiyi güveni zedelemiş birini asla affetmeyin.

KaMoreNa
28.Ekim.2017, 01:01
Selam arkaşlar. Konumuz çok hassas ve çoğumuz asla affedilmez diye düşünüyor biliyorum.
İhanet acıtır ama ...
Ama unutulmaz değildir! Hem neler ve kimler unutulmadı ki? Unutulmayı hak edenler, elbet günün birinde mazinin soluk yapraklarından silinip gidecekler. Fakat insan şunu sormalı kendine "neden?". Bu olayın başına gelmesinde aldatılanın hiç mi payı yoktur. Herşey toz pembe iken kimse kimseye ihanet etmez. Demek ki birşeyler ters gidiyordur. Tek suçlu partnerinde bulamadığı ilgi ve şevkati başkalarında arayan mıdır?

The
28.Ekim.2017, 01:05
İlgi ve şefkati bulamıyorsa önce gelsin desin olmuyor sonra ne yapıyosa yapsın

AhuM
28.Ekim.2017, 01:08
AycA_S
Erkeklerin aldatması için mutlaka bir sebep gerekmez. Evliliği mükemmel olan bir erkek de aldatabilir. Anlık cinsel dürtülerine mağlûp olup bir kadınla yatabilirler.
Bir taraf aldatılıyorsa senin suçun senin hatan ve bu yüzden aldattım demek o kişiye ayrı saygıslık olabileceğini düsünüyorum.
Bir kadın yada erkek aldatıyorsa senin yüzden aldattım demek yerine karşısına alıp bir sorunumuz var ve bu sorunu çözmeliyiz diyerek bu şekilde pozitif yolar bulunmalıdır.

Yaptıkları hatayı birde eşlerini sevgililerinin yada beraber olduklarını kişilerinin üste atıp yaptıği hatayı görmezlikden gelmek ayrı bir sorumsuzlukdur.

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:13
Öncelikle Herkese Başarılar.(:

İhanet Neden Affedilmesin Sorusunu Kendiniz Sorduğunuz Zaman Hangi Cevabı Alıyorsunuz Diye Sorsam Vereceğiniz Cevapların Yazdığıınız Cümleleri İçereceğini Hiç Sanmıyorum, Peki Neden?
Bugün Sevgili,Evli,Olabilirsiniz.
Ama Öncelikle İhanet Sözcüğünün Kökenine Bakalım Dilerseniz.?
Türk Dil Kurumunda İhanet Sözcüğünün Açıklaması;
1. hainlik, kötülük etmek
"Emanete ihanet etmek veya etmemekle insan öteki mahlukattan ayrılır veya onlardan farkı kalmaz."
Ve Bunu Daha Faza Açmak Gerekirse Eş Dost Arkadaş İş Ve Benzeri Sosyal Yaşamda İhanet Kavramını Görebileceğimiz Zaman Dilimleridir.
Bugün Siz Kendi İşinizden Ayrılıp Aynı Sektörde Faliyet Veren Baska Bir YEre Gittiğinizde Serbest Piyasa Ekonomisi Diyerek İşin İçinden Çıkıp Bunun Adını İhanet Koymuyorken Duygusal Bağlamda Bir Kişiye Olan Sorumluluğuz Varken Ve Bu Sorumlulugu Yerine Getiremeyip Başka Bir İnsanla Duygusal Ve Tensel Olarak Bir İlişki Durumuna İhanet Kavramını Etiket Edebiliyorsunuz.
Ve Ne Yazıktır Ki İhanet Etiketi Birtek Tensel Olarak Genelde Günümüzde Daha Çok Akla Gelmektedir.
Bir Baskası İle Flört Eden Dostum Sen Onunla Tensel Olarak Hicbir Bağlam Kuramazken O Bunun Boslugunu Çeşitli Düsüncelerle Baska Olaylara Dökerken Seni Zihinsel Olarak Aldatmıs Olmuyor Mu?
Fiziken ve Biyolojik Olarak Sen Bunun Farkındasın Bu Bilinci Bilip İhtiyactır Diye Geçiştirirken Aldatılmıs Olmuyormusun?
Kisiler Dönemsel Olarak Bir Bosluga Düşebilir Hayatımız Boyunca İllaki 1 Defaya Mahsusta Olsa Sizlerde Bu Boşlga Düşmüşsünüzdür. Hata YApmadınız Mı Hiç?
Sigaradan Nefret Eden Biri Sigara İçebilir. Kendini Hic Affetmeyen Gördünüz Mü Bu Konuda?
Evlendiği İnsanla Daha İlk Geceden Baslayan Süre Gelmiş 1 Damla Kan 1 Metre Çarşaf Olayı Olmayınca Bir Paçavra Misalı Kaldırılıp Kenarı Atılınca İhanete Uğramış Olmuyormusun Yine?
Nerede Kalıyor Duyguların?
Sevgin? O Yere Göğe Sığdıramadığın Aşkın?
Bunların Hepsini Bir Kenara Bırakalım Elimizin Tersi İle.
Aksini Düsünelim Empati Kurun Hayat Ne Kadar İçinden Çıkılmaz Bir Hal Alır Değil Mi? Simdi Hataları İlede Sevdiğiniz. Ve Sürdürmek Zorunda Kaldıgınız Ve Buna Mecbur Kılınan Bir Birlikteliğiniz Varsa Neden Affetmeyesiniz?
O Hatayı Siz Yapsaydınız Affedilmeyi Beklemezmiydiniz?

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:16
Sevgili AhuM Pişanlık Ve Pişkinlik Arasındaki Farkta Tamda Söz Ettiğin Yerde Başlıyor.
Sen İhaneti Sadece Karşına Alenen Çıkınca Karşılamış Oluyorsun Bir Yıkım Veriyor Sana Belki Ama Geçip Dediğin Gibi Konusma Ve Pişmanlık Gibi Durumları Ortaya Koyunca Kesip Atarmısın Yoksa Denemek Mi Bir Şans Daha Vermek Mi İstersin?

KaMoreNa
28.Ekim.2017, 01:16
İhaneti bir suç ya da günah olarak göreceksek, onun nedenlerini bulmak ve insan ruhunda yansımalarını öğrenmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. İhanet eden zaten kendi içinde acıların en şiddetlisini yaşar. Pişmanlık deryasında kaybolmuştur. Düşene birde en sevdiği mi tekme atmalıdır.
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
Af, hak ettiği bir şeyi almayıp sahibine bağışlamak demektir. Allahü teâlâ affedicidir, affedenleri sever.

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:19
İlgi ve şefkati bulamıyorsa önce gelsin desin olmuyor sonra ne yapıyosa yapsın

Simdi Sen Bu Düşüncenle Zaten Onu Affetmiş Olmuyormusun? (:

AhuM
28.Ekim.2017, 01:19
Araz ihaneti derecelendirmiyoruz burda (:
ihanet deyince kimsenin aklına sigara içtim kendime ihanet ettim gelmez.
Ama şu varki illa bir derecelendirme yapıcak isek
ihanet eş dost vs ne olursa olsun ihanet ihanettir.

Kimse sevgilisi elinden alan bir arkadaşını....
Kimse kendsini en zor durumda bırakıp giden akrabasını...
Kimse kendisine ihanet eden bir eşi istemez

Mesela siz empati yapın.size ihanete edicek olan bir eşiniz dostunuz arkadaşınız olsaydı ne tepki verirdiniz?

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:23
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) ihaneti derecelendirmiyoruz burda (:
ihanet deyince kimsenin aklına sigara içtim kendime ihanet ettim gelmez.
Ama şu varki illa bir derecelendirme yapıcak isek
ihanet eş dost vs ne olursa olsun ihanet ihanettir.

Kimse sevgilisi elinden alan bir arkadaşını....
Kimse kendsini en zor durumda bırakıp giden akrabasını...
Kimse kendisine ihanet eden bir eşi istemez

Mesela siz empati yapın.size ihanete edicek olan bir eşiniz dostunuz arkadaşınız olsaydı ne tepki verirdiniz?

Bak Ne Güzel Diyorsun Söylediğin Kişilerin Hayatında Olan Yerini Düşünürdüm?
Öyle Olanlar Kolay Mı Oluyor Kolay Kaybedilsin Sevgili AhuM?

AhuM
28.Ekim.2017, 01:27
Araz hiç bir erkek karısının hayatındaki yerini düşünüp ihanete göz yummaz yeri dolarmı elbet dolar...

Yada sevdiğiniz kadını yada adamı elinizden alan kişinin yeri dolmaz mı dolar varlığı zarar olmuş zaten (:

Yani kimse onun yeri dolduramam af edeyim onsuz yapamam diye düşünmesin
Siz bu dünyaya onlar sayesinde gelmediniz onların yokluğundada yok olamazsınız (;

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:35
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) hiç bir erkek karısının hayatındaki yerini düşünüp ihanete göz yummaz yeri dolarmı elbet dolar...

Yada sevdiğiniz kadını yada adamı elinizden alan kişinin yeri dolmaz mı dolar varlığı zarar olmuş zaten (:

Yani kimse onun yeri dolduramam af edeyim onsuz yapamam diye düşünmesin
Siz bu dünyaya onlar sayesinde gelmediniz onların yokluğundada yok olamazsınız (;

Şimdi Sen Diyorsun Ki Dolar. Nasıl Dolar?
En Sevdiğin Kişi Tarafından 1 Kazık Yemisken. Bundan Sonra Kime Güvenirsin?
Herkesi Yıkar Gidersin Koca 4 Duvarla Doldurursun Haklısın Peki Kendin?
Koca Bir Boş Olarak Kalırsın BU Durumda.
Not Düşeyim Biz Erkekler İçin Değil Her İki TAraf İçinde Geçerlidir Bu Durum Bu Arada Sadece Erkekler Açısından Bakma Olaya Kadınlar Altamaz Diye Kitap Çıkmadı Çünkü.(:

Peki Bunun Yerine Affedip Daha Sıkı Bağlanarak Daha Sıkı Hayatı Yasayarak Bunu Atlatamazmısın.?
Bence gyet Rahat Atlatırsın Diğer Türlü Hep Bir Güven Problemi Parayonalarla Yasarsın.
Rahatsız Bir Yaşamdan Ne Anlar Ki İnsan?

KaMoreNa
28.Ekim.2017, 01:35
Pişmanlıkla yaşayan bir insan ömür boyu bunu çekmek zorunda mı? Peki biz onu affetmeyeceğiz ya biz bencil oluyor muyuz?
Onun yaşadığı 1 saatlik heyecanın bencilliği affetmeyerek biz ömür boyu bencil olmaz mıyız?
Sevgisizliği o yaşamışsa neden kendimize bu işkenceyi çektirelim ki?

AhuM
28.Ekim.2017, 01:40
Araz aldatmanın kadın yada erkegini ayirt etmiyorum.
Iki tarafda aldatir mutlaka.Sadece bayan olduğum için tutumum bu şekidle.

Demişsiniz ki

Siz sizi aldatan insana tekrar güvenicek kadar cesaretlisiniz ben neden bir başkasına güveniyim (:

AhuM
28.Ekim.2017, 01:41
AycA_S aldatan adam 5 dk lık zevki için beni harcıyorsa ben kendisni nedne bir ömür harcamiyim?

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:45
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) aldatmanın kadın yada erkegini ayirt etmiyorum.
Iki tarafda aldatir mutlaka.Sadece bayan olduğum için tutumum bu şekidle.

Demişsiniz ki

Siz sizi aldatan insana tekrar güvenicek kadar cesaretlisiniz ben neden bir başkasına güveniyim (:

Sevmek Zaten Cesaretli Kişilere Çok Yakısıyor. (:
Pegasustan Şehir İçi Hatlara Uçak Bileti Keser Gibi İhanet Cümlesini Duyana Kadar Belkide En Kıymetli Olab Birinin Biletini Kesiyorsanız.
Sevgiyide Tartışmak Gerekir.
Ne Kadar Bağlıyım.?
Ne Kadar Seviyorum?
Daha Nice Ne Kadarlar Ekleyebilirsiniz 1 Dk Öncekinin Yanına İyikilerde Ekleyebilirsiniz Değil Mi?
Peki Ya Sonra Diyerek Ahmet Kaya Dinlemenizi Tavsiye Ederim Malum Hep Sonradan Gelir Akıllar Başa. =)

KaMoreNa
28.Ekim.2017, 01:47
Sevgili AhuM

Sonuçta pişmanlık denilen bir duygu vardır. Bunlar insanı insan yapan duygulardır. Hatalar affedilir, çok büyük hatalar bile. Telafisi olmayan tek hata insan ölümüne neden olmaktır. Diğerleri zamanla geçer. Bizler mükemmel makinalar değiliz. Hatasız Kul Olmaz...

AhuM
28.Ekim.2017, 01:48
Araz ihanet eden insanın yeri toptaktır.

En azından öldü derim.Sevdiğim adam beni başkasıyla boynuzladı demem

Ee ne demişler
Varlığımda Kıymetimi Bilmeyeni Yokluğumla Terbiye Ederim!!!

AhuM
28.Ekim.2017, 01:49
AycA_S hatasız kul olmaz evet ama ihanet etmeyen kullar olabiliriz.

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:51
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) ihanet eden insanın yeri toptaktır.

En azından öldü derim.Sevdiğim adam beni başkasıyla boynuzladı demem

Ee ne demişler
Varlığımda Kıymetimi Bilmeyeni Yokluğumla Terbiye Ederim!!!

Üstadın Dediğine Göre Sana Olan Sevdam Şımarık Bir Çocuktu Düşdüğünde Zırıl Zırıl Ağlayan.
Siz O Çocuğu Yetim Bırakıp Gidiyorsanız.
O Çocuğu Sevginizle Terbiye Eden Elbette Olur.
Ama Maksat Yarım Büyümesin O Yüzden Affetmeyi Bilmelisiniz. (:

AhuM
28.Ekim.2017, 01:53
Araz ağlayan çok yaptığı ihanetden dolayı pişmanlık duyup ağlıyordur.Ama son pişmanlık fayda etmiyor malesef (;

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:54
@AycA_S (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16524) hatasız kul olmaz evet ama ihanet etmeyen kullar olabiliriz.

Hatasız Severim Diyorsunuz?
Oldu Olacak Kaynanam Eşyaların Yerini Değiştirmiş İhanet Sayarımda Değin.(:

AhuM
28.Ekim.2017, 01:55
Araz bunun ihanet sayılamacağını ikimizde biliyorz kandırmayalım kendimizi (;

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:55
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) ağlayan çok yaptığı ihanetden dolayı pişmanlık duyup ağlıyordur.Ama son pişmanlık fayda etmiyor malesef (;

Faydasız Şeylerden Uzak Durmanızı Öneririm. (:
Faydalı Olan Geriye Kalan Tekşey Oldugundan Affetme Yoluna Gidin. :)

AhuM
28.Ekim.2017, 01:57
Faydasız şeyelerden kastınız sanırım ihanet eden insanlar.
Eminim ki ben ve benim düşüncemi savunan insanlar onlardan ep ey bir uzak duruyoruz.(;

Yar`a
28.Ekim.2017, 01:58
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) bunun ihanet sayılamacağını ikimizde biliyorz kandırmayalım kendimizi (;

Neden Hatasız Kul Olmaz Değince Kandırmıyormuyuz?
Grigori Perelmanın Bir Masa Bir Sandalyesi Var?
Yaptığı Tek Hata Matematik Sorusu Çözerken Yaptığı Hatalar.
Bunu Sizin Yazdığınız Hatasız Kul Tanımınada Uymadığını İkimizde Biliyoruz.(:

Yar`a
28.Ekim.2017, 02:01
Faydasız şeyelerden kastınız sanırım ihanet eden insanlar.
Eminim ki ben ve benim düşüncemi savunan insanlar onlardan ep ey bir uzak duruyoruz.(;

Sizin Düşüncelerinize Sahip Olan İnsanların Doğru Olduğunun Hala Tescillenmediğini Belirtmek İsterim.
Ve Demin Söylediğim Sualede Hala Yanıt Almıs Değilim İhane Kelimesi 3 Saniyede Ağızdan Çıkmadan Önce Neleri Feda Edeceiniz Kişiye 1 Anda Sırt Dönmenizde Ayrı Bir Absürtlük Değil Mi?

AhuM
28.Ekim.2017, 02:02
Yaptığı Tek Hata Matematik Sorusu Çözerken hata yaptı dediğjniz gibi ihanet ettmedi yada ihanetede teşfik etmedi ikisi çok farklı şeyler.Konumuz yapılan hatalar değil ihanetler.

Düşüncemi savunmakla birlikde bu konuya yarın aynı saygı ve sevgi çerçevisinde devam etmeyi umuyorum. Şimdlik iyi geceler.

İhanetin büyüğü küçüğü olmaz. Hz. Ali

The
28.Ekim.2017, 02:11
Benden ayrıldıktan sonra onun özel hayatı beni bağlamaz ki ihaneti affetmiş olmayı bırak ihanet edilmiş bile olmam neye göre svundun bak diyorsun önce bi Türkçenizi genişletin böyle yanlış anlayarak münazara zor edilir .

Senin için biraz daha açayım anlamana yardımcı olmak amaçlı
Diyorum ki ; Bana gelsin madem olmuyor yapamıyor saygımızı sevgimizi ilgimizi şefkatimizi yitirdik gelsin söylesin ayrılırız madem öyle ondan sonra kimle ne yapsın o beni baglamaz ama Eger benimle birlikteyken bana ihanet ediyorsa bu kendisinede saygısını yitirdigi anlamını taşır .
Her ne sonuçla olursa olsun kandırmak adam işi değildir.İhanet eden biri affedilemez.

aSi
28.Ekim.2017, 02:11
İhanet..Kelimenin içindeki soğukluk bile bu yaZdıklarınızı içi acıyarak okutuyor insana.Mecbur kaldığı için affetmek demiş arkadaş zorunda kalsanız affetmez misiniz demiş ne kadar acı değil mi? Size en büyük acıyı yaşatan sizi kahreden birini affetmek zorunda kalmak.Sizce zorunlu kaldığınız bir affediş affetmek midir? Yoksa kaderinize boyun eğmek midir ? Karşınızdaki acizin cüretkarlığı karşısında çaresiz kalmak bir affediş midir soruyorum size? Sizi bu kadar çaresizliğe düşürmüş birine seni affettim demek.. Hayat gerçekten zorluyor insanı.Zaten ihaneti tekrarlayan da böyleleri değil mi? Kendisine mecbur olanı ihtiyacı olanı yüzüstü bırakacak kadar alçalan da yine böyleleri değil mi ?

Yar`a
28.Ekim.2017, 02:13
İhanet..Kelimenin içindeki soğukluk bile bu yaZdıklarınızı içi acıyarak okutuyor insana.Mecbur kaldığı için affetmek demiş arkadaş zorunda kalsanız affetmez misiniz demiş ne kadar acı değil mi? Size en büyük acıyı yaşatan sizi kahreden birini affetmek zorunda kalmak.Sizce zorunlu kaldığınız bir affediş affetmek midir? Yoksa kaderinize boyun eğmek midir ? Karşınızdaki acizin cüretkarlığı karşısında çaresiz kalmak bir affediş midir soruyorum size? Sizi bu kadar çaresizliğe düşürmüş birine seni affettim demek.. Hayat gerçekten zorluyor insanı.Zaten ihaneti tekrarlayan da böyleleri değil mi? Kendisine mecbur olanı ihtiyacı olanı yüzüstü bırakacak kadar alçalan da yine böyleleri değil mi ?

Benden ayrıldıktan sonra onun özel hayatı beni bağlamaz ki ihaneti affetmiş olmayı bırak ihanet edilmiş bile olmam neye göre svundun bak diyorsun önce bi Türkçenizi genişletin böyle yanlış anlayarak münazara zor edilir .

Senin için biraz daha açayım anlamana yardımcı olmak amaçlı
Diyorum ki ; Bana gelsin madem olmuyor yapamıyor saygımızı sevgimizi ilgimizi şefkatimizi yitirdik gelsin söylesin ayrılırız madem öyle ondan sonra kimle ne yapsın o beni baglamaz ama Eger benimle birlikteyken bana ihanet ediyorsa bu kendisinede saygısını yitirdigi anlamını taşır .
Her ne sonuçla olursa olsun kandırmak adam işi değildir.İhanet eden biri affedilemez.

Yaptığı Tek Hata Matematik Sorusu Çözerken hata yaptı dediğjniz gibi ihanet ettmedi yada ihanetede teşfik etmedi ikisi çok farklı şeyler.Konumuz yapılan hatalar değil ihanetler.

Düşüncemi savunmakla birlikde bu konuya yarın aynı saygı ve sevgi çerçevisinde devam etmeyi umuyorum. Şimdlik iyi geceler.

İhanetin büyüğü küçüğü olmaz. Hz. Ali

Hatasız Kul Olmaz Sözünü Siz Söylemiştiniz. Sanırım Boşluğunuza Denk Geldi.
“Affetmeniz takvâya daha yakın bir harekettir. Aranızda lütuf ile muâmeleyi unutmayın. Şüphe yoktur ki, Allah işlediklerinizi görüyor.” (Bakara Sûresi / 237)

Aranızda lütuf ike muâmeleyi unutmayın.

Altını Özellikle Çizdim Ki Unutmadan Affetmeyi Silmeyin Zira Devamındaki "Allah işlediklerinizi görüyor Sözü Gerekeni Sizin Değil ALLAHIN Yapacağıdır.

Zira ALLAH En Büyük Bağışlayıcıdır. Sözünüde Hatırlatarak Sormak İsterim ALLAH Bu Kadar Bağışlayıcı İken Biz Kulları Onun Hosuna Giden Bir Şeyi Yapmak İçin Bağışlayıcı Olmamız Gerekmez Mi?
Hayırlı Geceler Efendim Yarın Görüşmek Dileği İle.(:

KaMoreNa
28.Ekim.2017, 02:17
Bazen ilişkilerde aldatılma ve ardından gelen affetme süreci ilişkiyi daha sağlam bir zemine oturtabilir. Affedenin hissettiği kendiyle barışık olma duygusuü affedilenin minnettarlığı ile birleşince daha sıkı bir bağ oluşması mümkün. Ayrıca aldatan kişinin yakından tecrübe ettiği kaybetme hissi, bir daha böyle bir şeye yaklaşmaması için sebep olabilir. Yeni ve daha güçlü bir sevgi bağı oluşup, ilişki bu badireyi güçlenerek atlatır. Affetmek bir şans vermek, denemek lazım...

The
28.Ekim.2017, 02:22
Allah ihanet edeni affetmi demiş hata yapan tövbe edip tekrar etmez hata ile ihaneti karıştırmayın ihanet bilerek yapılır ve bilerek yapılan birşey hata olmaz ve günahlarımız tövbe ettik diye silinmez.

Yar`a
28.Ekim.2017, 08:27
Allah ihanet edeni affetmi demiş hata yapan tövbe edip tekrar etmez hata ile ihaneti karıştırmayın ihanet bilerek yapılır ve bilerek yapılan birşey hata olmaz ve günahlarımız tövbe ettik diye silinmez.

Ben Tövbe Etmeniz Gerekdiğine Dair Bir Şey Yazmadım Sayın The. (:

aSi
28.Ekim.2017, 09:12
İhanet eden kişi yaparken düşünmüş mü bu insan benim için ne kadar değerli? Böyle bir şeyi ona yaparsam ne kadar üzülür? Ya da bu bir anlık bir şey muhabbeti çok iğrenç gelmiyor mu size de? İhanete uğrayan kişi mi düşünmesi gereken? Benim sevgim çok büyük aman affedeyim midir olay? Karşınızdaki kişi sizi sevse zaten size bunu layık görmezdi ki.Varsayalım ki affettik ya sonrası ? Sağlıklı bir ilişki olur daha güçlü olur derken buna ne kadar inanıyorsunuz? Size ihanet etmiş arkanızdan gizli işler çevirmiş üstelik bile isteye sizi bu kadar sarsmış üzmüş bir insanla yeniden mutlu olabilir misiniz gerçekten? Sanırım bu cümleler hayal gücünü fazla zorluyor.Bütün acıların üstünü kapatmak yerine yani tozları halının altına süpürmek saklamak yerine içinizdekilerin sizi yiyip bitirmesine müsade etmek yerine sizi gerçekten hakeden güveninizi yeniden sağlayacak karakterli bir insanla yeni bir yola çıkmak çok daha sağlıklı olacaktır ve sizi daha çok mutlu edecektir. Güveni yeniden kurmak çok zor evet ama güveninizi sarsan birine bir daha asla güvenemezsiz.Aklınızdaki o şüphe buna asla iZin vermeyecektir.Ama bir gün birine gerçekten güvendiğinizde sizi hakeden biriyle olduğunuzda ihanete uğradığınız zamanda hissettiğiniz o korlunç duygular var ya kendini suçlamak gibi neyim getmedi güzel/yakışıklı değil miyim ne istedi yapmadım veya ilgisiz mi bıraktım vs. vs. bunların hepsi geride kalmış olucak.Sizi ihanetiyle silmiş bir insanı affederek kendi hayatınızı ömrünüzü bir işkenceye çevirmenin alemi yok.Kolay olmaz hiç bir zaman unutulmaz yapılan bu şekilde o kişiyle devam etmek kendinize çok daha fazla zarar vermenize yol açar.Yeni bir başlangıç için kendinizi saklarsınız bir süre ki acılarınız sizi daha güçlü yapacaktır.Doğru olanı seçme konusunda daha dikkatli olacaksınızdır.Ve bir gün mutlaka bir gün size asıl layık olanı bulacaksınızdır.İhanet bir ilişkiye yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.Ve ilişkiyi temelinden sarsar.Temeli sarsılmış bir bina ne kadar. Ayakta durabilir? Deprem gibidir ihanet sarsıcıdır yıkımdır.Enkazın altından çıkanlar sadece birer anıdır geri gelmesi telafisi mümkün olmayan..

Yar`a
28.Ekim.2017, 09:54
İhanet eden kişi yaparken düşünmüş mü bu insan benim için ne kadar değerli? Böyle bir şeyi ona yaparsam ne kadar üzülür? Ya da bu bir anlık bir şey muhabbeti çok iğrenç gelmiyor mu size de? İhanete uğrayan kişi mi düşünmesi gereken? Benim sevgim çok büyük aman affedeyim midir olay? Karşınızdaki kişi sizi sevse zaten size bunu layık görmezdi ki.Varsayalım ki affettik ya sonrası ? Sağlıklı bir ilişki olur daha güçlü olur derken buna ne kadar inanıyorsunuz? Size ihanet etmiş arkanızdan gizli işler çevirmiş üstelik bile isteye sizi bu kadar sarsmış üzmüş bir insanla yeniden mutlu olabilir misiniz gerçekten? Sanırım bu cümleler hayal gücünü fazla zorluyor.Bütün acıların üstünü kapatmak yerine yani tozları halının altına süpürmek saklamak yerine içinizdekilerin sizi yiyip bitirmesine müsade etmek yerine sizi gerçekten hakeden güveninizi yeniden sağlayacak karakterli bir insanla yeni bir yola çıkmak çok daha sağlıklı olacaktır ve sizi daha çok mutlu edecektir. Güveni yeniden kurmak çok zor evet ama güveninizi sarsan birine bir daha asla güvenemezsiz.Aklınızdaki o şüphe buna asla iZin vermeyecektir.Ama bir gün birine gerçekten güvendiğinizde sizi hakeden biriyle olduğunuzda ihanete uğradığınız zamanda hissettiğiniz o korlunç duygular var ya kendini suçlamak gibi neyim getmedi güzel/yakışıklı değil miyim ne istedi yapmadım veya ilgisiz mi bıraktım vs. vs. bunların hepsi geride kalmış olucak.Sizi ihanetiyle silmiş bir insanı affederek kendi hayatınızı ömrünüzü bir işkenceye çevirmenin alemi yok.Kolay olmaz hiç bir zaman unutulmaz yapılan bu şekilde o kişiyle devam etmek kendinize çok daha fazla zarar vermenize yol açar.Yeni bir başlangıç için kendinizi saklarsınız bir süre ki acılarınız sizi daha güçlü yapacaktır.Doğru olanı seçme konusunda daha dikkatli olacaksınızdır.Ve bir gün mutlaka bir gün size asıl layık olanı bulacaksınızdır.İhanet bir ilişkiye yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.Ve ilişkiyi temelinden sarsar.Temeli sarsılmış bir bina ne kadar. Ayakta durabilir? Deprem gibidir ihanet sarsıcıdır yıkımdır.Enkazın altından çıkanlar sadece birer anıdır geri gelmesi telafisi mümkün olmayan..

İhanet bir ilişkiye yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.Ve ilişkiyi temelinden sarsar.Temeli sarsılmış bir bina ne kadar. Ayakta durabilir? Deprem gibidir ihanet sarsıcıdır yıkımdır.Enkazın altından çıkanlar sadece birer anıdır geri gelmesi telafisi mümkün olmayan..

Saygısızlığı HAyatın Her Köşesinde Yaşayabiliriz.
Çocuk Gibi Küsen Bireyler Olma Çağını Çoktan Geçtik Değil Mi Siz Sussanızda Sizin İçin Değerli Kişiler ARasında Yer Alan Bu Bireylerle Bu Şekilde Bir Durum Olmaması İçin Sizi Sevenler Devreye Girip Bunu Sonlandırır.
Ve Genellikle Basarılı Olurlar.
Siz Yıkıcı Depremler Katogorisinde Değerlendirmissiniz Ama Her Depremde Yıkıcı Olmuyor Yada Yıkılan Yerlerin Telafisi Oluyorken Beton Yığınlarının Cansız Varlıkların.
Sizin Neden Bir Onarılacak Durumunuz Olmasın Ama Yok.
İllede Kesip Atacağım Diyorsunuz.
Hadi Bunu Yapdınızda Evli İseniz? Çocugunuzda Varsa?
Peki Ya Sonra? Hayat Size Haklı Olmadığınızı O Çocuğun Arada Kalması Ve Hırpalanması İle Zaten Neden Affetmediğinizi Ve Bunun Pişmanlığını Yasatmaya Baslar.

aSi
28.Ekim.2017, 10:07
Saygı sevgi kalmamış bir yuva güven eksikliği olan birbirine güvenmeyen bir anne babayla yetişen bir çocuk ne kadar sağlıklı olabilir? Bence o çocuğun da geleceği için kendine model alabileceği güçlü bir duruşa ihtiyacı var.Herşeyi affeden şüpheleriyle kendini yiyip bitiren bir ebeveyne değil.Bir insan bir insana elbette ki yetmeli.Ama kişi farklı arayışların içerisine girdiyse bu hastalıklı yapısıyla onu başbaşa bırakarak kendi kendine yetmeyi de bilmeli insan.Konumuz depremler değil benimki sadece bir örnekti.Benzetme yönü yıkımdı her deprem yıkmaz gibi bir cümle gereksiz oldu sanki biraz.Depremlerin çeşitleri üzerine konuşmuyoruz.İhanetin derecesi yoktur ya da 3.5 9.6 diyeceğimiz bir şiddeti yoktır.İhanet ihanettir.Yapan da ne sevilmeye ne de affedilmeye layık değildir.

Yar`a
28.Ekim.2017, 10:12
Saygı sevgi kalmamış bir yuva güven eksikliği olan birbirine güvenmeyen bir anne babayla yetişen bir çocuk ne kadar sağlıklı olabilir? Bence o çocuğun da geleceği için kendine model alabileceği güçlü bir duruşa ihtiyacı var.Herşeyi affeden şüpheleriyle kendini yiyip bitiren bir ebeveyne değil.Bir insan bir insana elbette ki yetmeli.Ama kişi farklı arayışların içerisine girdiyse bu hastalıklı yapısıyla onu başbaşa bırakarak kendi kendine yetmeyi de bilmeli insan.Konumuz depremler değil benimki sadece bir örnekti.Benzetme yönü yıkımdı her deprem yıkmaz gibi bir cümle gereksiz oldu sanki biraz.Depremlerin çeşitleri üzerine konuşmuyoruz.İhanetin derecesi yoktur ya da 3.5 9.6 diyeceğimiz bir şiddeti yoktır.İhanet ihanettir.Yapan da ne sevilmeye ne de affedilmeye layık değildir.

Peki Asi Hanım İhaneti Derecelendirinde Ona Göre Konusalım Sadece Evlilik Alanındamı Aldatılır İnsan?

aSi
28.Ekim.2017, 10:18
İhanetin derecesi yoktur demiştim sevgili Araz şimdi siz derecelendir diyorsunuz ?

Yar`a
28.Ekim.2017, 10:46
İhanetin derecesi yoktur demiştim sevgili Araz şimdi siz derecelendir diyorsunuz ?

Sebgili Asi İhanet Kavramını Sadece Tek Olarak Evlilik Çatısı Altındada Siz Bağdaştırıyorken Bu Cümleyi Kurmanız Çok Tezat Geliyor.(:

aSi
28.Ekim.2017, 11:16
Sevgili Araz kısır bir döngüdesiniz sizi anlıyorum kendi söylediklerinizi bana mal ediyorsunuz.Siz evlilik temasını ortaya koydunuz bir çocuk varsa gelişicek pişmanlıktan bahsettiniz ben de bu tezinizi çürütecek bir antitez paylaşımı yaptım sadece.

Yar`a
28.Ekim.2017, 11:26
Sevgili Araz kısır bir döngüdesiniz sizi anlıyorum kendi söylediklerinizi bana mal ediyorsunuz.Siz evlilik temasını ortaya koydunuz bir çocuk varsa gelişicek pişmanlıktan bahsettiniz ben de bu tezinizi çürütecek bir antitez paylaşımı yaptım sadece.
Evet Kısmi Olarak O Mesajımda Ondan Bahsetmiş Olabillirim Yalnız Sizin Yazılarınız En Basından Beri Bu Döngü ÜZerine Kurulu Dilerseniz Tekrar Tekrar Okuyun Yazdıklarınızı? (:
Sonra Bu Konudada Ben Affediciyimdir. Mazur Görürüm İnanın. =)

aSi
28.Ekim.2017, 11:30
İhaneti sadece evlilikle bağdaştıracak bir cümlemi alıntı yapamayışınızdan da anlaşılıyor.Bir konu üzerine bir çok örnek verilebilir.Sizin evlilikte ihanetin sonucunu gösteren cümlenize karşılık verilmiş bir cevaptı bu.Kendinize konu alanı bulmaya çalışıyorsunuz zira inanmadığı bir şeyi savunmak insanı baya zorluyor olmalı.
Madem ki bu soruyu bana yönelttiniz açıklığa kavuşturalım o zaman.İhanet evlilikte yahut sevgiliyken yahut vatana hıyanet hiçbiri hoş karşılanacak şeyler değildir.Toplum yapısına göre de böyledir bu kişisel manada da böyledir.Herşeyin bir bedeli vardır.Ve bu bedel yapılan yanlışla orantılı olmalıdır.İhanet çok büyük bir yanlış olduğu için ödenecek bedel de yanlış yaptığı şeyden yoksun bırakılmak olmalıdır.İhanetin bedeli de en az kendi kadar ağır olmalıdır.Yanlışı ödüllendirmek durumun pekiştirilmesine neden olur.Tekrar tekrar ihanet..Bu korkunç bişey..

aSi
28.Ekim.2017, 11:32
Evlilikle alakalı bir cümle kullanmadım Araz.Sizin affınıza da ihtiyacım yok.Bu şekilde konuşmanız tartışma kurallarına da uygun düşmüyor.

Yar`a
28.Ekim.2017, 11:38
Evlilikle alakalı bir cümle kullanmadım Araz.Sizin affınıza da ihtiyacım yok.Bu şekilde konuşmanız tartışma kurallarına da uygun düşmüyor.
Ben Affedici Olan Tarafi Tuttugumdan Dedim. Ama Siz En Azindan Tavsiyeme Uyup Yazdiginiz Postlarin Icerigini Tekrar Incelediginizde Tekrardan Kaldigimiz Yerden Devam Edebiliriz Zaten Edemesekte Diger Arkadaslarla Devam Edersiniz.

aSi
28.Ekim.2017, 11:46
Ben bir ilişkiden bahsettim yazdıklarımda.Bu konuyu sadece evlilikle kısıtlayamayız.İhanet kavramının ilk çağrışımı bir ilişkide ihanettir ben de bu durumdan yola çıkarak yazdım.
Affedici olmanızı gerektiren bir şey yazmadım.Bir hata yaptığımı düşünmüyorum.İhaneti affetmek tarafını seçmişsiniz ama bu durumun beni affetmenizle de hiç bir ilgisi yok.
Tartışmanın ilk günündeyiz enine boyuna tabiki tartışmalıyız benim yazdıklarım sizinkilere bir cevap niteliği taşıdığından böyle anlaşılmış olabilir.Konuşmaya devam edemeyeceğimiz bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

Yar`a
28.Ekim.2017, 11:56
Ben bir ilişkiden bahsettim yazdıklarımda.Bu konuyu sadece evlilikle kısıtlayamayız.İhanet kavramının ilk çağrışımı bir ilişkide ihanettir ben de bu durumdan yola çıkarak yazdım.
Affedici olmanızı gerektiren bir şey yazmadım.Bir hata yaptığımı düşünmüyorum.İhaneti affetmek tarafını seçmişsiniz ama bu durumun beni affetmenizle de hiç bir ilgisi yok.
Tartışmanın ilk günündeyiz enine boyuna tabiki tartışmalıyız benim yazdıklarım sizinkilere bir cevap niteliği taşıdığından böyle anlaşılmış olabilir.Konuşmaya devam edemeyeceğimiz bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

Es,
Dost,
Arkadas,
Is
Aile
Bu Toplum siniflarinda Sizin Ihanet Niteligi Tasiyan Durumlar Nelerdir Peki.?
Herbirine dair fikriniz olmali ki fikri sabit olarak konusmayin, degil mi?
Siz bu soruma istedigim gibi bir cevap verin neden affedemessiniz onu ondan sonra oturup enine boyuna o zaman konusalim.
Cunku Ihanet Kavraminizi Bilmeden Gelisine Vurup Gol Olmasini beklemiyorum.
Gelisi guzel ihanet edilince affet yada etmede demeyelim.
Buyrun hepiniz ihanet kavraminizi ve neden affetmek istemedigini aciklayin.

AhuM
28.Ekim.2017, 12:13
Araz demişsiniz ki

Siz bu soruma istedigim gibi bir cevap verin neden affedemessiniz

neden affedemem
1-seven insan ihanet etmez.
2-seven insan başka tene dokunmaz.
3-seven insanın gözü bir başkasını görmez.
4-seven insan sizi harcamaz.
5-seven insan sizi satmaz.
6-seven insan siz yanlış yapmaz.
7-seven insan güvencinizi boşa çıkarmaz.
8-seven insan arkanızdan iş çevirmez.
9-seven insan yalan söylemez.
10-seven insan sadece size aittir.

Bu sebebler yeterlidir sanırım ihanet eden birini af etmemek için.

Eşim dostum arkadaşım kim olursa olsun bana yanlış yapıp kimse benden af beklemesin.

Bu saydığım maddeler bir sevgili yada eş için değildir.
Arkadaşınız dediğiniz bir insan size ihanet ediyorsa bunun affı olamaz.

Size anneniz babanız ihanet edip sizi yarı yolda bırakıyorsa o insanlar anne ve baba vasıfları dahi almamışlar çünki anne ve baba evlatlarına zarar gelsin istemez.Sizin için sadece biyolojik anne babadır.

bir erkek asla ama asla başka tene dokunmuş bir kadını tekrar kabul etmez.

Birde Bir kez yalanını yakaladığın birinin, bin kez doğrusunu sorgularsın. VE bu şekidle bir hayat geçmez.

Büyük insanlar veda ederek giderler, basit ve küçük insanlar, ihanetle giderler.

Yar`a
28.Ekim.2017, 12:30
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) demişsiniz ki

neden affedemem

Eşim dostum arkadaşım kim olursa olsun bana yanlış yapıp kimse benden af beklemesin.

Size anneniz babanız ihanet edip sizi yarı yolda bırakıyorsa o insanlar anne ve baba vasıfları dahi almamışlar çünki anne ve baba evlatlarına zarar gelsin istemez.Sizin için sadece biyolojik anne babadır.

Birde Bir kez yalanını yakaladığın birinin, bin kez doğrusunu sorgularsın. VE bu şekidle bir hayat geçmez.

Büyük insanlar veda ederek giderler, basit ve küçük insanlar, ihanetle giderler.

Peki Sevgili AhuM Birde Affedici Olan Yanınızın HAngi Durumlarda Oldugunu Yazmanızı Rica Etsem.?

aSi
28.Ekim.2017, 12:30
Bir insana değer verirsiniz ama o bu değeri taşıyamaz.
Bir insana güvenirsiniz ama o bu güveni boşa çıkarır.
Bir insana emek verirsiniz ama o bu emeğe sahip çıkamaz.
Bir insanı seversiniz ama o bu sevgiye layık olamaz.
Değer,güven,emek,sevgi bunlar kolay kazanılan şeyler değildir.Kolay da kaybedilmemelidir.Bir insan tüm bunlara rağmen gözünü karartıp da yok sayabiliyorsa bir an için tüm bunları yıkıp geçebiliyorsa bu affedilir bir şey değildir.
Dost kazanmak kolay mıdır? Birine kendini açmak sırlarını paylaşmak ? İyi günde kötü günde yan yana omuz omuza durabilmek? Elbette ki değildir.Ama çok güvendiğiniz bu insan gidip de sırlarınızı başkasıyla paylaşırsa arkanızdan atıp tutarsa sizin verdiğiniz değere layık olmadığını göstermiş olmaz mı ? Yine de affederek herşeyinizi paylaşır mısınız ?
İş mevzusuna gelirsek çalıştığınız bir kurumda haksız kazanmanın yollarını arayıp size verilene tamah etmeyerek daha fazlasını isteyip hukuksuz yollarla kazanç sağladığınızda yahut aldığınız paranın karşılığında vermeniz gereken hizmeti yerine getirmediğinizde bu durum ortaya çıkarsa hangi iş kurumunda güven beklersiniz af beklersiniz ? Böyle biriyle kim çalışmak istesin ki ?
Aile konusu çok hassastır.Aile bağları pamuk ipliğine bağlı değildir elbet.En geniş kapsamlısır en güçlüsüdür de.Diyelim ki ailenize size dünyaya getirmiş annenize binbir emekle gece gündüz çalışmış sizin ihtiyaçlarınızı karşılamış emek vermiş babanıza verebileceğiniz en büyük ödül hayırlı bir evlat olabilmektir.Tek istedikleri sizin iyi olmanız olan insanlara kötü davranıp saygısızlık yapıp dövüp sövüp onların istemediği yollara saparak hem kendi hayatınızı hem onların hayatını zehrediyorsanız bu onların emeğine hıyanet değil midir?
Hangi kanun hangi insan hangi toplum yapısı hoş görür bu durumu söyler misiniz? Gösterilen sevginin emeğin değerin güvenin bir önemi yoksa tüm bunlara rağmen bir insan yanlışa düşüyorsa af beklemeye hakkı da olmamalı.

Yar`a
28.Ekim.2017, 12:32
Bir insana değer verirsiniz ama o bu değeri taşıyamaz.
Bir insana güvenirsiniz ama o bu güveni boşa çıkarır.
Bir insana emek verirsiniz ama o bu emeğe sahip çıkamaz.
Bir insanı seversiniz ama o bu sevgiye layık olamaz.
Değer,güven,emek,sevgi bunlar kolay kazanılan şeyler değildir.Kolay da kaybedilmemelidir.Bir insan tüm bunlara rağmen gözünü karartıp da yok sayabiliyorsa bir an için tüm bunları yıkıp geçebiliyorsa bu affedilir bir şey değildir.
Dost kazanmak kolay mıdır? Birine kendini açmak sırlarını paylaşmak ? İyi günde kötü günde yan yana omuz omuza durabilmek? Elbette ki değildir.Ama çok güvendiğiniz bu insan gidip de sırlarınızı başkasıyla paylaşırsa arkanızdan atıp tutarsa sizin verdiğiniz değere layık olmadığını göstermiş olmaz mı ? Yine de affederek herşeyinizi paylaşır mısınız ?
İş mevzusuna gelirsek çalıştığınız bir kurumda haksız kazanmanın yollarını arayıp size verilene tamah etmeyerek daha fazlasını isteyip hukuksuz yollarla kazanç sağladığınızda yahut aldığınız paranın karşılığında vermeniz gereken hizmeti yerine getirmediğinizde bu durum ortaya çıkarsa hangi iş kurumunda güven beklersiniz af beklersiniz ? Böyle biriyle kim çalışmak istesin ki ?
Aile konusu çok hassastır.Aile bağları pamuk ipliğine bağlı değildir elbet.En geniş kapsamlısır en güçlüsüdür de.Diyelim ki ailenize size dünyaya getirmiş annenize binbir emekle gece gündüz çalışmış sizin ihtiyaçlarınızı karşılamış emek vermiş babanıza verebileceğiniz en büyük ödül hayırlı bir evlat olabilmektir.Tek istedikleri sizin iyi olmanız olan insanlara kötü davranıp saygısızlık yapıp dövüp sövüp onların istemediği yollara saparak hem kendi hayatınızı hem onların hayatını zehrediyorsanız bu onların emeğine hıyanet değil midir?
Hangi kanun hangi insan hangi toplum yapısı hoş görür bu durumu söyler misiniz? Gösterilen sevginin emeğin değerin güvenin bir önemi yoksa tüm bunlara rağmen bir insan yanlışa düşüyorsa af beklemeye hakkı da olmamalı.

Peki Hosgörülü Olan Affedici Yanınızın Hangi Durumlarda Oldugunu Sizinde Yazmanızı Rica Ediyorum.?

AhuM
28.Ekim.2017, 12:35
Araz yapılan yanlışa göre değişir.
Ama ihanet konusu kadar sert olamayabilrim.
Sözlerinizi yazarkende empanti yapıp yazmanızı rice ediyorum.

Ben ihanete uğrasam napardım gibi bir sorun kendinize (;

Yar`a
28.Ekim.2017, 12:43
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) yapılan yanlışa göre değişir.

Konu Ben Olunca Dışarıdan Mehzebi Genişlik Kelimesinin Uyağına Denk Düşerim Dış Görünümden Ama Bu Durumu En Kolay Atlatmanın Yolu Bir Psikoterapist Yardımının Şart Oldugunu Düşünmekteyim.
Ayrıca İhanet Kavramına Verdiğiniz Örneklerin Dışında Sizin Yapılan Yanlıs Dediğiniz Yanlıslara Demin Saydığınız Sebepler Kadar Sebep Saymanızı Beklemekteyim Aksi Halde Seven İnsanın Neler YApıp NEler Yapamayacağını BEnde Ortalama Bir İnsan Sınıfı Kadar Bilmekteyim.
Önemli Olan Şudur Burada Hani Empati Dediniz Ya Empatiyi Şu Yönde Yapınız.
Karşı Tarafta Olsaydım İhanet Hakkında Olan Bu Düşüncelerim Konusunda Haklı Olsamda Hang Örneklerle Açıklardım Bu Durumu.
Zaten Sizden Örnek istememin Sebebide Budur.
Eğer Savunduğunuz Yanınız Kadar Ebebp Sayabiliyorsanız Panzehirli Olan Durumunlarıda Rahatlıkla SIralıyabilmeniz Gerekmektedir.
Bunu Yapamıyorsanız Eğer Şu Kavrama Çok Açık Bir Şekilde Denk Düşmeniz İçten Bile Değildir.
İhanet Olmaz Ok. Olmamalı Olmucak Olamaz Abi Banane Ya. Yani Sadece Dik Olara Gitmekten Öte Bir Durum Teşkil Etmez.(:
Bununda Çokta Elle Tutulur Bir Durum Olmadığı Hem Sizin Hemde Herkesin Gözünden Kaçmamış Olacak Kadar Net Bir Şekilde Görülür.

AhuM
28.Ekim.2017, 12:53
Araz dediğiniz gibi Konu Ben Olunca Dışarıdan Mehzebi Genişlik Kelimesinin Uyağına Denk Düşerim.

Yani diyorsunuz ki ben af edersem mezhebimin geniş olduğunu düşünürler.

Peki siz bile bu konuda böyle düşünürken neden başka insanların kendisine ihanet eden kişileri af etmesini bekliyorsunuz?

Konuyu bu kadar dik ve keskin şekilde savunmamın nedeni budur.

Münazara başındada dediğim gibi siz size ihanet eden insanlar sayesinde var olmadınız onların yokluğundada yok olmazsını.

Ihaneti af etmemek konusunda bir Psikoterapist yardımınada gerek olduğunu düşünmüyorum çünki her insan ihanet karşısinda nasıl bir tutum ve olgun gösterebilir az buçuk tahmin etmekdeyim.

Yar`a
28.Ekim.2017, 13:01
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) dediğiniz gibi Konu Ben Olunca Dışarıdan Mehzebi Genişlik Kelimesinin Uyağına Denk Düşerim.

Yani diyorsunuz ki ben af edersem mezhebimin geniş olduğunu düşünürler.

Peki siz bile bu konuda böyle düşünürken neden başka insanların kendisine ihanet eden kişileri af etmesini bekliyorsunuz?

Konuyu bu kadar dik ve keskin şekilde savunmamın nedeni budur.

Münazara başındada dediğim gibi siz size ihanet eden insanlar sayesinde var olmadınız onların yokluğundada yok olmazsını.

Ihaneti af etmemek konusunda bir Psikoterapist yardımınada gerek olduğunu düşünmüyorum çünki her insan ihanet karşısinda nasıl bir tutum ve olgun gösterebilir az buçuk tahmin etmekdeyim.

Ben Affedersem Demedim.
Keza MEhzebi Genişlik Kelimesine Bu Sekilde Uyak Düşülmez Psikoterapist Yardımı İle Neyin Neden Ne Sekilde Oldugunu Ve Ne Sekilde Hareket Ederek Durumu Daha Az Zararla Atlatabilmeniz Açısından İzlenen Bir Yoldur. Gereklimidir Bence Evet Sizin Dediğiniz Gibi Direkt Affettim Mehzebi Genişliğe Denk Düşdüm Olayı Tek Hususta Olabilir Evlilik Ben Genel Kapsamlı Bir Sey Söyledim Örnek: Bir Dostunuz Arkanızdan İş Çevirdi Arkadfas Cevreniz Birbiri İle Çok Bağdaşık Size Kalsa Silinip Atılır Bana Kalsa Neden Olduguna Dair Bir Yol İzlenir Bu Yolu İzlerken Sıklıkla Konusmak Gerekdiğinden İnsanlar Ona Ne Yaptığı Halde Hala Nasıl Olurda Konusur Diye Yargılama HAkkına Sahiptirler Ama Bu Onların Haklı Oldugunu Göstermez. Burada Mehzebi Genişlik KAvramına Denk Düşülebilir, Çevre Tarafından.
Sordugunuz Her Suale Aldığınız Cevap Gibi Hala Sizden Demin SOrduğum Örnekleri Beklemekte Olduğumuda Bildirmek İsterim.

AhuM
28.Ekim.2017, 13:08
Araz münazara başında kurduğum satırları aynen kopyalıyorum.
Başını okursanız ne demek istedgimi.daha iyi anlarsınız.

Erkeklerin aldatması için mutlaka bir sebep gerekmez. Evliliği mükemmel olan bir erkek de aldatabilir. Anlık cinsel dürtülerine mağlûp olup bir kadınla yatabilirler.
Bir taraf aldatılıyorsa senin suçun senin hatan ve bu yüzden aldattım demek o kişiye ayrı saygıslık olabileceğini düsünüyorum.
Bir kadın yada erkek aldatıyorsa senin yüzden aldattım demek yerine karşısına alıp bir sorunumuz var ve bu sorunu çözmeliyiz diyerek bu şekilde pozitif yolar bulunmalıdır

Yar`a
28.Ekim.2017, 13:13
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) münazara başında kurduğum satırları aynen kopyalıyorum.

Bir kadın yada erkek aldatıyorsa senin yüzden aldattım demek yerine karşısına alıp bir sorunumuz var ve bu sorunu çözmeliyiz diyerek bu şekilde pozitif yolar bulunmalıdır

Anlattığını VArsayalım?
HErşey Çok Güzel Gitti.
Herşey Süper Pozitif Geçti.
Zira Bir Çok Sosyal Alanda İhanet Söz Konusu İllaki Birinden Birinde Bu Durum Denk Gelecektir Tıpkı Bir Dostunuzun Durumu Size Açması Gibi.
HErşey Mükemmeliyet Kavramına Denk Düşerek Bir Yol Aradınız Pişmanlığını Neden Yağtığını Anlayıp Hak Verdiniz.
Peki SOnra Ne Yapacaksınız?

AhuM
28.Ekim.2017, 13:18
Araz ihanet eden bir dostuma hak vermem.
Denk geldiğim durumlarda da o kişileri hayatımdan çıkardım ve bundan sonrada çıkarmaya devam edicem.

ihanetin adı yoksa affı da yoktur.”

Yar`a
28.Ekim.2017, 13:30
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) ihanet eden bir dostuma hak vermem.
Denk geldiğim durumlarda da o kişileri hayatımdan çıkardım ve bundan sonrada çıkarmaya devam edicem.

Öncelikle Bu 1.Sorumuz
 AhuM Nickli Üyeden Alıntı  Araz münazara başında kurduğum satırları aynen kopyalıyorum.

Soruya Verdiğimiz Cevap

Anlattığını VArsayalım?
HErşey Çok Güzel Gitti.
Herşey Süper Pozitif Geçti.
Zira Bir Çok Sosyal Alanda İhanet Söz Konusu İllaki Birinden Birinde Bu Durum Denk Gelecektir Tıpkı Bir Dostunuzun Durumu Size Açması Gibi.
HErşey Mükemmeliyet Kavramına Denk Düşerek Bir Yol Aradınız Pişmanlığını Neden Yağtığını Anlayıp Hak Verdiniz.
Peki SOnra Ne Yapacaksınız?

Aldığımız Cevap
[/U Araz ihanet eden bir dostuma hak vermem.

[U]2. Sorumuz
 AhuM Nickli Üyeden Alıntı  Araz demişsiniz ki

neden affedemem

Peki Sevgili AhuM Birde Affedici Olan Yanınızın HAngi Durumlarda Oldugunu Yazmanızı Rica Etsem.?

Aldığımız Cevap? Yok

Değerli Yönetici
Arkadaşlar. :@Erva Ve Cedric.

Münazaranın Buraya Kadar Olan Hususunda Gerek Açıklanamayan Gerek Açıklanan Sorulardaki Cevaplar Üzerine Ben Kendi Adıma Sonuna Geldiğimize İnanmaktayım.
Zira Örnek Veriyorum Şu İnsan Bu Bu Bu Budur. Dersiniz Kabul Edersiniz.
Karşı Taraftaki Arkadaşların Fikri Nettir Keza Buna Verdiğimiz Örneklerle Bizimde.
96 Saat Sonra Sona Erecek Bu Münazarada Şayet Ben Sadece Kendim 1 SOru Sordum Hala Cevabını Bekliyorum Dersem 96 Saat Sonra Bu Durum Değişmez.
Münazaranın Ankate Sunulmasını İstemekteyim.
TEşekkürler Ederim. (:

AhuM
28.Ekim.2017, 13:39
Sevgili Araz bakmakla görmek arasındakı farklar vardır siz bakmışınız ama verdiğim cevabı görememişsinız.

Demişsiniz ki AhuM Birde Affedici Olan Yanınızın HAngi Durumlarda Oldugunu Yazmanızı Rica Etsem.?

Ve bende buna karşılık olarak demişim ki Araz yapılan yanlışa göre değişir.

96 saat sonra yine soru sorsanız yine düşüncelerim bu şekilde olucakdır.

Şimdlik bende teşekür ediyorum.

Yar`a
28.Ekim.2017, 13:42
Sevgili @Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) bakmakla görmek arasındakı farklar vardır siz bakmışınız ama verdiğim cevabı görememişsinız.

Demişsiniz ki @AhuM (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=18276) Birde Affedici Olan Yanınızın HAngi Durumlarda Oldugunu Yazmanızı Rica Etsem.?

Ve bende buna karşılık olarak demişim ki @Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) yapılan yanlışa göre değişir.

96 saat sonra yine soru sorsanız yine düşüncelerim bu şekilde olucakdır.

Şimdlik bende teşekür ediyorum.

Bak Sorum Hala Çok Basit @AhuM (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=18276)

neden affedemem

Böyle Buna Benzer Bir Cevap İstiyorum. Yapılan İhanet Zinciri Bol Affedilebilir Yanınıza Verilen Cevap?

Evet Haklısınız 96 Saatte Geçse İstediğim Cevabı Veremiceksiniz.
Bende Sizin Gibi Fikri Sabit Olucam Sorum Bu Hala Cevap Alamadım Dicem Bu Konuda.
96 Saati Bence Böyle Doldururuz.(:

AhuM
28.Ekim.2017, 13:52
Araz neden af ederimden önce ne durumda af ederim konusu var.

Bunu son kez söylüyorum ihanet etmeyen insanı af edebilme olasılığım daha yüksek.

Ve yine dediğim gibi karsimdaki insanin bana yapmış oldugu konuya bakarım.

Neden bana yanlış yapti ve neden yaptı.

Bunu ihanet konusuyla ap ayrı yerde tutuyorum.

ihanet konusunda neden beni aldatti sorusunu asla ama asla sormam.
Madem ihanet edicek benle olan ilşkisini dostluğunu bıraksın naparsa yapsın.

Neden af edemem konusunda ise bi kendinize sorun neden bana ihanet eden birisini neden af edemem diye zaten aynı cevap sizde ve tüm insalıkda mevcut.

Şimlik münezarayı bu kısımda kesiyorum geldiğim zaman dilerseniz yine devam ederiz.

Yar`a
28.Ekim.2017, 13:54
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) neden af ederimden önce ne durumda af ederim konusu var.

Bunu son kez söylüyorum ihanet etmeyen insanı af edebilme olasılığım daha yüksek.

Ve yine dediğim gibi karsimdaki insanin bana yapmış oldugu konuya bakarım.

Neden bana yanlış yapti ve neden yaptı.

Bunu ihanet konusuyla ap ayrı yerde tutuyorum.

ihanet konusunda neden beni aldatti sorusunu asla ama asla sormam.
Madem ihanet edicek benle olan ilşkisini dostluğunu bıraksın naparsa yapsın.

Neden af edemem konusunda ise bi kendinize sorun neden bana ihanet eden birisini neden af edemem diye zaten aynı cevap sizde ve tüm insalıkda mevcut.

Şimlik münezarayı bu kısımda kesiyorum geldiğim zaman dilerseniz yine devam ederiz.

Hala SOrduğum SOruya Örneklerle Cevap Almış Dğeilim Tabiki Geldiginizde Cevaplarınızla Gelmeyi Unutmayınız.(:

AhuM
28.Ekim.2017, 13:58
Cevap verdimde anlamakmakda ısrar ediyorsunuz neyse görüşek üzere(:

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:00
Cevap verdimde anlamakmakda ısrar ediyorsunuz neyse görüşek üzere(:

Hıhı Affedimeyen İhanet Olunca Satır Satır Yazıp Affedilenler Nedir Diye SOrunca Hicbirsey Yazmayan Sizsniz O Yanlısa Göre Değişir Diyip İşin İçinden Çıkılmaz Değil Mi?

aSi
28.Ekim.2017, 14:00
Hoşgörülü yanlarım;
Biri beni kırdığında bunu istemeden yaptığına ikna olursam,
Beni üzen bir arkadaşım beni kazanmak için çaba sarfediyorsa,
Çok kızgın olsam bile eğer zor durumda kaldıysa ve bana ihtiyacı varsa
Herşey düzelemicek boyuta ulaşmadıysa
Kırgınlığımın bir telafisi varsa
Benden özür diliyorsa
Kırıldığımı anlıyorsa
Beni sevdiğine hala inancım varsa
Güzel günleri düşündüğüm zaman içim acımıyorsa
Bana yaşattığı affedilemeyecek bir acı yoksa
Evet ben de taştan değilim Affedebilirim..
Ama İhaneti Asla.

AhuM
28.Ekim.2017, 14:05
Araz konumuz hangi durumlarda af ederim değil

ihanet af edelirmi af edelimez mi (:
Ve bende konunun af edilmez kısmında olduğum için bu konuda cevap vermemem abes kaçıcak değil değilmi.d

Illa bir cevap bekliyorsanız siz verebilirisinz.
Sonuça af eden kısım sizsiniz.

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:09
Hoşgörülü yanlarım;
Benden özür diliyorsa
Kırıldığımı anlıyorsa
Ama İhaneti Asla.

Bu Saydıklarınızı AhuMun Pozitif Dediği Yanlar Oluyor. Tamam YApmıs Etmis Simdi Söylediğin Her Vasıfada Uyuyorsa Nedne Bunu Hak Etmesin? Düşünce Olarak O Hareketin Adı Farklı 1 Sey Olsaydı Onu Affedemem Dicekdiniz.
Çünkü O Kadar Benimsiyorsunuz Ki Bunun Geri Dönülmücek 1 Yanlıs Olduquna.
Benden özür diliyorsa
Kırıldığımı anlıyorsa

Simdi Sİz İhanet Diye Adlandırılan Sosyal Yasamınızdaki Çevre Sınıflara Hangileri Uyuyor Bir Bakın Derim Mesela Bir Arkadaşınızdan Dost Kazığı Denilen İhanete Uğrarsanız Simdi Bu Saydıklarınıza Denk Düşen Durum Olunca Ben Affetmem Dicekseniz Yukarıda Yazılanların Bence 1 Damlası Sizin İçin Çokta Samimi Oldugunu Düşünmememm Gerekdiğini HAtırlatır.

aSi
28.Ekim.2017, 14:21
Altını çizerek belirtmek isterim ki hala beni sevdiğine inanıyorsam demişim değil mi herşey onarılamayacak kadar yıkılmadıysa demişim ben kendi içimde çelişkiye düşmüyorum fikrim düşüncem aynı ihanet etmiş birinin beni sevdiğine olan inancım bitmiş demektir ve herşey tekrar başlayamayacak kadar yıkılmış demektir.Ben sözlerimde samimiyim.Sizin düşüncenize tabiki saygı duyarım.Herkes herkesi anlamak zorunda değil.Söylediklerimin derinliğine inerseniz samimiyetimi görebilirsiniz.Ama karşı taraftasınız ve savunmanız gereken söylediklerimin tam aksi.Bu yüzden beni anlamama direncinizi anlıyorum.

AhuM
28.Ekim.2017, 14:26
Araz
Demişiniz ki

1.si BİRİSİ SİZİ BİLMEDEN KIRIYOR OLAMAZ OLSADA BU SİZİN DOSTUNUZ OLAMAZ.ÇÜNKİ GERÇEK DOSTLAR ARKADAŞLARINI KIRIP IHA ET ETMEZLER.

2.si Beni üzen bir arkadaşım beni kazanmak için çaba sarfediyorsa, SİZİ ÜZEN ARKADAŞLARİNİZ ELBET OLUCAKDIR AMA BUNUN DERİNİNE İNMEK GEREK NEDEN ÜZDÜ NEDEN YAPTI .KONUN İÇİNDR İHANET YOKSA DAHA ILIMLI OLUNA BİLİR.

3.sü Çok kızgın olsam bile eğer zor durumda kaldıysa ve bana ihtiyacı varsa. VARLIĞIZDA SIZIN KIYMETİNİZİ BİLMEDİYSE EĞER ZORU SIKIŞINCA DOSTUM DEMESİN.

4.cüsü şü konuda hem fikiriz

DEDİĞİNİZ GİBİ SIZE YAŞATTIĞI BIR İHANET ACISI YOKSA OTURUP DÜŞÜNÜP AF EDEBILME İHTİMALİNİZ UYGUNDUR.

5.si demişiniz ki araz

Simdi Sİz İhanet Diye Adlandırılan Sosyal Yasamınızdaki Çevre Sınıflara Hangileri Uyuyor Bir Bakın Derim Mesela Bir Arkadaşınızdan Dost Kazığı Denilen İhanete Uğrarsanız Simdi Bu Saydıklarınıza Denk Düşen Durum Olunca Ben Affetmem Dicekseniz Yukarıda Yazılanların Bence 1 Damlası Sizin İçin Çokta Samimi Oldugunu Düşünmememm Gerekdiğini HAtırlatır

İHANETIN SINIFLANDİRMASI NE OLURSA OLSUN SONUÇ DEĞİŞMİCEKTİR BENİM İCİN.

AA SEVGİLİM BANA İHANET ETTİ ONU AF EDEYİM DOSTUM BANA İHANET ETTI ONU AF ETMEYIM DIYE BIR DÜNYA YOK.

ADAMİNA GÖRE MUAMELE YAPMİYORUZ.
VERDİĞİMİ VE SÖYELDİĞİMİZ CÜMELLER AÇİK VE NET İHAMET EDEN AF EDILEMEZ.

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:27
Altını çizerek belirtmek isterim ki hala beni sevdiğine inanıyorsam demişim değil mi herşey onarılamayacak kadar yıkılmadıysa demişim ben kendi içimde çelişkiye düşmüyorum fikrim düşüncem aynı ihanet etmiş birinin beni sevdiğine olan inancım bitmiş demektir ve herşey tekrar başlayamayacak kadar yıkılmış demektir.Ben sözlerimde samimiyim.Sizin düşüncenize tabiki saygı duyarım.Herkes herkesi anlamak zorunda değil.Söylediklerimin derinliğine inerseniz samimiyetimi görebilirsiniz.Ama karşı taraftasınız ve savunmanız gereken söylediklerimin tam aksi.Bu yüzden beni anlamama direncinizi anlıyorum.

Aklınıza Gelen İş Aile Eş Arkadaş Vs. Gibi Bir Durumdan Uğradığınız İhaneti Düşünün Veya İş Arkadaşınız Bir Yönetici Açığı Olduğunu Ve Sizi Düşündüklerini Öğrendi Ama Kendisi O Koltuğa Oturmak İçin Sizi Kötü Gösterecek Bir Kaç Girişimde Bulundu Ve Başarılı Oldu Sizin Bundan Haberiniz Olmadan Arkadaşlığınıza Devam Ettiniz Ve Birgün Ayrıacağı Zaman Size Bunu Söyledi Böylesi Bir İhaneti Söylediğiniz Şeylerle Kapatmanız Mümkün Değilmidir?
Bu Durumada Mümkün Değil Diyorsanız. Sadece Beğen Tusuna Basıp Çıkıcam. Eee Malum Sezarın Hakkı Sezara.(:

aSi
28.Ekim.2017, 14:32
Hakim ve sanık gibi olduk Araz bey peki sizin emeğinizde gözü olan birinin sizi sevdiğine olan inancınız nedir acaba mersk ediyorum?

AhuM
28.Ekim.2017, 14:34
Araz arkamdan iş çevirip onca yıl benim hakkımı yiyen birisini neden af edeyim.

Dostumdu madem neden gerçegı söylemeyi bekledi.

Bu kadar polyana olmayı lütfen (:

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:34
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060)
Demişiniz ki

1.si BİRİSİ SİZİ BİLMEDEN KIRIYOR OLAMAZ OLSADA BU SİZİN DOSTUNUZ OLAMAZ.ÇÜNKİ GERÇEK DOSTLAR ARKADAŞLARINI KIRIP IHA ET ETMEZLER.

2.si Beni üzen bir arkadaşım beni kazanmak için çaba sarfediyorsa, SİZİ ÜZEN ARKADAŞLARİNİZ ELBET OLUCAKDIR AMA BUNUN DERİNİNE İNMEK GEREK NEDEN ÜZDÜ NEDEN YAPTI .KONUN İÇİNDR İHANET YOKSA DAHA ILIMLI OLUNA BİLİR.

3.sü Çok kızgın olsam bile eğer zor durumda kaldıysa ve bana ihtiyacı varsa. VARLIĞIZDA SIZIN KIYMETİNİZİ BİLMEDİYSE EĞER ZORU SIKIŞINCA DOSTUM DEMESİN.

4.cüsü şü konuda hem fikiriz

DEDİĞİNİZ GİBİ SIZE YAŞATTIĞI BIR İHANET ACISI YOKSA OTURUP DÜŞÜNÜP AF EDEBILME İHTİMALİNİZ UYGUNDUR.

5.si demişiniz ki araz

Simdi Sİz İhanet Diye Adlandırılan Sosyal Yasamınızdaki Çevre Sınıflara Hangileri Uyuyor Bir Bakın Derim Mesela Bir Arkadaşınızdan Dost Kazığı Denilen İhanete Uğrarsanız Simdi Bu Saydıklarınıza Denk Düşen Durum Olunca Ben Affetmem Dicekseniz Yukarıda Yazılanların Bence 1 Damlası Sizin İçin Çokta Samimi Oldugunu Düşünmememm Gerekdiğini HAtırlatır

İHANETIN SINIFLANDİRMASI NE OLURSA OLSUN SONUÇ DEĞİŞMİCEKTİR BENİM İCİN.

AA SEVGİLİM BANA İHANET ETTİ ONU AF EDEYİM DOSTUM BANA İHANET ETTI ONU AF ETMEYIM DIYE BIR DÜNYA YOK.

ADAMİNA GÖRE MUAMELE YAPMİYORUZ.
VERDİĞİMİ VE SÖYELDİĞİMİZ CÜMELLER AÇİK VE NET İHAMET EDEN AF EDILEMEZ.

İhanete Bakdığınız Pencere İhanetten Çok Kincilik Kokuyor Sanki :) aSi` Ye Verdiğim Örnekte Olsa Siz Siler Atarım Diyorsunuz Bizde Daha Önce Dediğim Gibi Daha Az Zararla Kurtarmaya Çalısırız 1 Kg Portakalın İçindeki Çürüğü Alırsınız Sağlamların Suçu Yokdur O Kisi Size Yapdıgını Siz Onu Kazanmayarak Herkese Aynı Seyi Yapması Gerekdiğinin Hissiyatına Kapılarak Bu Hatayı Devam Ettirir Ama Merak Eddiğim Bir Şey Var Evladınız Diyelim İstemediğiniz Biri İle Evlenmek İstedi Hakikaten Berbar Biri Kötülük Sahibi Biri Siz Engel Olmak İstediniz O Gitti Sizin Arkanızdan İş Çevirip Onunla Evlendi Bu Durumda Yine Bir İhanete Uğramış Olmuyormusunuz?
Evladınızımı Siliceksiniz Böyle Bir Sey Olursa?

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:35
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) arkamdan iş çevirip onca yıl benim hakkımı yiyen birisini neden af edeyim.

Dostumdu madem neden gerçegı söylemeyi bekledi.

Bu kadar polyana olmayı lütfen (:

Valla Polyana Olup Yerimde Dururum Sizin Gibi Don Kişot Olup Rüzgar Değirmenine İnatla Saldırmaktan İyidir.(:

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:37
Hakim ve sanık gibi olduk Araz bey peki sizin emeğinizde gözü olan birinin sizi sevdiğine olan inancınız nedir acaba mersk ediyorum?

Malum Mahser Kalabalık Yer Hakkımı HErkese Yiyebildiği Kadar Yesin Helal Ederim Yiyen Çok Oldumu Oldu Elbette Ama Onlar Ne Kadar Yediyse ALLAH Bana 2 Katını Hep Verdi.(:

Birde Mümkün Olmadığını Söylememeniz Bu Durumda Haklı Olduğumu ***et Gösteriyor Seffaflığınız İçin Teşekkür Ederim Hadi Affedin Benide 4e 2 Gidelim. :p

AhuM
28.Ekim.2017, 14:40
Araz saldırmıyoruz efendim saygı sevgi cercevesinde yorumalrimizi.dile getiriyoruz.

Eğee korktuysanız münazarada çekilme hakkına sahipsiniz:D

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:43
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) saldırmıyoruz efendim saygı sevgi cercevesinde yorumalrimizi.dile getiriyoruz.

Eğee korktuysanız münazarada çekilme hakkına sahipsiniz:D
AhuM Şu Evlat Konusuna Sen Yorum Yap Korkma :p
Çekilmicim #DirenAraz (https://www.turkiyemerkezi.com/usertag.php?do=list&action=hash&hash=DirenAraz) ;d

AhuM
28.Ekim.2017, 14:46
Araz evladınız size ne konuda ihanet edebilir mesela?

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:47
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) evladınız size ne konuda ihanet edebilir mesela?

Örneği Verdim Ben Mesela.? TAbi Pek Dikkat Etmediğinizden Beni Hep Yanlıs Anlıyorsunuz. Dilerseniz Sağa Çekip Münazaraya SOn Verebilirsiniz;d

aSi
28.Ekim.2017, 14:49
Araz ikinci maddede size ihanet etmediyse affedilebilir tabirini kendiniz kullanmışsınız.Benim kimseye bir kinim yok lütfen konuyu saptırmayalım.

AhuM
28.Ekim.2017, 14:49
Araz son çareniz evlatlar kaldı sanırım bu sefer onlların üstüne oynuyprsumuz.fakat evlat konusu bu komuya dahil edilemicek kadar hassastır.

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:50
Araz ikinci maddede size ihanet etmediyse affedilebilir tabirini kendiniz kullanmışsınız.Benim kimseye bir kinim yok lütfen konuyu saptırmayalım.

Asi Bence Sen Affedebilirim Dedin Dolaylı Olarak Nerde Dediğini Postlara BAkarak Anlayabilirsin.
(:

aSi
28.Ekim.2017, 14:52
Evladım benden habersiz biriyle gidip evlendiyse bu ihanet değildir.
Konu buraya nereden geldi anlamış değilim.
Bunu beni sevmediği ya da bana değer vermediği için değil karşı tarafı çok sevdiği için yapmıştır.
Siz benim soruma neden cevap vermiyorsunuz Araz ?

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:52
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) son çareniz evlatlar kaldı sanırım bu sefer onlların üstüne oynuyprsumuz.fakat evlat konusu bu komuya dahil edilemicek kadar hassastır.

Yada Ne Yaparsa YApsın Atsan Atılmaz Satsan Satılmaz Diyeceğinizden El Mahkum Affedebileceğiniz Şeylerinde Olduğunu Böylelike Size Göstermiş Olmaktan Gurur Duyarak Turkiyeformlarını Sevenler Derneği Adına Size Teşekkür Ederim.:p

aSi
28.Ekim.2017, 14:53
Araz konuları çarpıtıyorsun ben affedebilirim dedim maddelerini saydım açıklamasını da defalarca yaptım ama sen anlaöal istemiyorsun bemce sen tekrar okumalısın benim yazdıklarımı.

Yar`a
28.Ekim.2017, 14:53
Evladım benden habersiz biriyle gidip evlendiyse bu ihanet değildir.
Konu buraya nereden geldi anlamış değilim.
Bunu beni sevmediği ya da bana değer vermediği için değil karşı tarafı çok sevdiği için yapmıştır.
Siz benim soruma neden cevap vermiyorsunuz Araz ?

Ben Size Cevap Verdim. KAbul Edeceğiniz Bir Örneği Ve Hayır Demediniz Postunuzu Yukarıda Görebilirsiniz.(:

aSi
28.Ekim.2017, 14:55
Araz sen konu başlığını tekrar bir oku istersen arkadaşım mesele affınız var mıdır yok mudur değil ki.İhanet affedilmeli mi affedilmemeli mi. Konuyu unuttunuz galiba.

AhuM
28.Ekim.2017, 14:55
Araz haksız savaş yapıp kazanmayı düşlüyosunuz.(:

aSi
28.Ekim.2017, 14:56
Araz bana sorduğunuz soruyu ben size yönelttim sizin cevabınızdan sonra fikrimi söyleyeceğim hiç bir zaman düşüncelerimi söylemekten çekinmedim ki şimdi çekineyim :)

aSi
28.Ekim.2017, 15:00
Şöyle belirteyim benim yerimde gözü olan ve haksız yollarla benim hakkım olan bir şeyi kendi sahiplenen bir insana ben bir daha güvenemem.Güvenmediğim bir insanı sevemem.Sevmediğim bir insanı da zaten affetmem.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:01
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) haksız savaş yapıp kazanmayı düşlüyosunuz.(:

Düşlemiyorum Günümüz Türkiyesinde O Kadar Fazla Evlatları Tarafından Bir Çok Muameleye Ve Bakılmamaya Çok Birey Var ki. Bunlar Hayatın Gerçekleri Malesef.
Sen Bak Büyüt Vesaire. Yaptığı Bu Muamele Kisinin Kendisinden Tutun Haktan Hukuka Kadar İhanete Girer. Sorarsanız Onlar Yine Toz Kondurmazlar Evlatlarına Eşde Öyledir Annede Babada. Silemezsin Atamazsın Napıcan Sana İhanet Eden Babayı Sokakta YArı Aç Görsen Bırakırmısınız? Daha O Kadar Vicdansız Olmamısızdır. (:

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:02
Şöyle belirteyim benim yerimde gözü olan ve haksız yollarla benim hakkım olan bir şeyi kendi sahiplenen bir insana ben bir daha güvenemem.Güvenmediğim bir insanı sevemem.Sevmediğim bir insanı da zaten affetmem.

Asi Lütfen Daha FAzla Aksini İdda Etme Olabilir Bir Konuyu Savunabilirsin Ama Bu Benliğindeki Seni Ve Deminki Durumu Değiştirmez.(:

aSi
28.Ekim.2017, 15:03
Sokakta görüp onu aç bırakmayacağımız sizin de söylediğiniz gibi vijdanımız olduğunu gösterir onu affettiğimizi değil.

aSi
28.Ekim.2017, 15:04
Bakın siz de benim maddeme geldiniz zor durumdaysa demiştim bana ihtiyacı varsa demiştim siz de buna karşılık zor durumda kaldığında zaten bana uğramasın tarzında bir şey söylemiştiniz hatırladınız mı ? (:

aSi
28.Ekim.2017, 15:05
Araz deminki durum ?

AhuM
28.Ekim.2017, 15:05
Azra günmüzün haberlerini izliyorsanız çoğu aile evlatların yaptıkalrından dolayı illahlah etmekde.

hala söyeldigim seyin arkası dayım ihaneti kim yaparsa yapsın sonucu aynıdır.

Ama bu münazarda evlatlar üzerinde oynamaz iseniz sevinirim konu hassas bir konu başka şekilde kendinizi ve savundugunuz konunjn atkasind adurabilirinz

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:08
Bakın siz de benim maddeme geldiniz zor durumdaysa demiştim bana ihtiyacı varsa demiştim siz de buna karşılık zor durumda kaldığında zaten bana uğramasın tarzında bir şey söylemiştiniz hatırladınız mı ? (:

Affedici Tarafta Olduqumda Bütün İyi Varsayımlar Benim Yanımda Farkındamısın?
Birde Vicdanın Olmassa Zaten Pekte Affedici Olamazsın.^^

aSi
28.Ekim.2017, 15:11
Araz ben kimseyi affetmem demedim ki konumuz affedimisin değil misin değil ki.İhanetin affı olmaz diyorum ben.
Yoksa çok da iyi bir insanım zannımca.
Affeden taraf değil ihaneti affeden taraftasın.
Ben de affederim ama ihaneti değil.
Bu ayrımı algılayarak yazarsan sevinirim.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:12
@Azra (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=15297) günmüzün haberlerini izliyorsanız çoğu aile evlatların yaptıkalrından dolayı illahlah etmekde.

hala söyeldigim seyin arkası dayım ihaneti kim yaparsa yapsın sonucu aynıdır.

Ama bu münazarda evlatlar üzerinde oynamaz iseniz sevinirim konu hassas bir konu başka şekilde kendinizi ve savundugunuz konunjn atkasind adurabilirinz

Bu durumun Günümüz Haberlerinde Oldugunu Sizde Söylediniz Güncel Ve Olagan Bir Durum Bu? Sizin Benim Bir Baska Kisinin Basına Gelmeyeceğinin Garantisi Olman Bir Sey Hani?

AhuM
28.Ekim.2017, 15:15
Araz başiniza gelirse af etmezsiniz bu kadar basit. Ben bizim basimiza gelmez.diye bir cumle kurmadım.

aSi
28.Ekim.2017, 15:15
Araz güncel ve gündemde olan bir çok şeyin normalleşmemesi gerekiyor.Ama ne yazık ki normalmiş gibi bir algı oluşturuluyor.İnsanlar üzerinde sen buna mecbursan affediceksin şeklinde bir baskı oluşturuluyor.Bir şeye mecbur olmak onu affetmek demek değildir.Mecbur olduğu için affetmek bir affediş değildir.Bunu daha önce de söylemiştim.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:16
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) başiniza gelirse af etmezsiniz bu kadar basit. Ben bizim basimiza gelmez.diye bir cumle kurmadım.

Peki Siz?

AhuM
28.Ekim.2017, 15:17
Araz etmezdim.eger bunu soruyorsanız.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:17
Araz güncel ve gündemde olan bir çok şeyin normalleşmemesi gerekiyor.Ama ne yazık ki normalmiş gibi bir algı oluşturuluyor.İnsanlar üzerinde sen buna mecbursan affediceksin şeklinde bir baskı oluşturuluyor.Bir şeye mecbur olmak onu affetmek demek değildir.Mecbur olduğu için affetmek bir affediş değildir.Bunu daha önce de söylemiştim.
Mecbur Olmadığını Sende Biliyorsun Ama Sonucta Değişmiyor Yine Affediliyor Lafta Atsan atılmaz Satsan Satımaz Sözünde Kullandığımı Dicekseni Evet Orada Mecbur Sözüünü Kullandım Ama Kullandığım Ana Dikkat Edin Manası Çok Açık Belli Olacakdır.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:20
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) etmezdim.eger bunu soruyorsanız.

Bende Affediyorum Napıcanız? (:

AhuM
28.Ekim.2017, 15:23
Araz savundugunuz konu içerisinde af etmeniz ga yet normal.

Af etmezseniz zaten bana katilmiş olursunuz.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:24
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) savundugunuz konu içerisinde af etmeniz ***et normal.

Af etmezseniz zaten bana katilmiş olursunuz.

O Zaman Bana Katılın.(:

AhuM
28.Ekim.2017, 15:27
Araz size katilicak olsam bunca cümlelleri boşuna sarf etmem.

ama anladağim kadariyla kendinizi savuna bileceginiz başka taktiğiniz kalmadı (:

aSi
28.Ekim.2017, 15:27
Bazı durumlarda insanlar kendilerini mecbur hissedebilir
Kadın-Erkek ilişkilerinde özellikle kadın bu duruma çokça düşürülür.
Yani bazı hassas durumlar vardır elbette ki mecbur bırakılan ancak ihanete uğrayan kişi hiç bir şey olmamış gibi davranabilir dikkatini çekerim `gibi` ama bunun affı yoktur inan.
Dediğin gibi atsan atılmaz satsan satılmaz durumları ama ihanet insanın içini kemirir ve hiç geçmez..
Unutulmaz..
En ufak bir hatada dile getirilebilir
Saygıyı yok eder
Sevgiyi zedeler
Günden güne insanı içten içe yok eder.
Senin söylediğin gibi ihaneti affettim diyerek yola devam edenler acaba ne kadarını affedebildi? Ya da gerçekten affedebildi mi?
Güvenmediğin birini affetsen ne olur ? O senin affedişini anlayamaz ki.. Ne sevgini anlayabilir.. Ne çektiğin acıyı paylaşabilir..

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:28
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) size katilicak olsam bunca cümlelleri boşuna sarf etmem.

ama anladağim kadariyla kendinizi savuna bileceginiz başka taktiğiniz kalmadı (:

Gittikçe Size BEnziyorum Dünden Beri Svunacağınız 1 Sey Yok Hep bana Cevap Vermekle Mesgulsünüz. =)

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:29
Bazı durumlarda insanlar kendilerini mecbur hissedebilir
Kadın-Erkek ilişkilerinde özellikle kadın bu duruma çokça düşürülür.
Yani bazı hassas durumlar vardır elbette ki mecbur bırakılan ancak ihanete uğrayan kişi hiç bir şey olmamış gibi davranabilir dikkatini çekerim `gibi` ama bunun affı yoktur inan.
Dediğin gibi atsan atılmaz satsan satılmaz durumları ama ihanet insanın içini kemirir ve hiç geçmez..
Unutulmaz..
En ufak bir hatada dile getirilebilir
Saygıyı yok eder
Sevgiyi zedeler
Günden güne insanı içten içe yok eder.
Senin söylediğin gibi ihaneti affettim diyerek yola devam edenler acaba ne kadarını affedebildi? Ya da gerçekten affedebildi mi?
Güvenmediğin birini affetsen ne olur ? O senin affedişini anlayamaz ki.. Ne sevgini anlayabilir.. Ne çektiğin acıyı paylaşabilir..

İşte Ondan Diyor Can Yücel Abi Sevgi Emekmiş Emekse Çok Sevecek Kadar Vazgeçmemekmiş Diye Değil Mi?

AhuM
28.Ekim.2017, 15:29
@arza münazarada fikrini savunan tek kişi siz oldugunuz icin size cevp vermekle meşkulum.

Sonucda kendi dusuncemi yansitiyorum buraya.

Pesde edebilrisinz.
Ne bir kadına laf yetiştirebilirsiniz nede ihaneti af edebilriniz (:

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:31
@arza münazarada fikrini savunan tek kişi siz oldugunuz icin size cevp vermekle meşkulum.

Sonucda kendi dusuncemi yansitiyorum buraya.

Pesde edebilrisinz.
Ne bir kadına laf yetiştirebilirsiniz nede ihaneti af edebilriniz (:

Valla Benim Bildiğimde En Güzel Kadınlar Susar Hatta Susarak Giderler Değil Mi?
Sessiz Sedasız Ama Geri Dönse Erkek Bu İhanetini Yine Affeder.=)
Sizinki Affedememek Değil Daha Çok Gurur Zaten (:

aSi
28.Ekim.2017, 15:32
Sevgi de emek de hakedene verilmeli Araz hayat bize değer vermeyen insanlara üzülmekle geçmemeli

aSi
28.Ekim.2017, 15:33
Gurur değil Onur !

AhuM
28.Ekim.2017, 15:35
Araz cemal süreya`nın dedigi gbi evet kadınalr susurak gider.ama susup gitmeden önce bir çok eksikliği konuşup anlatmak ister.ama erkek bunu anlamaz şuan sizin beni anlamadıgıniz gibi...bu satırlardada denildigi gibi kadının konuşurken onu dikkate almak gerek.Ihanet etmeden önce konuşmayı tercih eder...ama bunu anlamayan birisi olursa ve ihanete ugruyorsa cekip gider...

Çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için. Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez. Erkek gibi, çorbanın tuzu eksik diye kavga çıkarmaz mesela, tam tersi, konuşmamız lazım der. Erkekler de en çok bu cümleye sinir olurlar. Ertelenir o konuşmalar, maç bitimine, yemek sonrasına ve daha birçok lüzumsuz şeyin ardına ötelenir.

kadınlar inatçıdır, hayata tutundukları gibi, aşklarına da sahip çıkarlar. Bu yüzdendir, konuşup derdini anlatma isteği, karşı tarafı ikna edene kadar uğraşırlar. Sonunda pes eder adam, bir ışık görür kadın, tüm derdini paylaşır. Genellikle ne cevap alır? Abuk sabuk konuşma! Gereksiz ve saçma gelmiştir adama anlatılanlar, hiç de üstünde durmamıştır. Yine bir sıkıntı, tatmin edilemeden geçiştirilir ve adam gün gelip bunların kendisine ok gibi döneceğini bilemez.

Bir kadın şikayet ediyorsa, ya da erkeklerin deyimi ile vıdı vıdı ediyorsa; erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hala ümidi vardır kadının. Yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur. Daha önemlisi, o adamı hala seviyordur.

Kadın susarak gider!

En önemli detaydır, erkeklerin hiç anlayamadığı durum işte bu kadar basittir. O gün gelene kadar konuşan, kavga eden, tartışan kadın, kendini sessizliğe vermiştir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, o zaman sevgisi de yara almış demektir. Yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış ve aslında bedeni orada durarak, ilişkiden çıkıp gitmiştir. kadın, gerçekten gitmişse, çok sessiz olmuştur ayrılışı, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Her akşam eve geldiğinde, kapının açıldığını gören adam anlamaz ama bir kadın sessizce gider. Ne mutfağında yemek pişiren, ne yan koltukta televizyon izleyen, ne gece ruhunu kenara koyarak yatakta sevişmeye çalışan kadın, artık o kadındır. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü kadının gidişi sessiz ve asildir.

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:35
Gurur değil Onur !

Onurlu İnsanlar Cahiliye Devrinde Utanırken 600 Yıllık Utançları Kız Çocuklarının Olmasıydı Onurluğun Bu Olmadığı Kanısını Değiştirenin Ne Olduğunu Biliyorsunuzdur Zaten. O Yüzden Gururu Onuru Ve Bu Tarz Seyleri Kendiniz Yaratmadınız. Var Olanı Kabullendiniz. Bence Kendiniz Yaratın =)

aSi
28.Ekim.2017, 15:38
Araz sen de bizim gibi düşünüyorsun ve bu düşüncen belli olmasın diye farklı konular açıp ordan yürümeye çalışıyorsun hadi itiraf et
Söyle içindeki gerçekleri Araz xd

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:44
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) cemal süreya`nın dedigi gbi evet kadınalr susurak gider.ama susup gitmeden önce bir çok eksikliği konuşup anlatmak ister.ama erkek bunu anlamaz şuan sizin beni anlamadıgıniz gibi...bu satırlardada denildigi gibi kadının konuşurken onu dikkate almak gerek.Ihanet etmeden önce konuşmayı tercih eder...ama bunu anlamayan birisi olursa ve ihanete ugruyorsa cekip gider...

Çok uzun emekler verir ilişkisini yürütmek için. Birinin kadını olmayı yüreği, beyni, ruhu o kadar zor kabul etmiştir ki, başka bir adama ait olmayı istemez. Erkek gibi, çorbanın tuzu eksik diye kavga çıkarmaz mesela, tam tersi, konuşmamız lazım der. Erkekler de en çok bu cümleye sinir olurlar. Ertelenir o konuşmalar, maç bitimine, yemek sonrasına ve daha birçok lüzumsuz şeyin ardına ötelenir.

kadınlar inatçıdır, hayata tutundukları gibi, aşklarına da sahip çıkarlar. Bu yüzdendir, konuşup derdini anlatma isteği, karşı tarafı ikna edene kadar uğraşırlar. Sonunda pes eder adam, bir ışık görür kadın, tüm derdini paylaşır. Genellikle ne cevap alır? Abuk sabuk konuşma! Gereksiz ve saçma gelmiştir adama anlatılanlar, hiç de üstünde durmamıştır. Yine bir sıkıntı, tatmin edilemeden geçiştirilir ve adam gün gelip bunların kendisine ok gibi döneceğini bilemez.

Bir kadın şikayet ediyorsa, ya da erkeklerin deyimi ile vıdı vıdı ediyorsa; erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hala ümidi vardır kadının. Yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur. Daha önemlisi, o adamı hala seviyordur.

Kadın susarak gider!

En önemli detaydır, erkeklerin hiç anlayamadığı durum işte bu kadar basittir. O gün gelene kadar konuşan, kavga eden, tartışan kadın, kendini sessizliğe vermiştir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, o zaman sevgisi de yara almış demektir. Yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış ve aslında bedeni orada durarak, ilişkiden çıkıp gitmiştir. kadın, gerçekten gitmişse, çok sessiz olmuştur ayrılışı, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Her akşam eve geldiğinde, kapının açıldığını gören adam anlamaz ama bir kadın sessizce gider. Ne mutfağında yemek pişiren, ne yan koltukta televizyon izleyen, ne gece ruhunu kenara koyarak yatakta sevişmeye çalışan kadın, artık o kadındır. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü kadının gidişi sessiz ve asildir.

ALLAH O Gidenlerden Razı Olsun Onlar Olmasa Kalbimiz Bu Kadar Güzel Olmazdı. (:
Gelde Affetme Hafız.(:

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:46
Araz sen de bizim gibi düşünüyorsun ve bu düşüncen belli olmasın diye farklı konular açıp ordan yürümeye çalışıyorsun hadi itiraf et
Söyle içindeki gerçekleri Araz xd

İtiraf Ediyorum Söyeyecek Bir Cevabı Olmayan Asi Konuyu Baltalıyor. (:

AhuM
28.Ekim.2017, 15:46
Araz ALLAH O Gidenlerden Razı Olsun Onlar Olmasa... siz bile affetmeyip giden insanlara dua ediyorsunuz daha ne olsun:D

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:49
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) ALLAH O Gidenlerden Razı Olsun Onlar Olmasa... siz bile affetmeyip giden insanlara dua ediyorsunuz daha ne olsun:D

Nolucak Biz Güzeliz Diye Dua Ediyoruz Siz Yüreğimiz YAralı Bir Merhem Diye. (:

AhuM
28.Ekim.2017, 15:50
Araz görüyorum ki.münazarın sonucu belli daha fazla çırpınmanıza gerek yok (;

Yar`a
28.Ekim.2017, 15:54
@Araz (https://www.turkiyemerkezi.com/member.php?u=16060) görüyorum ki.münazarın sonucu belli daha fazla çırpınmanıza gerek yok (;

MAdem Öyle Algılıyorsunuz Durumu. Gece 24 Sularında Sizin 1 Benim 2 Ortağım Yazmazsa O Vakte Kadar Gereken Yapıldığında Ankette Görüsürüz. (:

AhuM
28.Ekim.2017, 15:55
Tabiki seve seve (;

aSi
28.Ekim.2017, 15:56
Konu dağılmasın diye şaapıyorum ben bir kere ;d

Zlusya
29.Ekim.2017, 19:06
bugün annemin arkadaşları vardı bizde ve konu buydu.iyiki buydu fikir edindim.bir tanesi dediki " evet affettim cocuklarım için affettim, belkide kendim içindi, seviyordum affettim...ama bugün o benimle , vazgeçilmezi benim, çok pişman.eğer affetmeseydim ondan mahrum kalacaktım oda benden.os inirle çekip gitseydim şu an onunla oda benimle olmayacaktı "

Şimdi arkadaşlar ne kadar geçerlidir sözleri sizin tarafınızdan bilemem ama bence haklı.Düşünün hak vereceksiniz.Düşündümde bir anlık öfkelerin bizede çok zararı olabilir :)

The
29.Ekim.2017, 20:35
Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş .

Zlusya
30.Ekim.2017, 09:44
Affetmek güzeldir.Affedilmeye ihtiyacımız var Affetmek bilincaltımızı temizler diye düşünüyorum ben Düşünün affetmeyen bir insanın çektiği ızdırabı.Affedelim , affedilmeyen kendini düşünsün.
Bence onu affettikten sonra gözlerinizi kapayın ve odanın en gerisindeki çocukluğunuzu düşünün ve onada " senide affettim özgürsün " diyin.
insanca olan şeyler affedilmeli