PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayva tatlısı tarifi



aylecA
24.Kasım.2017, 15:09
vazgeçilmez tarifleri arasında ayva tatlısı tarifi yer alıyor. Ayva tatlısı mevsiminde yetişen ayvalardan yapıldığında oldukça lezzetli oluyor. Sizde ayva tatlısı tarifi nedir, ayva tatlısı nasıl yapılır sorularının cevabını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız ayva tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz.


http://img-milliyet.mncdn.com/YeniAnaResim/2017/10/31/ayva-tatlisi-nasil-yapilir--10159002.Jpeg
Ayva tatlısı kışın en sağlıklı ve hafif tatlıları arasında yer alıyor. Mevsiminde yetişen ayvalardan ayva tatlısı yaptığınızda bir daha hep ayva tatlısı yapmak isteyeceksiniz. Hafif ve çok fazla kalorisi olmayan bir tatlıya ihtiyacınız varsa ayva tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz.
İşte yapımı oldukça pratik olan ayva tatlısı tarifimiz…
Ayva tatlısı malzemeler
5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su
Verdiğimiz ayva tatlısı adımlarına uyarsanız kısa süre içerisinde lezzetli ayva tatlısını yapabileceksiniz. İşte tadı damağınızdan asla düşmeyecek ayva tatlısı tarifimiz…
Ayva elma ve armut meyveleri ailesinde yer almaktadır.
A vitamini, lif ve demir açısından oldukça zengin olan ayva, yüksek miktarda tanin içermesi sebebiyle ağızda garip bir tat bırakır. Bu nedenle genelde komposto ve tatlı yapımında kullanılır.
Ayva yaparken renginin kırmızı olmasını sağlamak ve tadının lezzetli olması için bir takım püf noktalara dikkat etmek gerekir.
Ayva tatlısı yapmanın püf noktaları
1- Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Daha sonra ayva tatlısı tarifini uygularken, ayvalarınızı kaynatırken içerisine çekirdeklerini ekleyin. Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır.
2- Ayvalarınızı limon ile ovmak, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Ayva tatlısı nasıl yapılır?
http://i.milliyet.com.tr/GazeteHaberIciResim/2017/10/31/fft16_mf10158979.Jpeg
1.adım: öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını otun fakat atmayın. Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15- 20 dakika kadar haşlayın.
2.adım: haşladığınız ayvaları derin bir fırın tepsisine alın toz şekeri, tarçını, karanfili ve suyu koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25 - 30 dakika kadar pişirin.
3.adım: yumuşayan ayvaları tepsiden alıp kaymak veya fındık ile servis edebilirsiniz.
Püf noktası:
Ayva çekirdeklerini tepsinin içine koyarak renk almalarını sağlayabilirsiniz.
Kolon kanserini engelliyor
Ayvanın sağlık açısından da mucizevi faydaları bulunmaktadır zengin lif içeriği sayesinde ayvanın kolon kanserini engelliyici etkisi bulunmaktadır.
Bağışıklığı güçlenidiriyor
Ayva bol miktarda A, C, K, B2, B3 ve B6 vitaminlerini içerir. C vitamini ve bakır en önemli antioksidan maddelerdir. Bu nedenle bağışıklık sistemi için de etkilidir.

Afiyet olsun!





(http://m.milliyet.com.tr/pancar-tursusu-tarifi-pembenar-detay-yemek-2546422/)