Nartaneside
28.Kasım.2017, 13:37
http://cafefernando.com/images/strawberrytuxedo2.jpg
Malzemeler
15 adet çilek
80 gr. beyaz çikolata
80 gr. bitter çikolata (%70 kakao oranı)
Yapılışı
Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın.
Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin.
Çileklerin ön yüzlerini beyaz çikolataya batırın, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve çikolatanın sertleşmesi için yaklaşık 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Ardından tepsiyi buzdolabından çıkartın, çileklerin iki yanını siyah çikolataya batırın. Tekrar yağlı kağıdın üzerine koyun, ince bir resim fırçasını siyah çikolataya batırıp papyon ve düğmeleri çizin ve katılaşana kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun
Malzemeler
15 adet çilek
80 gr. beyaz çikolata
80 gr. bitter çikolata (%70 kakao oranı)
Yapılışı
Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın.
Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin.
Çileklerin ön yüzlerini beyaz çikolataya batırın, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve çikolatanın sertleşmesi için yaklaşık 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
Ardından tepsiyi buzdolabından çıkartın, çileklerin iki yanını siyah çikolataya batırın. Tekrar yağlı kağıdın üzerine koyun, ince bir resim fırçasını siyah çikolataya batırıp papyon ve düğmeleri çizin ve katılaşana kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun