Nartaneside
28.Kasım.2017, 13:38
Malzemeler
3 yufka
200 gr. kadayıf
1 su b. fındık
1 çay k. toz tarçın
1 yumurta akı
2 çorba k. tereyağı
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
2,5 su b. su
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
kaymak
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI
Şertbeti için; suyu, şekeri ve limonu tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfı ince doğruyoruz ve çelik tavada yağsız kavurmaya başlıyoruz. Fındığı toz olmayacak şekilde öğütüyoruz. Fındığı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını ilave edip rengi kızarana kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste seriyoruz. Kenarları kalınsa eğer, bıçakla kesebiliriz. Yufkaları önce 4′e kesiyoruz. Bu parçaları da kendi içlerinde 3′e kesiyoruz. Yufkaları üstüste alıyoruz. İçlerine kadayıf harcı koyuyoruz ve kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ucunu yumurta akına batırıyoruz ve yapıştırıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. İyice kızaran tatlıları süzüyoruz ve soğumuş şerbetin içine atıyoruz. Diğer posta tatlıyı kızartana kadar, önceki tatlıları şerbetin içinde bekletiyoruz. Şerbetten çıkardığımız tatlıları tabağa diziyoruz. Soğuyunca üzerini kaymak ve yeşil fısıkla süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun
3 yufka
200 gr. kadayıf
1 su b. fındık
1 çay k. toz tarçın
1 yumurta akı
2 çorba k. tereyağı
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
2,5 su b. su
yarım limon
ÜZERİ İÇİN:
kaymak
yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI
Şertbeti için; suyu, şekeri ve limonu tencereye koyup kaynatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfı ince doğruyoruz ve çelik tavada yağsız kavurmaya başlıyoruz. Fındığı toz olmayacak şekilde öğütüyoruz. Fındığı da ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını ilave edip rengi kızarana kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha üstüste seriyoruz. Kenarları kalınsa eğer, bıçakla kesebiliriz. Yufkaları önce 4′e kesiyoruz. Bu parçaları da kendi içlerinde 3′e kesiyoruz. Yufkaları üstüste alıyoruz. İçlerine kadayıf harcı koyuyoruz ve kenarlarını kapatıp rulo şeklinde sarıyoruz. Ucunu yumurta akına batırıyoruz ve yapıştırıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. İyice kızaran tatlıları süzüyoruz ve soğumuş şerbetin içine atıyoruz. Diğer posta tatlıyı kızartana kadar, önceki tatlıları şerbetin içinde bekletiyoruz. Şerbetten çıkardığımız tatlıları tabağa diziyoruz. Soğuyunca üzerini kaymak ve yeşil fısıkla süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun