PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gün Gün Ramazan İftar Menüleri



KaMoreNa
30.Kasım.2017, 14:20
1. Gün İftar Menüsü :



Menü İçeriği :



Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Fırında Patlıcan Kebabı
Nohutlu Pilav
Cacık
Dondurmalı İrmik Helvası



Tarifler :

1. Gün İftar Menüsü Yapılışı :

Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası ile başlayacağımız 1. Gün İftar Menüsütariflerimize Fırında Patlıcan Kebabı, Nohutlu Pilav, Cacık tarifleri ile devam edip, son olarak Dondurmalı İrmik Helvası tarifi ile tamamlayacağız.1. Gün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan meşakatli, dengeli ve lezzetli bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, içecek, tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 120-150 dk sürer.


Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler :



1 adet tavuk butu
5 yemek kaşığı krema
5 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1/2 limon suyu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber


Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?


Derin bir tencereye 1 adet tavuk budu koyun. Üzerine su ekleyip, haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk budunu bir tabağa alın. Küçük küçük parçalara ayırın.Tavuk suyunun içine 5 yemek kaşığı arpa şehriye ekleyin. Ardından parçaladığınız tavuk etlerini koyup, pişirin.

Diğer taraftan bir kaba 5 yemek kaşığı krema koyun. Üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ekleyip, karıştırın.

Daha sonra çorbanın içine azar azar döküp, karıştırın. 1 taşım kaynatın. Son olarak yarım limon suyu, tuz, karabiber ve ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz ekleyip, karıştırın.

Kaselere alıp servis yapabilirsiniz.

Fırında Patlıcan Kebap Tarifi (2 Kişilik)


Fırında Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler :



2 adet büyük boy patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, nane, kekik, kimyon, karabiber
3 adet küçük boy domates
2 adet yeşil biber
Kızartmak için sıvıyağ


Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16))

2 adet patlıcanı yıkayıp, alacalı olarak soyun. Patlıcanları 1"er cm kalınlıklar da halkalar halinde kesin. Daha sonra patlıcanları tuzlu su içinde 15 dk bekletip, patlıcanların acı suyunun çıkmasını bekleyin. Ardından çıkan acı suyunu süzüp, kurulayın.

Diğer taraftan bir kaba 200 gr kıyma koyun. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız kıyma harcını iyice yoğurun.

Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Patlıcanları ve köfteleri kızgın yağ içinde hafifçe kızartın.

Ardından orta boy bir fırın kabına yan yana olacak şekilde birer patlıcan birer köfte ve tekrar patlıcan dilimi yerleştirin. En son patlıcan diliminin sonuna domates dilimi yerleştirin. Kalan boşluklara da biber dilimleri ilave edin.

Hazırladığınız patlıcan kebabını önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Fırında patlıcan kebabını 20-25 dakika kadar pişirin.Pişen fırında patlıcan kebabını sıcak olarak servis edebilirsiniz.İsteğe göre fırında patlıcan kebabı üzerine domates sosu hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun




Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav İçin Malzemeler :



1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz


Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4)http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8)


1 su bardağı pirinci yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık suda dinlendirin.
Diğer tarafta derin bir tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine suyu süzülen pirinçleri ekleyip, tuz ve şekeri ayarlayarak, 2-3 dakika kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip, bir kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave edin. Tencerenin tekrardan kapağını kapatıp, suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin.Nohutlu pilav piştikten sonra ocaktan alıp, bir örtü ile sıkıca sarıp, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp, servis tabaklarına koyup, üzerine karabiber serpiştirerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz.


Cacık

Cacık İçin Malzemeler :

4 adet badem (minik salatalık)

6 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
1 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane




Cacık Nasıl Yapılır?




http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8))
Cacık Yapılışı :

Salatalıkları iyice yıkayıp, kurulayın. Daha sonra salatalıkları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Derin bir kaba yoğurdu alın. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine suyu dökün (suyu kıvamını kendinize göre ayarlamak için azar azar ekleyin, gerekirse arttırın). Ardından rendelenmiş salatalıkları ve sarımsağı ekleyin. Tuzu da ayarlayıp, iyice karıştırın.Hazırladığınız cacığı buzdolabında 30-35 dakika kadar bekletin. Daha sonra cacığın üzerine nane serpiştirerek, soğuk servis edebilirsiniz.


Dondurmalı İrmik Helvası (4 Kişilik)



Dondurmalı İrmik Helvası İçin Malzemeler :



1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı çam fıstığı
5 yemek kaşığı sade dondurma
Üzeri İçin:
Yeşil toz fıstık


Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16))


Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı:Derin bir tencereye yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker koyun. Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynamaya bırakın.Diğer taraftan başka derin bir tencereye 50 gr tereyağı koyup, eritin. Ardından 1 yemek kaşığı çam fıstığı ekleyip, 1 dk kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı irmik koyun. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırıp, rengi kahverengi olana kadar kavurun.Kaynamış sütlü sıcak şerbeti, kavrulan irmiklerin üzerine yavaşça dökün. Ocağın üzerinde sürekli karıştırın. İrmik helvasının suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken irmik helvasını ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dk demlenmeye bırakın.

Derin bir kaseyi hafifçe ıslatın. Daha sonra irmik helvasından yarım kepçe alın. Kasenin tabanına yayın. Kasenin ortasına dondurma koyun. Dondurmanın üzerine tekrar yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin. Kaseyi ters çevirip, hafifçe vurun.

Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Kaynak: Ye-mek.com

KaMoreNa
26.Şubat.2018, 12:28
2. Gün İftar Menüsü

Menü İçeriği :



Domates Çorbası
Ali Nazik Kebabı
Sade Pirinç Pilavı
Piyaz
Güllaç


2. Gün İftar Menüsü Yapılışı :

Domates Çorbası ile başlayacağımız 2. Gün İftar Menüsü tariflerimize Ali Nazik Kebabı, Sade Pirinç Pilavı, Piyaz tarifleri ile devam edip, son olarak Güllaç tarifi ile tamamlayacağız.2. Gün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan hafif ve pratik bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, salata, sütlü tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır. Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 90 dk sürer.

Domates Çorbası Tarifi

Kaşarlı, Sütlü Domates Çorbası Tarifi (6 Kişilik)

Domates Çorbası İçin Malzemeler :



5 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin
Rendelenmiş kaşar peynir


Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/3-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/4-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/5-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/6-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/7-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/02/8-domates-c3a7orbasc4b1.jpg?h=131&w=175

Domates Çorbası Yapılışı :

5 adet domatesin kabuklarını soyun. Bir kaba rendeleyin.Derin bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Ardından 2 yemek kaşığı un ekleyin. 1 dk kadar kavurun. Daha sonra 1 yemek kaşığı salça ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Unun topaklanmaması için tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra çorbanıza 2,5 su bardağı su dökün. Koyulaşana kadar pişirin.

Son olarak domates çorbasına 2 yemek kaşığı süt, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırarak, 1-2 taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın.
Çorbanızı servis etmeden önce ince bir süzgeçten geçirin. İsteğe göre çorbanıza domates yerine hazır domates püresi kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız domates çorbasını kaselere dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Domates çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


(Tarif 2) Ali Nazik Kebabı Tarifi

Ali Nazik Kebabı İçin Malzemeler :



500 gr patlıcan veya yarım konserve közlenmiş patlıcan
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber


Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?


http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175


http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/04/ali-nazik-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175

Ali Nazik Kebabı Yapılışı :

500 gr patlıcanı ocak üzerinde közleyin. Ardından kabuklarını soyup, ince ince kıyın. İsteğe göre konserve közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz.1 adet soğan, 2 diş sarımsak ve 2 adet biberi ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, 3-4 dk kadar soteleyin.Ardından 250 gr kıyma koyun. Kıymanın rengi değişene kadar pişirin. Son olarak 1 adet küp küp doğranmış domates ilave edin. Tuz ve baharatları da ayarladıktan sonra domatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen kıyma harcını ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Diğer taraftan doğranmış patlıcanları bir kaba alın. Üzerine 4 yemek kaşığı yoğurt, tuz ve rendelenmiş 1 diş sarımsak ekleyin. Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.
Servis tabağının tabanına patlıcanlı yoğurt karışımı yayın. Ortasına hazırladığınız kıyma harcını ilave edin.
Hazırladığınız ali nazik kebabının üzerine, yağ içinde kızdırılmış kırmızı toz biber ve maydanoz ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.


(Tarif 3) Sade Pirinç Pilavı Tarifi

Sade Pirinç Pilavı İçin Malzemeler :



1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz


Sade Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/01/sade-pirinc-pilavi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175

Sade Pirinç Pilavı Yapılışı :
1 su bardağı pirinci yıkayıp, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin.Daha sonra derin bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tuz ve 1 adet kesme şeker koyun. 2-3 dakika kavurun. Ardından 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip, 1 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Eğer pirinç pilavınız diri kalmışsa, üzerine 1/2 su bardağı kadar kaynar su ilave edin. Pilavı pişirmeye devam edin.
Sade pirinç pilavı piştikten sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını açın. Pilavı 1 kere karıştırın. Pilavın tane tane olması için üzerine kalın bir peçete koyup, kapağı kapatın. 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.Dinlendikten sonra bir kere daha karıştırıp, pilavı sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

(Tarif 4) Piyaz Tarifi

Piyaz İçin Malzemeler :



1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet orta boy kuru soğan
2 dal taze soğan
1 adet orta boy domates
4 tutam maydanoz
1 adet küçük boy limon
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, sumak


Piyaz Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/10/piyaz-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/10/piyaz-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/10/piyaz-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/10/piyaz-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/10/piyaz-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175

Piyaz Yapılışı :
1 adet kuru soğanı ince, uzun ay (piyazlık) şeklinde doğrayın. 2 dal taze soğanı ve 4 tutam maydanozu ince ince doğrayın. 1 adet domatesi de küçük küpler şeklinde doğrayın.Daha sonra derin bir kaba doğranmış soğanları, maydanozları ve domatesleri koyun. Üzerine 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye ekleyin. Son olarak tuz, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları da koyup, iyice karıştırın.Hazırladığınız piyaz salatasını servis edebilirsiniz.

(Tarif 5) Güllaç Tarifi

Güllaç İçin Malzemeler :



10 yaprak güllaç
Şerbeti İçin:
7 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu ya da 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri İçin:
Vişne
Dövülmüş ceviz ya da antep fıstığı
Güllaç Nasıl Yapılır?

http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/gullac-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175
Güllaç Yapılışı :

Güllacın Şerbeti İçin; derin bir tencereye 7 su bardağı süt koyun. Üzerine 2 su bardağı şeker ekleyip, ocağa alın.Orta ateşte sütle şekeri karıştırıp, süt hafif eli yakacak kadar ısıtın. Ocaktan alıp, içine isteğe göre 1 tatlı kaşığı vanilya ya da 1 yemek kaşığı gül suyu koyup, karıştırın.
Güllaçların üzerine sütü kaynar dökerseniz, güllaç yapraklarını eritecektir. Çok ılık olursa da yapraklar sütü çekmez. Bu yüzden sütün ısısı önemlidir.
Diğer taraftan 10 adet güllaç yaprağını ortadan ikiye ayırın. Ortadan ikiye ayırdığınız güllaç yapraklarını 1 bütün yaprak olarak alın.

Güllaç yapraklarının tamamını kullanmak istiyorsanız, yuvarlak büyük bir tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Güllaç yapraklarından birini parlak kısmı yukarı ve düz kısımları kenara gelecek şekilde dikdörtgen bir borcama yerleştirin. Üzerlerine 1,5 kepçe şekerli sütten gezdirip, güllaç yapraklarının yumuşamasını sağlayın. İkinci yaprağı da bunun üzerine koyun. Tekrar şekerli süt karışımından gezdirin. Bu işlemi tüm güllaçyaprakları bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü de güllacın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekecektir.)
Hazırladığınız güllacın üzerini kapatıp, en az 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra güllacınızı dilimleyip, üzerine fındık, fıstık, nar taneleri ya da ceviz serpiştirerek, servis edebilirsiniz.
Güllacı daha ince yapmak isterseniz malzemelerin yarısını kullanmanız mümkündür.4-5 katta bir isterseniz güllaçların aralarına fındık, fıstık, ceviz ya da file badem serpiştirebilirsiniz. Ama kuru yemişleri güllacın aralarına serptiğinizde gün içinde hemen tüketmeniz gerekir. Yoksa bekledikçe güllaç koyu renkli olacaktır.

Afiyet olsun.

aylecA
26.Şubat.2018, 12:31
Emegine saglik ramazanda yaklasio :) ne bisirsek diye dusunmek yok buraya bakmak var :))

KaMoreNa
26.Şubat.2018, 12:43
Emegine saglik ramazanda yaklasio :) ne bisirsek diye dusunmek yok buraya bakmak var :))

Ramazanda bize gel cnm sana portakallı ördek bile yaparım :D (Hastane yakın no panik :D)