KaMoreNa
30.Kasım.2017, 14:20
1. Gün İftar Menüsü :
Menü İçeriği :
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Fırında Patlıcan Kebabı
Nohutlu Pilav
Cacık
Dondurmalı İrmik Helvası
Tarifler :
1. Gün İftar Menüsü Yapılışı :
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası ile başlayacağımız 1. Gün İftar Menüsütariflerimize Fırında Patlıcan Kebabı, Nohutlu Pilav, Cacık tarifleri ile devam edip, son olarak Dondurmalı İrmik Helvası tarifi ile tamamlayacağız.1. Gün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan meşakatli, dengeli ve lezzetli bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, içecek, tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 120-150 dk sürer.
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler :
1 adet tavuk butu
5 yemek kaşığı krema
5 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1/2 limon suyu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?
Derin bir tencereye 1 adet tavuk budu koyun. Üzerine su ekleyip, haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk budunu bir tabağa alın. Küçük küçük parçalara ayırın.Tavuk suyunun içine 5 yemek kaşığı arpa şehriye ekleyin. Ardından parçaladığınız tavuk etlerini koyup, pişirin.
Diğer taraftan bir kaba 5 yemek kaşığı krema koyun. Üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ekleyip, karıştırın.
Daha sonra çorbanın içine azar azar döküp, karıştırın. 1 taşım kaynatın. Son olarak yarım limon suyu, tuz, karabiber ve ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz ekleyip, karıştırın.
Kaselere alıp servis yapabilirsiniz.
Fırında Patlıcan Kebap Tarifi (2 Kişilik)
Fırında Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler :
2 adet büyük boy patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, nane, kekik, kimyon, karabiber
3 adet küçük boy domates
2 adet yeşil biber
Kızartmak için sıvıyağ
Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16))
2 adet patlıcanı yıkayıp, alacalı olarak soyun. Patlıcanları 1"er cm kalınlıklar da halkalar halinde kesin. Daha sonra patlıcanları tuzlu su içinde 15 dk bekletip, patlıcanların acı suyunun çıkmasını bekleyin. Ardından çıkan acı suyunu süzüp, kurulayın.
Diğer taraftan bir kaba 200 gr kıyma koyun. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız kıyma harcını iyice yoğurun.
Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Patlıcanları ve köfteleri kızgın yağ içinde hafifçe kızartın.
Ardından orta boy bir fırın kabına yan yana olacak şekilde birer patlıcan birer köfte ve tekrar patlıcan dilimi yerleştirin. En son patlıcan diliminin sonuna domates dilimi yerleştirin. Kalan boşluklara da biber dilimleri ilave edin.
Hazırladığınız patlıcan kebabını önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Fırında patlıcan kebabını 20-25 dakika kadar pişirin.Pişen fırında patlıcan kebabını sıcak olarak servis edebilirsiniz.İsteğe göre fırında patlıcan kebabı üzerine domates sosu hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Nohutlu Pilav Tarifi
Nohutlu Pilav İçin Malzemeler :
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4)http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8)
1 su bardağı pirinci yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık suda dinlendirin.
Diğer tarafta derin bir tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine suyu süzülen pirinçleri ekleyip, tuz ve şekeri ayarlayarak, 2-3 dakika kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip, bir kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave edin. Tencerenin tekrardan kapağını kapatıp, suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin.Nohutlu pilav piştikten sonra ocaktan alıp, bir örtü ile sıkıca sarıp, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp, servis tabaklarına koyup, üzerine karabiber serpiştirerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Cacık
Cacık İçin Malzemeler :
4 adet badem (minik salatalık)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
1 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane
Cacık Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8))
Cacık Yapılışı :
Salatalıkları iyice yıkayıp, kurulayın. Daha sonra salatalıkları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Derin bir kaba yoğurdu alın. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine suyu dökün (suyu kıvamını kendinize göre ayarlamak için azar azar ekleyin, gerekirse arttırın). Ardından rendelenmiş salatalıkları ve sarımsağı ekleyin. Tuzu da ayarlayıp, iyice karıştırın.Hazırladığınız cacığı buzdolabında 30-35 dakika kadar bekletin. Daha sonra cacığın üzerine nane serpiştirerek, soğuk servis edebilirsiniz.
Dondurmalı İrmik Helvası (4 Kişilik)
Dondurmalı İrmik Helvası İçin Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı çam fıstığı
5 yemek kaşığı sade dondurma
Üzeri İçin:
Yeşil toz fıstık
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16))
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı:Derin bir tencereye yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker koyun. Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynamaya bırakın.Diğer taraftan başka derin bir tencereye 50 gr tereyağı koyup, eritin. Ardından 1 yemek kaşığı çam fıstığı ekleyip, 1 dk kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı irmik koyun. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırıp, rengi kahverengi olana kadar kavurun.Kaynamış sütlü sıcak şerbeti, kavrulan irmiklerin üzerine yavaşça dökün. Ocağın üzerinde sürekli karıştırın. İrmik helvasının suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken irmik helvasını ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dk demlenmeye bırakın.
Derin bir kaseyi hafifçe ıslatın. Daha sonra irmik helvasından yarım kepçe alın. Kasenin tabanına yayın. Kasenin ortasına dondurma koyun. Dondurmanın üzerine tekrar yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin. Kaseyi ters çevirip, hafifçe vurun.
Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
Kaynak: Ye-mek.com
Menü İçeriği :
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Fırında Patlıcan Kebabı
Nohutlu Pilav
Cacık
Dondurmalı İrmik Helvası
Tarifler :
1. Gün İftar Menüsü Yapılışı :
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası ile başlayacağımız 1. Gün İftar Menüsütariflerimize Fırında Patlıcan Kebabı, Nohutlu Pilav, Cacık tarifleri ile devam edip, son olarak Dondurmalı İrmik Helvası tarifi ile tamamlayacağız.1. Gün İftar Menüsü, 5 tariften oluşan meşakatli, dengeli ve lezzetli bir menüdür. Menümüz, çorba, ana yemek, pilav, içecek, tatlı olmak üzere 5 ana kategoriden oluşmaktadır.Menümüzün tamamını hazırlamanız yaklaşık 120-150 dk sürer.
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler :
1 adet tavuk butu
5 yemek kaşığı krema
5 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1/2 limon suyu
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kremalı Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?
Derin bir tencereye 1 adet tavuk budu koyun. Üzerine su ekleyip, haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk budunu bir tabağa alın. Küçük küçük parçalara ayırın.Tavuk suyunun içine 5 yemek kaşığı arpa şehriye ekleyin. Ardından parçaladığınız tavuk etlerini koyup, pişirin.
Diğer taraftan bir kaba 5 yemek kaşığı krema koyun. Üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ekleyip, karıştırın.
Daha sonra çorbanın içine azar azar döküp, karıştırın. 1 taşım kaynatın. Son olarak yarım limon suyu, tuz, karabiber ve ince ince doğranmış 1 tutam maydanoz ekleyip, karıştırın.
Kaselere alıp servis yapabilirsiniz.
Fırında Patlıcan Kebap Tarifi (2 Kişilik)
Fırında Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler :
2 adet büyük boy patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz, nane, kekik, kimyon, karabiber
3 adet küçük boy domates
2 adet yeşil biber
Kızartmak için sıvıyağ
Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(1))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(2))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(3))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(5))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(6))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(7))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(9))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(10))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(11))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(13))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(14))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(15))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/05/firinda-patlican-kebabi-resimli-yemek-tarifi(16))
2 adet patlıcanı yıkayıp, alacalı olarak soyun. Patlıcanları 1"er cm kalınlıklar da halkalar halinde kesin. Daha sonra patlıcanları tuzlu su içinde 15 dk bekletip, patlıcanların acı suyunun çıkmasını bekleyin. Ardından çıkan acı suyunu süzüp, kurulayın.
Diğer taraftan bir kaba 200 gr kıyma koyun. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon ve 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız kıyma harcını iyice yoğurun.
Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Patlıcanları ve köfteleri kızgın yağ içinde hafifçe kızartın.
Ardından orta boy bir fırın kabına yan yana olacak şekilde birer patlıcan birer köfte ve tekrar patlıcan dilimi yerleştirin. En son patlıcan diliminin sonuna domates dilimi yerleştirin. Kalan boşluklara da biber dilimleri ilave edin.
Hazırladığınız patlıcan kebabını önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Fırında patlıcan kebabını 20-25 dakika kadar pişirin.Pişen fırında patlıcan kebabını sıcak olarak servis edebilirsiniz.İsteğe göre fırında patlıcan kebabı üzerine domates sosu hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Nohutlu Pilav Tarifi
Nohutlu Pilav İçin Malzemeler :
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
1 adet kesme şeker
Tuz
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-1) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-2) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-3) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-4)http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-5) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-6) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-7) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8.jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2012/11/nohutlu-pilav-resimli-yemek-tarifi-8)
1 su bardağı pirinci yıkayıp, 15 dakika tuzlu ılık suda dinlendirin.
Diğer tarafta derin bir tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine suyu süzülen pirinçleri ekleyip, tuz ve şekeri ayarlayarak, 2-3 dakika kavurun. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip, bir kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Ardından 1 su bardağı haşlanmış nohut ilave edin. Tencerenin tekrardan kapağını kapatıp, suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin.Nohutlu pilav piştikten sonra ocaktan alıp, bir örtü ile sıkıca sarıp, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp, servis tabaklarına koyup, üzerine karabiber serpiştirerek, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Cacık
Cacık İçin Malzemeler :
4 adet badem (minik salatalık)
6 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı soğuk su
1 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane
Cacık Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2013/07/cacik-resimli-yemek-tarifi(8))
Cacık Yapılışı :
Salatalıkları iyice yıkayıp, kurulayın. Daha sonra salatalıkları rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Derin bir kaba yoğurdu alın. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine suyu dökün (suyu kıvamını kendinize göre ayarlamak için azar azar ekleyin, gerekirse arttırın). Ardından rendelenmiş salatalıkları ve sarımsağı ekleyin. Tuzu da ayarlayıp, iyice karıştırın.Hazırladığınız cacığı buzdolabında 30-35 dakika kadar bekletin. Daha sonra cacığın üzerine nane serpiştirerek, soğuk servis edebilirsiniz.
Dondurmalı İrmik Helvası (4 Kişilik)
Dondurmalı İrmik Helvası İçin Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı çam fıstığı
5 yemek kaşığı sade dondurma
Üzeri İçin:
Yeşil toz fıstık
Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(1)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(2)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(3)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(4))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(5)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(6)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(7)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(8))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(9)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(10)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(11)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(12))http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(13)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(14)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(15)) http://cdn.ye-mek.net/App_UI/Img/out/175/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16).jpg?h=131&w=175 (http://ye-mek.net/image/2014/03/dondurmali-irmik-helvasi-resimli-yemek-tarifi(16))
Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı:Derin bir tencereye yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker koyun. Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynamaya bırakın.Diğer taraftan başka derin bir tencereye 50 gr tereyağı koyup, eritin. Ardından 1 yemek kaşığı çam fıstığı ekleyip, 1 dk kadar kavurun. Daha sonra 1 su bardağı irmik koyun. Orta ateş üzerinde sürekli karıştırıp, rengi kahverengi olana kadar kavurun.Kaynamış sütlü sıcak şerbeti, kavrulan irmiklerin üzerine yavaşça dökün. Ocağın üzerinde sürekli karıştırın. İrmik helvasının suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken irmik helvasını ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 15-20 dk demlenmeye bırakın.
Derin bir kaseyi hafifçe ıslatın. Daha sonra irmik helvasından yarım kepçe alın. Kasenin tabanına yayın. Kasenin ortasına dondurma koyun. Dondurmanın üzerine tekrar yarım kepçe irmik helvası koyup, düzeltin. Kaseyi ters çevirip, hafifçe vurun.
Hazırladığınız dondurmalı irmik helvasının üzerini yeşil toz fıstık ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
Kaynak: Ye-mek.com