BeLLa
15.Ocak.2018, 13:17
http://www.sifamarket.com/images/hastaliklar/gegirmek-ne-demek-9529.jpg
özafagus ve midedeki havanın karın kaslarının kasılarak, zor bir şekilde ağızdan çıkarılması ile gerçekleşir. Bu olay mide kardia bozukluklarında, mide ülserlerinde, safra kesesi hastalıklarında bir belirti olarak yaşanabilir. Midede birikmiş olan aşırı miktardaki gazın, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla dışarıya atımı gerçekleşir. Hava yutmayı bazı eylemler daha kolay hale getirir. Bu eylemler arasında sakız çiğneme, kamışla içecek içme, hızlı yemek yeme, sigara içme, şeker emme, takma dişlerin olması sayılabilir. Havanın fazla miktarda yutulması, midede aşırı miktarda gaz birikmesine ve kronik olarak geğirmeye sebep olur. Bu eylem oldukça rahatsız edici ve kalın bağırsakta meydana gelen karbondioksit ve hidrojen gazlarının sebep olduğu bir durumdur. Bağırsaklarda tam olarak emilmeyen karbonhidratların, kalın bağırsaklarda bakteriler tarafından parçalanması nedeniyle gaz oluşumu meydana gelir. Bazı sebzelerde ve meyvelerde, patateste, mısır, yulaf ve buğdaydaki karbonhidrat tam olarak sindirilemediğinden, emilme gerçekleşmez.
özafagus ve midedeki havanın karın kaslarının kasılarak, zor bir şekilde ağızdan çıkarılması ile gerçekleşir. Bu olay mide kardia bozukluklarında, mide ülserlerinde, safra kesesi hastalıklarında bir belirti olarak yaşanabilir. Midede birikmiş olan aşırı miktardaki gazın, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla dışarıya atımı gerçekleşir. Hava yutmayı bazı eylemler daha kolay hale getirir. Bu eylemler arasında sakız çiğneme, kamışla içecek içme, hızlı yemek yeme, sigara içme, şeker emme, takma dişlerin olması sayılabilir. Havanın fazla miktarda yutulması, midede aşırı miktarda gaz birikmesine ve kronik olarak geğirmeye sebep olur. Bu eylem oldukça rahatsız edici ve kalın bağırsakta meydana gelen karbondioksit ve hidrojen gazlarının sebep olduğu bir durumdur. Bağırsaklarda tam olarak emilmeyen karbonhidratların, kalın bağırsaklarda bakteriler tarafından parçalanması nedeniyle gaz oluşumu meydana gelir. Bazı sebzelerde ve meyvelerde, patateste, mısır, yulaf ve buğdaydaki karbonhidrat tam olarak sindirilemediğinden, emilme gerçekleşmez.