PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Felsefe ve felsefe grubu öğretmenliği

Escobar
30.Ocak.2018, 02:04
FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENLİĞİ
Tanıtım: Programın amacı ortaöğretim kurumlarında felsefe grubu öğretmenliği yapacak elemanları yetiştirmektir. Programda temel felsefe derslerinin yanı sıra sosyoloji ve psikoloji alanlarının dersleri de okutmakta ve formasyon dersleri verilmektedir.
Puan Türü: TM-3
Eğitim Süresi: Eğitim süresi 4 yıldır.
İş Alanları: Mezunlar felsefe grubu öğretmeni unvanıyla, resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumlarında psikoloji, sosyoloji, felsefe ve mantık derslerine girerler.
Sınıflarda, idareci, öğretmen ve öğrencilerle beraber çalışırlar.

FELSEFE (TM-3)
Tanıtım: Felsefe programının amacı, maddenin, bilginin kapsamı ve kaynağı, insanın dünyadaki yeri ve rolü, iyi, doğru ve güzelin ne olduğu gibi problem alanlarında düşünce üretebilecek elemanları yetiştirmek ve bu alanda inceleme, araştırma yapmaktır.
Eğitim Süresi: Eğitim süresi 4 yıldır.
İş Alanları: Felsefe bölümü mezunları, başta Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, olmak üzere bakanlıkların eğitim ve kültür ile ilgili birimlerinde, TRT’de, üniversitelerde, kamu kuruluşları ile özel kuruluşların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirmeyle ilgili birimlerinde değişik kadro ünvanları ile çalışma imkânı bulmaktadırlar. Öğretmenlik sertifikası olan mezunlar liselerde öğretmenlik yapabilirler. Düşünce üretebilme ve bunları yazılı olarak aktarabilme yeteneği olanlar yazar olarak basında iş bulabilirler; yeteneklerini kanıtlayanların isterlerse akademik çalışmaya yönelme olanakları da vardır.