Nartaneside
22.Şubat.2018, 03:16
PDU ® Diyarbakır karpuzunun tohumu Meksika’dan geliyor !
CNN TÜRK Ekonomi Editörü Cem Seymen, Diyarbakır Karpuzu tohumunun Meksika'dan ithal edilir hale geldiğini, Meksikalı bir araştırmacının karpuz tohumunu genetik olarak verimli hale getirerek, Türkiye'ye satıp yılda 25 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi.
https://www.tarimdanhaber.com//media/img/9c2078b52c96a92577af1c59c290ba7a.jpg
CNN TÜRK Ekonomi Editörü Cem Seymen, bilimsel verilerin ve araştırma sonuçlarının bir türlü tarıma ve hayvancılığa entegre olamadığını belirterek, “tarımda gelecek tohumda, verimli tohum üretebilmekte" değerlendirmesini yaptı.
https://www.tarimdanhaber.com//media/img/d7ee02675f3299452c48c1b0ff6786c7.jpg
Türkiye'ye özgü bir çok tarım ürününün yurt dışından ithal edilir hale geldiğini söyleyen Cem Seymen, bunun son örneğinin de Diyarbakır Karpuzu olduğunu, Diyarbakır Karpuzu tohumunun Meksika'dan ithal edilir hale geldiğini kaydetti. Seymen, Meksikalı bir araştırmacının karpuz tohumunu genetik olarak verimli hale getirerek Türkiye'ye satıp yılda 25 milyon dolar gelir elde ettiğini anlattı.
CNN TÜRK Ekonomi Editörü Cem Seymen, Diyarbakır Karpuzu tohumunun Meksika'dan ithal edilir hale geldiğini, Meksikalı bir araştırmacının karpuz tohumunu genetik olarak verimli hale getirerek, Türkiye'ye satıp yılda 25 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi.
https://www.tarimdanhaber.com//media/img/9c2078b52c96a92577af1c59c290ba7a.jpg
CNN TÜRK Ekonomi Editörü Cem Seymen, bilimsel verilerin ve araştırma sonuçlarının bir türlü tarıma ve hayvancılığa entegre olamadığını belirterek, “tarımda gelecek tohumda, verimli tohum üretebilmekte" değerlendirmesini yaptı.
https://www.tarimdanhaber.com//media/img/d7ee02675f3299452c48c1b0ff6786c7.jpg
Türkiye'ye özgü bir çok tarım ürününün yurt dışından ithal edilir hale geldiğini söyleyen Cem Seymen, bunun son örneğinin de Diyarbakır Karpuzu olduğunu, Diyarbakır Karpuzu tohumunun Meksika'dan ithal edilir hale geldiğini kaydetti. Seymen, Meksikalı bir araştırmacının karpuz tohumunu genetik olarak verimli hale getirerek Türkiye'ye satıp yılda 25 milyon dolar gelir elde ettiğini anlattı.