Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Diyet Günlüğü
AyhanKalav
13.Mart.2018, 18:38
Sağlıklı beslenen arkadaşlarımızın öğünlerini paylaşabilecekleri bölümdür.
Diyet yaparak bu konuda başarılı olan kişiler diyet listelerini ve püf noktalarını üyelerimiz ile paylaşabilir Sağlıklı yaşam için tartışabilirler.
https://i.hizliresim.com/Z9aNBk.png
Huhuuuuuw Süpersin Syst3m :)
AyhanKalav
13.Mart.2018, 18:53
Güne sağlıklı başlamanın püf noktalarından bir tanesini paylaşıyorum.
Gece yatmadan önce buzdolabına yarım litre su ile yarım limon tercihen 1 de olabilir suyunu sıkarak kabukları ile suya atıyorsunuz.
https://i.hizliresim.com/qGaqVW.jpg
Kendinize bir suluk alabilirsiniz. bol sıvı tüketmek için cidden işe yarıyor. sabaha kadar durması gerekiyor. Suyun renginin değiştirini görebilirsiniz.
Aç karnına limon suyu içinde açlığınızın bastırılmış olduğunu sizde hissedeceksiniz.
Limon suyunun belli başlı faydaları şunlar:
Limon suyunun mucizelerinden faydalanmak için, sabahları güne bir bardak ılık suyun içine sıktığınız yarım limon suyu ile başlayın.
Limon PH Alkalin seviyesini dengeler
Kronik hastalıklarla savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak çok önemli. Limon asit içermesine rağmen, tüketildiğinde vücudun alkalize olmasına yardımcı oluyor.
Limon suyu bağışıklık sisteminizi güçlendirir
C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanserle savaşmasına ve yaraların çabuk iyileşmesine de yardımcı...
Limon suyu kanı temizler
Limon suyu vücudun kandaki toksinleri temizlemesine yardımcı oluyor.
Limon suyu kan şekerini dengeler
limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan şekeriniz üzerindeki etkilerini hafifletiyor.
Limon suyu kilo vermenize yardımcı olur
İçerdiği pektin lifler sayesinde limon açlık hissini azaltacaktır. Genel olarak alkali besinleri daha çok tüketirseniz, daha hızlı kilo verirsiniz.
Limon suyu harika bir idrar söktürücüdür
Vücudu temizleyip, toksinlerden kolayca arındırılmasını sağlar. Bu sayede, idrar yolunuz sağlığını korur.
Limon suyu sindirime yardımcıdır
Taze limon suyu böbrekleri ve sindirim sistemini temizliyor. Vücudun toksinleri atmasına yardımcı oluyor.
Kemik erimesini durdurur
Limon suyunun içinde bulunan C vitamini vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve dolayısı ile kemik erimesi ile savaşmaya yardımcı oluyor.
Bebeklerin kemik gelişimine yardımcıdır
İki yemek kaşığı taze sıkılmıs limon suyu, suyla karıştırılarak hamilelikte içildiğinde, bebegin kemik gelişimine yardımcı oluyor.
Limon suyu uykusuzluğa iyi gelir
Limon suyu daha iyi uyumanızı sağlıyor.
Limon suyu cildinizi temizler
C vitamini kırışıklığınıza ve siyah noktalarınıza iyi gelir, kandaki toksinleri temizler. Sabahları içtiğiniz ılık suyun etkisini arttırmak adına, limon suyunu doğrudan cildinize de sürebilirsiniz.
Limon suyu sinirlere iyi gelir, konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirir
Limon suyunun içinde bulunan potasyum, beyne ve sinir hücrelerine yardımcı oluyor. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirip, sinir sistemini sakinleştiriyor. Zihniniz stres altında iken, vücudunuz C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminleri geri kazanmanızı sağlar.
Limon suyu enfeksiyonlarla savaşır
İçerdiği sitrik asit nedeniyle, enfeksiyonlarla savaşmada yardımcı
Limon suyu soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir
Bir bardak sıcak suya balla birlikte eklenip, karıştırıldığında nezle ve griple savaşmada çok etkili.
Limon suyu astıma alerjilere iyi gelir, nefesinizi tazeler
Bir tatlı kaşığı limon suyu, bir miktar ılık suyla karıştırılıp yemeklerden önce içildiğinde, nefes alımına yardımcı oluyor.
Limon suyu mide bulantısı ve araç tutmasına iyi gelir
Limon suyu karıştırılmış su yudumlanarak içildiğinde, mide bulantısının azalmasını sağlıyor.
Limon suyu saç bakımında kullanılır
Saça sürüldüğündü saçın parlamasını ve güçlenmesini sağlıyor.
Limon suyu evleri temizlemekte de kullanıyor
Limon suyu sadece sağlık için değil, evlerde dezenfekte ve temizlik amaçlı da kullanılıyor.
Sağlıklı bir yaşam için Hayatınızdan Limonu asla çıkarmayın Afiyet olsun : )
Ne güzel şeysin sen canımm limon :hide::inlove:
Ben su saat itibari ile 3 lt suyu tamamladım :))
AyhanKalav
15.Mart.2018, 18:15
https://resmim.net/f/eGSUrm.jpg
Bugunkü akşam menumuz ile kapanışı yapıyoruz.
İçindekiler:
3 adet Halşanmış tavuk butları
Yoğurt
Pul biber
Chia tohumu
Kekik
Nane
Bu karışım ile gece acıkmayacaksınız. Açlığınızı yatıştırmış olacaksınız. Ayrıca sağlıklı beslenmiş olacaksınız. İçindeki ürünlerin faydaları saymakla bitmez.
Merak edenler için
Sabah dünden hazırlamış olduğum limonlu su içtim ve 2 haşlanmış yumurta, 3 zeytin , kibrit kutusu boyutunda yağsız peynir. 1 Fincan çay (Şekersiz) Öğle istediğiniz salata karışımını yapabilirsiniz içerisine yağ tuz koymamak kaydıyla bol limon sıkabilirsiniz.
Ölücem dıyorsun yani hı arkim )
Zayıf olmak güzel ama yemek yemek daha güzel .dd
AyhanKalav
15.Mart.2018, 18:33
BeLLa alışıyor insan gerçekten arkadaşım. huzur varmış Ekmeksiz,şekersiz,tuzsuz bir hayata merhaba ))
AşKo ebette öyle haklısın ama her tatlı şeyin acı bir sonu oluyor. yemeği biz taşıyacağımıza yemek bizi taşısa daha iyi olmaz mı? )
NucleuS
15.Mart.2018, 18:39
Haribo yerken okuyorum bunları
Evet dikkat etmek lazım tabi:biggrin:
AyhanKalav
15.Mart.2018, 18:47
Pretty cok fenasın biliyorsun dimi yaşlanınca senide görücez :d
NucleuS
15.Mart.2018, 18:50
https://resmim.net/f/1YvTLt.jpeg
Günlüğün hayırlı olsun Syst3m eli boş gelmek istemedim
Kendi ellerimle dizdim buyur :biggrin:
AyhanKalav
15.Mart.2018, 18:52
Pretty mutfakta elimde haşlanmak için bekleyen brokoli ile döverim seni )))
https://www.organikgunler.com/wp-content/uploads/2017/02/brokoli-diyabet-faydalari-728x410.jpg
NucleuS
15.Mart.2018, 18:53
:biggrin:
Tamam tamam gidiyom hxhsbxv
Diyet mi hiç bana göre değil :) ben yesem de kilo alamıyorum . Metabolizmam hızlı . Kahretsin :)))9
AyhanKalav
15.Mart.2018, 19:05
Betty ne kadar iyi valla kıymetini bil metobolizmanın keşke bende öyle olsam ben uçlarda olduğum için ya hep ya hiç bozuncada diyeti fena bozuyorum. :))
Syst3m neyse ben iskenderimi yiyeyim afiyet olsun sana
AyhanKalav
15.Mart.2018, 19:12
Betty ye elbette inan midem kalkar o dediğinden aslada yemem kolay kolay sağlıklı yaşam diyoruz )
BeLLa alışıyor insan gerçekten arkadaşım. huzur varmış Ekmeksiz,şekersiz,tuzsuz bir hayata merhaba ))
AşKo ebette öyle haklısın ama her tatlı şeyin acı bir sonu oluyor. yemeği biz taşıyacağımıza yemek bizi taşısa daha iyi olmaz mı? )
Limonu suya değil lahmacuna bol bol sık ye .dd
NucleuS
15.Mart.2018, 19:35
Ahahahhaha AşKo kahkaha attım harikasın katılıyorum sana ;d
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.