aRZuU
21.Şubat.2014, 18:28
Balparmak kurabiyesi nasıl yapılır? Tarif defterinize ekleyebileceğiniz bir tarif balparmak kurabiyesi tarifimiz. Kurabiye yapılışı.
Malzemeler:
2 adet yumurta
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
4 su bardağı un
bulamak için:
irmik
Şurup için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Balparmak Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır
Tencerede 3 bardak suya 3 bardak şeker ekleyerek şurubu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1 dilim limon koyuyoruz ve altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Hamur yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz. Margarini eritiyoruz ve yumurtayla birleştiriyoruz. Sıvı yağı ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya şekeri ve unu birleştirerek kaba ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıyoruz ve parmak şeklini veriyoruz.
Bir tabağa biraz irmik dökerek kurabiyelerin her tarafını irmiğe buluyoruz.
Aralarında mesafe bırakarak fırın tepsisine diziyoruz ve 175 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkmış kurabiyeleri kenarı kapalı bir borcama veya bir tepsiye koyarak altına soğumuş olan şurubu döküyoruz.
Kurabiyenin soğumasını ve şurubu çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet yumurta
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
4 su bardağı un
bulamak için:
irmik
Şurup için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Balparmak Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır
Tencerede 3 bardak suya 3 bardak şeker ekleyerek şurubu kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1 dilim limon koyuyoruz ve altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Hamur yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz. Margarini eritiyoruz ve yumurtayla birleştiriyoruz. Sıvı yağı ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
Kabartma tozu, vanilya şekeri ve unu birleştirerek kaba ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıyoruz ve parmak şeklini veriyoruz.
Bir tabağa biraz irmik dökerek kurabiyelerin her tarafını irmiğe buluyoruz.
Aralarında mesafe bırakarak fırın tepsisine diziyoruz ve 175 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkmış kurabiyeleri kenarı kapalı bir borcama veya bir tepsiye koyarak altına soğumuş olan şurubu döküyoruz.
Kurabiyenin soğumasını ve şurubu çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.