BOZKURT21
21.Mart.2018, 18:07
Wi-Fi Sinyal Güçlendirici (https://wmaraci.com/nedir/wi-fi-sinyal-guclendirici)(Wi-Fi (https://wmaraci.com/nedir/wi-fi) Range Extender), Router’dan gelen Wi-Fi sinyalini arttıran ve kapsama alanı dışında kalan cihazlarınıza Wi-Fi bağlantısını ulaştırmanıza yardımcı olan donanımlardır. Wi-Fi Sinyal Güçlendirici yardımıyla modemden elde edilen sinyaller tekrarlanır ve bu sayede uzaktaki tüm alıcıların WLAN (https://wmaraci.com/nedir/wlan) bağlantısından faydalanmasını sağlanır. Bağlantınızda bir Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanarak, hiç sinyal ulaşmayan ya da (https://wmaraci.com/nedir/da) düşük sinyal ulaşan cihazlarınıza yüksek sinyallerin erişmesini sağlayabilirsiniz.
Wi-Fi sinyal güçlendiriciler, Wi-Fi bağlantı (https://wmaraci.com/nedir/baglanti) noktanızın kapsama alanını genişletmeye yardımcı olur. Eğer eviniz veya ofisiniz çok büyükse veya farklı katları kullanmak zorunda kalıyorsanız modeminizin sunacağı Wi-Fi kapsama alanı yetersiz kalabilir. Bu gibi durumlarda Ethernet (https://wmaraci.com/nedir/ethernet) veya USB (https://wmaraci.com/nedir/usb) gibi kablolu bağlantıları tercih etmeniz gerekir. Kablolu bağlantılar sizin için bir seçenek değilse Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/Wi-Fi-sinyal-gyylendirici.png
Wi-Fi Sinyal Güçlendirme Nasıl Yapılır?
Wi-Fi sinyalinin istediğiniz cihazlarınıza kadar ulaşmıyor olmasının ne kadar sinir bozucu olduğu tahmin edilebilir bir şeydir. Ancak Wi-Fi bağlantınız yetersiz kaldığında ilk alternatifiniz bir Wi-Fi sinyal güçlendiriciye yönelmek olmamalıdır. Deneyeceğiniz bazı basit yöntemler ve ipuçları sayesinde Wi-Fi bağlantınızın çekim ve sinyal kalitesini ek bir donanım (https://wmaraci.com/nedir/donanim) kullanmadan yükseltebilirsiniz.
Wi-Fi sinyal güçlendirme nasıl yapılır merak edenlerdenseniz, o halde aşağıda değindiğimiz mini ipuçlarına göz atmayı deneyebilirsiniz. İpuçlarının tümünden faydalanmanıza rağmen Wi-Fi sinyaliniz istediğiniz seviyeye ulşamadıysa, bir alt başlığımızdan, sizin için derlediğimiz “En iyi Wi-Fi sinyal yükseltici” aygıtlara göz atmayı deneyebilirsiniz.
Router’ı Tekrardan Konumlandırın - Router’ınızı evin doğru konumuna yerleştirmeniz tüm Wi-Fi bağlantınızın kaderini değiştirebilir. Router’ınızı cihazlarınıza uzak bir noktaya yerleştirirseniz bu yerleşim sinyal gücünün düşmesine hatta cihazlarınızın hiç çekmemesine neden olabilir. Evinizdeki duvarların, cephe kaplamalarının, mikrodalga fırınların ve kablolu telefonların Wi-Fi sinyal kalitenizi düşürecek en önemli nedenler olduğunu unutmayın. Router’dan çıkan Wi-Fi sinyalleri merkezden kenarlara doğru yayılır. Bu yayılım şekline hakim olmak size Router’ınızı daha iyi bir konuma yerleştirme konusunda fikir verebilir.
Wi-Fi Kanal Numarasını Değiştirin - Etrafınızda çok sayıda Wi-Fi ağı varsa bu sinyaller sizin Wi-Fi sinyalinizi de etkileyebilir. Bir çözüm olarak Router’ınızın yöntem paneli arayüzünden farklı bir Wi-Fi kanalı belirlemeyi deneyebilirsiniz. Komşularınızdan farklı bir Wi-Fi kanalıyla ağınızı sınırlandırmak çekim kalitenizi iyileştirebilir.
Wi-Fi Antenini Değiştirin - Modeminizin üzerinde yer alan Wi-Fi antenlerinin çıkarılabilir olmasının iyi bir nedeni var. Üreticiler, orijinal Wi-Fi antenlerinin çekim performanslarının sınırlı olduğunu bilirler. Eğer yeni bir Router (https://wmaraci.com/nedir/router) veya Wi-Fi sinyal güçlendirici satın almak istemiyorsanız, modeminizin antenini daha güçlü bir modelle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Modem (https://wmaraci.com/nedir/modem) Yazılımını Güncelleyin - Servis sağlayıcıları sıkça (https://wmaraci.com/nedir/aplus) modem yazılımlarını güncelleyerek ürünlerinin en iyi teknolojiye sahip olmasını sağlar. Modeminizin Firmware’ı eski veya Stock durumda olabilir. Daha sonradan geliştirilen bir güncellemeyle modeminizin çekim kalitesini arttıracak yazılımsal iyileştirmeler yapılmış olabilir. Modeminizin arayüzünden yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Varsa modeminizi daha yeni ve uyumlu bir firmware (https://wmaraci.com/nedir/firmware) ile güçlendirin.
Alıcı Cihazlarınızı Kontrol Edin - Genelde Wi-Fi’nin çekmediği durumlarda Router veya modemimizi günah keçisi yapmaya alışkınızdır. Oysa Router kadar cihazlarımızın da suçlu olabileceği gerçeğini (https://wmaraci.com/nedir/ini) gözden kaçırmamalıyız. Kullandığınız bilgisayar veya mobil (https://wmaraci.com/nedir/mobil) cihazınızın çekim kalitesi düşük olabilir. Cihazlarınızın IEEE 802.11 (https://wmaraci.com/nedir/ieee-802-11) standardı olarak kabul edilen a/b/g/n gibi değerleri bu aşamada hayati öneme sahiptir. Yeni cihazlar satın alırken, daha yüksek kablosuz bağlantı standartlarına sahip olanları tercih edin. Cihazlarınızı değiştirme şansınız yoksa Wi-Fi veya cihazın genel yazılımını en güncel sürümüne yükselttiğinizden emin olun.
En İyi Wi-Fi Sinyal Yükseltici
Wi-Fi sinyal güçlendirici tavsiyesi arıyorsanız, tam olmanız gereken yerdesiniz. Birçok kullanıcı en iyi Wi-Fi sinyal yükselticiye sahip olmak ister. Ancak ürün satın alırken, hangi marka ve modellere bakması gerektiğine veya sinyal güçlendiricinin hangi özellikleri olması gerektiğine hakim değildir. Siz de bunlardan biriyseniz, aşağıdaki açıklamalardan faydalanarak hangi sinyal güçlendiriciyi satın almanız gerektiğine kolayca karar verebilirsiniz.
1- NETGEAR EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750)
Düşük bütçeli kullanıcıların tercih edebileceği cihazlardan biri olan NETGEAR EX3700, doğrudan duvar soketi üzerinden çalıştırılabilen ve 750 Mbps (https://wmaraci.com/nedir/mbps) hız çıkışlı bir sinyal güçlendiricidir. Wireless-AC (https://wmaraci.com/nedir/ac) teknolojisine sahip olan cihaz, iki ayrı anten çıkışına sahiptir. Ayrıca NETGEAR EX3700’i kullanarak misafirleriniz için ayrı birer Hotspot (https://wmaraci.com/nedir/hotspot) bağlantı noktası oluşturabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/NETGEAR-EX3700.png
NETGEAR EX3700’in en güzel özelliğiyse size kapsamlı bir Wi-Fi Analytics App’i sunması. Bu mobil uygulamayı kullanarak; Wi-Fi sinyalinizin ne konumda olduğunu ve etrafınızda sıkça kullanılan (https://wmaraci.com/nedir/lan) Wi-Fi kanallarının neler olduğunu görebilirsiniz. Böylece daha seyrek kullanılan kanallara yönelerek sinyal kalitenizi ekstradan arttırabilirsiniz.
2- D-Link DAP-1520 Wi-Fi Range Extender (AC750)
Bütçe (https://wmaraci.com/nedir/butce) dostu bir ürün olan D-Link (https://wmaraci.com/nedir/link) DAP-1520 Wi-Fi Range Extender (AC750), dual-band özelliğine sahip ve doğrudan bağlatınıza dahil olabilen yetenekli biri Wi-Fi sinyal güçlendiricidir. Wireless-AC teknolojisine sahip cihaz, 750 Mbps hızında aktarım sağlayabiliyor. Üstelik D-Link’in arayüzü yardımıyla internet trafiğinizi izleme ve sinyal gücünüzü arttırmanıza yardımcı olan bazı tavsiye önerilerinde bulunabiliyor.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/D-Link-DAP-1520.png
Oldukça temel bir ürün olan D-Link DAP-1520 giriş seviyesinde bir ürün olduğu için fiyatı da oldukça makul. Dahili antenler yardımıyla çalışan D-Link DAP-1520’dan maksimum performans alabilmeniz için alanınızın çok büyük olmaması gerektiğine de dikkat çekelim.
3- TP-Link AC1200 RE305
Belki TP-Link AC1200 RE305 hız performansı açısından en iyisi olmayabilir fakat ihtiyacımız olan hızdan çok çekim kapasitesini arttırmaksa aradığınız kesinlikle o olabilir. Çift kanallı bir sinyal arttırıcısı olan TP-Link AC1200 RE305, 2.4GHz (https://wmaraci.com/nedir/ghz) üstünde 300 Mbps sürat (https://wmaraci.com/nedir/rat) sunarken, ayrıca kablolu bağlantınızı da kullanmanıza yardımcı oluyor.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/TP-Link-AC1200-RE305.png
TP-Link AC1200 RE305 tasarım (https://wmaraci.com/nedir/tasarim) açısından büyük bir estetik vaat ediyor. Evinizin içinde fazladan büyük bir sinyal arttırıcı görmek istemiyorsanız, duvarınızda bu minik sinyal arttırıcının varlığını bile unutabilirsiniz. Oldukça ufak boyutuyla dikkat çeken ürün, üstündeki LED’ler yardımıyla sizi bağlantı durumundan kolayca haberdar ediyor.
4- Google Wifi
Güçlü bir alternatife ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız ve satın alacağınız ürünün tasarımına önem veriyorsanız, Google (https://wmaraci.com/nedir/googleplus) Wifi’ı tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Genelde üçlü cihazlar halinde satın alabileceğiniz Google (https://wmaraci.com/nedir/google) Wifi’ın tek bir tanesiyle 140 metre karelik bir eve Wi-Fi bağlantısını yayabilirsiniz. Üçlü kullanımda ise tam 3 katı, yani 420 metrekareye Wi-Fi ağınızı yayabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/google-wifi.png
Otomatik olarak en yüksek sinyali oluşturmaya çalışan Google Wifi’ın da kendine ayrı bir mobil uygulaması mevcut. Bu uygulama sayesinde Wi-Fi noktalarınızı kontrol altında tutabilir, kolayca şifresini paylaşabileceğiniz Hotspot noktaları oluşturabilir ve Wi-Fi sinyalinizi arttırmak için neler yapmanız gerektiğine göz atabilirsiniz. Fiyat açısından diğerilerinden bir tık büyük olmasına rağmen Google Wifi’ın ömürlük bir çözüm olduğunu kabul etmelisiniz.
Wi-Fi sinyal güçlendiriciler, Wi-Fi bağlantı (https://wmaraci.com/nedir/baglanti) noktanızın kapsama alanını genişletmeye yardımcı olur. Eğer eviniz veya ofisiniz çok büyükse veya farklı katları kullanmak zorunda kalıyorsanız modeminizin sunacağı Wi-Fi kapsama alanı yetersiz kalabilir. Bu gibi durumlarda Ethernet (https://wmaraci.com/nedir/ethernet) veya USB (https://wmaraci.com/nedir/usb) gibi kablolu bağlantıları tercih etmeniz gerekir. Kablolu bağlantılar sizin için bir seçenek değilse Wi-Fi sinyal güçlendirici kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/Wi-Fi-sinyal-gyylendirici.png
Wi-Fi Sinyal Güçlendirme Nasıl Yapılır?
Wi-Fi sinyalinin istediğiniz cihazlarınıza kadar ulaşmıyor olmasının ne kadar sinir bozucu olduğu tahmin edilebilir bir şeydir. Ancak Wi-Fi bağlantınız yetersiz kaldığında ilk alternatifiniz bir Wi-Fi sinyal güçlendiriciye yönelmek olmamalıdır. Deneyeceğiniz bazı basit yöntemler ve ipuçları sayesinde Wi-Fi bağlantınızın çekim ve sinyal kalitesini ek bir donanım (https://wmaraci.com/nedir/donanim) kullanmadan yükseltebilirsiniz.
Wi-Fi sinyal güçlendirme nasıl yapılır merak edenlerdenseniz, o halde aşağıda değindiğimiz mini ipuçlarına göz atmayı deneyebilirsiniz. İpuçlarının tümünden faydalanmanıza rağmen Wi-Fi sinyaliniz istediğiniz seviyeye ulşamadıysa, bir alt başlığımızdan, sizin için derlediğimiz “En iyi Wi-Fi sinyal yükseltici” aygıtlara göz atmayı deneyebilirsiniz.
Router’ı Tekrardan Konumlandırın - Router’ınızı evin doğru konumuna yerleştirmeniz tüm Wi-Fi bağlantınızın kaderini değiştirebilir. Router’ınızı cihazlarınıza uzak bir noktaya yerleştirirseniz bu yerleşim sinyal gücünün düşmesine hatta cihazlarınızın hiç çekmemesine neden olabilir. Evinizdeki duvarların, cephe kaplamalarının, mikrodalga fırınların ve kablolu telefonların Wi-Fi sinyal kalitenizi düşürecek en önemli nedenler olduğunu unutmayın. Router’dan çıkan Wi-Fi sinyalleri merkezden kenarlara doğru yayılır. Bu yayılım şekline hakim olmak size Router’ınızı daha iyi bir konuma yerleştirme konusunda fikir verebilir.
Wi-Fi Kanal Numarasını Değiştirin - Etrafınızda çok sayıda Wi-Fi ağı varsa bu sinyaller sizin Wi-Fi sinyalinizi de etkileyebilir. Bir çözüm olarak Router’ınızın yöntem paneli arayüzünden farklı bir Wi-Fi kanalı belirlemeyi deneyebilirsiniz. Komşularınızdan farklı bir Wi-Fi kanalıyla ağınızı sınırlandırmak çekim kalitenizi iyileştirebilir.
Wi-Fi Antenini Değiştirin - Modeminizin üzerinde yer alan Wi-Fi antenlerinin çıkarılabilir olmasının iyi bir nedeni var. Üreticiler, orijinal Wi-Fi antenlerinin çekim performanslarının sınırlı olduğunu bilirler. Eğer yeni bir Router (https://wmaraci.com/nedir/router) veya Wi-Fi sinyal güçlendirici satın almak istemiyorsanız, modeminizin antenini daha güçlü bir modelle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Modem (https://wmaraci.com/nedir/modem) Yazılımını Güncelleyin - Servis sağlayıcıları sıkça (https://wmaraci.com/nedir/aplus) modem yazılımlarını güncelleyerek ürünlerinin en iyi teknolojiye sahip olmasını sağlar. Modeminizin Firmware’ı eski veya Stock durumda olabilir. Daha sonradan geliştirilen bir güncellemeyle modeminizin çekim kalitesini arttıracak yazılımsal iyileştirmeler yapılmış olabilir. Modeminizin arayüzünden yeni bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin. Varsa modeminizi daha yeni ve uyumlu bir firmware (https://wmaraci.com/nedir/firmware) ile güçlendirin.
Alıcı Cihazlarınızı Kontrol Edin - Genelde Wi-Fi’nin çekmediği durumlarda Router veya modemimizi günah keçisi yapmaya alışkınızdır. Oysa Router kadar cihazlarımızın da suçlu olabileceği gerçeğini (https://wmaraci.com/nedir/ini) gözden kaçırmamalıyız. Kullandığınız bilgisayar veya mobil (https://wmaraci.com/nedir/mobil) cihazınızın çekim kalitesi düşük olabilir. Cihazlarınızın IEEE 802.11 (https://wmaraci.com/nedir/ieee-802-11) standardı olarak kabul edilen a/b/g/n gibi değerleri bu aşamada hayati öneme sahiptir. Yeni cihazlar satın alırken, daha yüksek kablosuz bağlantı standartlarına sahip olanları tercih edin. Cihazlarınızı değiştirme şansınız yoksa Wi-Fi veya cihazın genel yazılımını en güncel sürümüne yükselttiğinizden emin olun.
En İyi Wi-Fi Sinyal Yükseltici
Wi-Fi sinyal güçlendirici tavsiyesi arıyorsanız, tam olmanız gereken yerdesiniz. Birçok kullanıcı en iyi Wi-Fi sinyal yükselticiye sahip olmak ister. Ancak ürün satın alırken, hangi marka ve modellere bakması gerektiğine veya sinyal güçlendiricinin hangi özellikleri olması gerektiğine hakim değildir. Siz de bunlardan biriyseniz, aşağıdaki açıklamalardan faydalanarak hangi sinyal güçlendiriciyi satın almanız gerektiğine kolayca karar verebilirsiniz.
1- NETGEAR EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750)
Düşük bütçeli kullanıcıların tercih edebileceği cihazlardan biri olan NETGEAR EX3700, doğrudan duvar soketi üzerinden çalıştırılabilen ve 750 Mbps (https://wmaraci.com/nedir/mbps) hız çıkışlı bir sinyal güçlendiricidir. Wireless-AC (https://wmaraci.com/nedir/ac) teknolojisine sahip olan cihaz, iki ayrı anten çıkışına sahiptir. Ayrıca NETGEAR EX3700’i kullanarak misafirleriniz için ayrı birer Hotspot (https://wmaraci.com/nedir/hotspot) bağlantı noktası oluşturabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/NETGEAR-EX3700.png
NETGEAR EX3700’in en güzel özelliğiyse size kapsamlı bir Wi-Fi Analytics App’i sunması. Bu mobil uygulamayı kullanarak; Wi-Fi sinyalinizin ne konumda olduğunu ve etrafınızda sıkça kullanılan (https://wmaraci.com/nedir/lan) Wi-Fi kanallarının neler olduğunu görebilirsiniz. Böylece daha seyrek kullanılan kanallara yönelerek sinyal kalitenizi ekstradan arttırabilirsiniz.
2- D-Link DAP-1520 Wi-Fi Range Extender (AC750)
Bütçe (https://wmaraci.com/nedir/butce) dostu bir ürün olan D-Link (https://wmaraci.com/nedir/link) DAP-1520 Wi-Fi Range Extender (AC750), dual-band özelliğine sahip ve doğrudan bağlatınıza dahil olabilen yetenekli biri Wi-Fi sinyal güçlendiricidir. Wireless-AC teknolojisine sahip cihaz, 750 Mbps hızında aktarım sağlayabiliyor. Üstelik D-Link’in arayüzü yardımıyla internet trafiğinizi izleme ve sinyal gücünüzü arttırmanıza yardımcı olan bazı tavsiye önerilerinde bulunabiliyor.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/D-Link-DAP-1520.png
Oldukça temel bir ürün olan D-Link DAP-1520 giriş seviyesinde bir ürün olduğu için fiyatı da oldukça makul. Dahili antenler yardımıyla çalışan D-Link DAP-1520’dan maksimum performans alabilmeniz için alanınızın çok büyük olmaması gerektiğine de dikkat çekelim.
3- TP-Link AC1200 RE305
Belki TP-Link AC1200 RE305 hız performansı açısından en iyisi olmayabilir fakat ihtiyacımız olan hızdan çok çekim kapasitesini arttırmaksa aradığınız kesinlikle o olabilir. Çift kanallı bir sinyal arttırıcısı olan TP-Link AC1200 RE305, 2.4GHz (https://wmaraci.com/nedir/ghz) üstünde 300 Mbps sürat (https://wmaraci.com/nedir/rat) sunarken, ayrıca kablolu bağlantınızı da kullanmanıza yardımcı oluyor.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/TP-Link-AC1200-RE305.png
TP-Link AC1200 RE305 tasarım (https://wmaraci.com/nedir/tasarim) açısından büyük bir estetik vaat ediyor. Evinizin içinde fazladan büyük bir sinyal arttırıcı görmek istemiyorsanız, duvarınızda bu minik sinyal arttırıcının varlığını bile unutabilirsiniz. Oldukça ufak boyutuyla dikkat çeken ürün, üstündeki LED’ler yardımıyla sizi bağlantı durumundan kolayca haberdar ediyor.
4- Google Wifi
Güçlü bir alternatife ihtiyacınız olduğunu hissediyorsanız ve satın alacağınız ürünün tasarımına önem veriyorsanız, Google (https://wmaraci.com/nedir/googleplus) Wifi’ı tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Genelde üçlü cihazlar halinde satın alabileceğiniz Google (https://wmaraci.com/nedir/google) Wifi’ın tek bir tanesiyle 140 metre karelik bir eve Wi-Fi bağlantısını yayabilirsiniz. Üçlü kullanımda ise tam 3 katı, yani 420 metrekareye Wi-Fi ağınızı yayabilirsiniz.
https://dosya.wmaraci.com/nedir/google-wifi.png
Otomatik olarak en yüksek sinyali oluşturmaya çalışan Google Wifi’ın da kendine ayrı bir mobil uygulaması mevcut. Bu uygulama sayesinde Wi-Fi noktalarınızı kontrol altında tutabilir, kolayca şifresini paylaşabileceğiniz Hotspot noktaları oluşturabilir ve Wi-Fi sinyalinizi arttırmak için neler yapmanız gerektiğine göz atabilirsiniz. Fiyat açısından diğerilerinden bir tık büyük olmasına rağmen Google Wifi’ın ömürlük bir çözüm olduğunu kabul etmelisiniz.