PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şöbiyet tarifi



aRZuU
21.Şubat.2014, 19:18
Şöbiyet nasıl yapılır? Ev yapımı şerbetli bir tatlı şöbiyet tarifimiz sizlerle. Bu tarifi denemelisiniz, hemde şöbiyetin yapılışı çok pratik.
Malzemeler
6 adet baklava yufkası
250 gram tereyağ
İç harcı için;
1,5 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
Ceviz ve fıstık
Şerbeti için;
4 su bardağı tozşeker
5-6 su bardağı su
Şöbiyet Tarifi Nasıl Yapılır
İlk önce şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın. İç harcımızın malzemelerini alıp bir tencerede muhallebi kıvamına gelecek şekilde göz göz olmaya başlayınca kadar pişirin ve ocaktan alın soğumaya bırakın. Tereyağını eritin, yufkanızı alın ve eriyen tereyağını yufkanın üzerine dökün yufkaları istediğiniz boyutta kare şeklinde kesin, karelerin içine iç harcınızından ve isteğe göre ceviz yada fıstık koyup kestiğiniz yufkanın köşelerinin uçları birbirine gelecek şekilde kapayın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirine değecek şekilde dizin, tereyağını yufkaların üzerinede sürün ve öncenden ısıtılan fırında 180 derecede pişirin. Üzeri kızarınca çıkarın son olarak soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökün. Sunumun şıklığı için üzerlerine fıstık serpin ve final. Afiyet olsun.