Orijinalini görmek için tıklayınız : Aslan Balığı Nasıl Bir Türdür.
BOZKURT21
13.Nisan.2018, 21:28
Hint Okyanusu kökenli en tehlikeli balıkardan biri olan aslan balığı bir insanı öldürebilecek zehirli dikenleri ilgi çekicibir aslanın yelesini andıran diken yapısı ile güzel ama bir okadarda tehlike saçan bir balıktır. Avcıve saldırgan bir tür olan aslan balığı 40cm uzunluğuna kadar erişebilir. Daha çok kıyıya yakın bölgelerde ve 50 metre derinliğe kadar olan sularda kayalık bölgelerde yaşan aslan balıkları zıpkın avcıları ve dalış yapanlar sıkça karşılaştıkları bir balıktır. Üst kısımında bulanan dikenlere temas drumununda bir kaç gün sürebilen yanma , terleme, solunun zorluğu ve ölüme yol açabilir. Bu tür karşılaşıldığında dikkat edilmeli ve temas durumundaysa mümkünse balığıda dikkatli şekilde alıp en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
https://www.balikavciligi.org/d/BalikTurleri/aslan-baligi-turkiye-20160622.jpg
BOZKURT21
13.Nisan.2018, 21:32
Yaygın olarak bilinen adı ‘ Aslan Balığı ’ olarak bilinen Lion fish sırt ve yanal yüzgeçleri ile karakterize olmuştur.Her ne kadar Aslan balığı olarak bilinse de Akrep balığı ve Hindi balığı olarak ta isimlendirilir.Pektoral(Göğüs) Yüzgeçlerinde bulunan zehirli dikenlere sahiptir.Doğal yaşam alanları Hint- pasifik okyanusu ve kızıl deniz de mercan resifleri olan avcı etçil bir balıktır.
Her ne kadar doğal yaşam alanları olsa da insan etkenleri sonucu P volitans ve P. Miles türleri Atlas okyanusuna , amerikanın doğu sahillerine ve Karainlere uzanan bir alanda habitlarının yayıldığı görülmüştür.Bu özelliği ile bu bölgelerede işgalci bir türdür.Aslan balığının bilimsel adı Pterois volitans’dır. Pterois yani aslan balıkları göz alıcı renkleri ve gösterişli yüzgeçleri ve kırmızı ve esmer çizgileriyle tuzlu akvaryumcularının beslediği bir prestij balığıdır.Bakımı uzmanlık isteyen aslan balığının yetişkin ergin bireyleri 35 – 38 cm uzunluğa ve 480 gram ağırlığa kadar ulaşabilir. Fakat bu boyutlara ulaşması akvaryum ortamında oldukça zordur.
Aslan balıkları kendinden küçük balık , yumuşakçalar ve eklembacaklılar ile beslenebilen avcı bir türlü olduğu için en az 250-300 litrelik standart tuzlu su karışımında kendi boyutlarına uygun büyüklükte balıklar ile topluca bakılabilir.Fakat genellikle kendi türleriyle birlikte bakılması tavsiye edilir.Akvaryum sıcaklığı 25 derece olmalıdır ve akvaryum ortamında üretilemeyen cinsiyet tayinide çok zor olan bir türdür. Aslan balıkları akvaryum ortamında beslenmesi kuru yelmede olabileceği gibi canlı yemlerle ile küçük balıkla beslenmesi,aslan balığının renklerini ve sağlığını olumlu yönde etkileyerek maksimum boyutlara erişmesini sağlayacaktır.Yaygın olarak bilinen adı ‘ Aslan Balığı ’ olarak bilinen Lion fish sırt ve yanal yüzgeçleri ile karakterize olmuştur.Her ne kadar Aslan balığı olarak bilinse de Akrep balığı ve Hindi balığı olarak ta isimlendirilir.Pektoral(Göğüs) Yüzgeçlerinde bulunan zehirli dikenlere sahiptir.Doğal yaşam alanları Hint- pasifik okyanusu ve kızıl deniz de mercan resifleri olan avcı etçil bir balıktır.
Her ne kadar doğal yaşam alanları Hint-Pasifik okyanusu olsa da insan etkenleri sonucu P volitans ve P. Miles türleri Atlas okyanusuna , amerikanın doğu sahillerine ve Karainlere uzanan bir alanda habitlarının yayıldığı görülmüştür.Bu özelliği ile bu bölgelerede işgalci bir türdür.Aslan balığının bilimsel adı Pterois volitans’dır. Pterois yani aslan balıkları göz alıcı renkleri ve gösterişli yüzgeçleri ve kırmızı ve esmer çizgileriyle tuzlu akvaryumcularının beslediği bir prestij balığıdır.Bakımı uzmanlık isteyen aslan balığının yetişkin ergin bireyleri 35 – 38 cm uzunluğa ve 480 gram ağırlığa kadar ulaşabilir. Fakat bu boyutlara ulaşması akvaryum ortamında oldukça zordur.
Aslan balıkları kendinden küçük balık , yumuşakçalar ve eklembacaklılar ile beslenebilen avcı bir türlü olduğu için en az 250-300 litrelik standart tuzlu su karışımında kendi boyutlarına uygun büyüklükte balıklar ile topluca bakılabilir.Fakat genellikle kendi türleriyle birlikte bakılması tavsiye edilir.
Akvaryum sıcaklığı 25 derece olmalıdır ve akvaryum ortamında üretilemeyen cinsiyet tayinide çok zor olan bir türdür. Aslan balıkları akvaryum ortamında beslenmesi kuru yelmede olabileceği gibi canlı yemlerle ile küçük balıkla beslenmesi,aslan balığının renklerini ve sağlığını olumlu yönde etkileyerek maksimum boyutlara erişmesini sağlayacaktır.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.