PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şenol Güneş Kimdir.?

BOZKURT21
20.Nisan.2018, 08:46
https://www.timeturk.com/resim/detay/80/808112.jpg

Türk futbolcu, teknik direktör Şenol Güneş... Şenol Güneş kimdir? İşte Şenol Güneş'in biyografisi

Şenol Güneş 1 Haziran 1952'de Trabzon'da doğdu.
Çocukluk zamanlarında futboldan çok basketbola ilgisi olan Güneş, Trabzon'da futbol daha çok sevildiği için basketbol oynayacak arkadaş bulamıyordu. Bu yüzden zamanla futbol ile ilgilenmeye başladı.
Futbol oynamaya başladığı ilk zamanlarda santrafor olan Güneş, daha sonra kaleye geçti ve futbol oynadığı amatör takımlarda kalecilik onun üzerine kaldı. Zamanla kalecilik mevkii, Güneş'in kariyerini belirledi.
1967 yılında Erdoğdu Gençlik altyapısında forma giymeye başladı. Buradaki yüksek performansıyla Sebatspor'a, oradan da Trabzonspor'a geçti.
İlk profesyonel sözleşmesini 1969 yılında Sebatspor'la yapan Güneş, göz dolduran performansıyla 1972 yılında Trabzonspor'a transfer oldu.
1974 yılında Trabzonspor'u birinci lige çıkaran takımın bir parçasıydı. Tam 15 yıl Trabzonspor'da kalecilik yapan Güneş, 1987 yılında futbolu bırakana kadar 413 maça çıktı. Ayrıca 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Güneş, Türkiye rekoru kırdı, dünyada da 17. oldu.
Milli Takım kariyerine 1975 yılında Türkiye U-21 takımında başlayan başarılı kaleci, 1976 yılında Türkiye A Milli Takımı'na geçiş yaptı ve burada 31 maça çıktı.
Futbolcu olarak son maçına 1987 yılında Trabzonspor'da çıkan Güneş, bir yıl sonra aynı takıma teknik direktör olarak dönüş yaptı.
Teknik direktörlük kariyeri sırasıyla;
1988-89: Trabzonspor
1989-92: Boluspor
1992-93: İstanbulspor
1993-97: Trabzonspor
1997-98: Antalyaspor
1998-99: Sakaryaspor
2000-04: Türkiye A Milli Futbol Takımı
2005: Trabzonspor
2007-09: Seoul
2009-13: Trabzonspor
2014-15: Bursaspor
2015- : Beşiktaş
Dört farklı dönem Trabzonspor'u yöneten Güneş, dört defa Türkiye ikinciliği yaşadı.2011-12 sezonunda Trabzonspor'un tarihindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında takımın başındaki isimdi.
Ayrıca yurt dışında görev yapan nadir Türk teknik adamlardan biri olan Şenol Güneş,2007-09 seneleri arasında Güney Kore takımı Seoul'u çalıştırdı.
2015 yılından bu yana Beşiktaş'ı çalıştıran tecrübeli teknik adam, ilk sezonunda kariyerinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final gördüğü 2015-16 sezonunda da şampiyonluk yaşayan Güneş, Beşiktaş'ı üst üste şampiyon yapan ilk Türk teknik adam oldu.
2000-04 seneleri arasında Türkiye A Milli Futbol Takımını çalıştıran Şenol Güneş, takımı 1954 senesinden sonra ilk kez FIFA Dünya Kupası'na götürdü. 2002 FIFA Dünya Kupası'nde bronz madalya kazandırarak Türkiye'ye tarihindeki en büyük başarıyı yaşattı.
2003 yılındaki Konfederasyonlar Kupası'nda da aynı başarıyı tekrarladı.

Cezayir
20.Nisan.2018, 09:22
Kafasi yarilan eski türk milli takimi teknik direktörü :)

Zeyrek
20.Nisan.2018, 09:57
Kafasi yarilan eski türk milli takimi teknik direktörü :)

eksik söylemişsin. 'Şerefsizler tarafından saldırıya uğrayarak kafası yarılan'

Tupac
20.Nisan.2018, 09:58
Adamdır. Gerisi teferruattır.

Cezayir
20.Nisan.2018, 10:23
bi kaç ******** denebilir haklisin iyi galatasarayliyimdir
ama bunu bütüm fener camiasina konduramayiz malesef her takimda bu tarz kişiler var
en ağır şekilde ceza vereceksinki örnek olacak.

Hysteria
20.Nisan.2018, 10:26
baş yarılmasıda bahane olur beşiktaşı hiç yoktan finale taşırlar

Zeyrek
20.Nisan.2018, 10:31
bi kaç ******** denebilir haklisin iyi galatasarayliyimdir
ama bunu bütüm fener camiasina konduramayiz malesef her takimda bu tarz kişiler var
en ağır şekilde ceza vereceksinki örnek olacak.

Elbette tüm camiaya kondurmayacağız. Tarih incelendiğinde fenerbahçenin böyle rezillikleri epey fazlaca var. Örneğin Atatürke suikast girişiminden idam edilen fenerbahçe başkanı Doktor Nazım gibi. o nasıl tüm başkanlarına kondurulmadıysa bu da kondurulmaz

Beşiktaş 10 kişi de olsa zaten finale çıkardı, fener 2 pas yapamıyor, kendi sahasında eksik rakibine karşı korkak oynamaya devam ediyordu. Şu çirkinliklere bile sportif olarak bakılması iğrenç ayrıca. Koridorda 1 kişiye yaklaşık 10 görevlinin saldırması ne spora ne etiğe ne de adamlığa sığar.

Tupac
20.Nisan.2018, 10:32

Atmasalardı.. Zolar Beşiktaş mı at dedi.

Hysteria
20.Nisan.2018, 10:34
2 gol avantajı varken ve rakıp 10 kısıyken tabıkı skoru korumaya gıdıcek
ayrıca taraftar yada yonetım konusuna gelırsek sonuna kadar haklı bjk camıası ama trıbun olayından dolayı ceza olarak Fenerbahçe elenırse adaletlık olmaz bunu demek ıstedım ben

Cezayir
20.Nisan.2018, 10:34
kavga cikar

Tupac
20.Nisan.2018, 10:36
2 gol avantajı varken ve rakıp 10 kısıyken tabıkı skoru korumaya gıdıcek
ayrıca taraftar yada yonetım konusuna gelırsek sonuna kadar haklı bjk camıası ama trıbun olayından dolayı ceza olarak Fenerbahçe elenırse adaletlık olmaz bunu demek ıstedım ben

Tribün güvenliği ve olaylardan ev sahibi sorumludur. Ev sahipliğ sadece kalabalık olmak değil. Uefa da olsa bugün Men olurdu Fenerbahçe. Yani Fenerin iç sorunu deplasman takımını ilgilendirmez. Olası cezalar fenere gelir. Belki Pektemek ve Tolgaya 2 3 maç ceza verirler gaz almak için

Zeyrek
20.Nisan.2018, 10:37
Fener hükmen mağlup sayılıp en üst dereceden ceza alacak. federasyonun şımarık çocuğu fenerden bıktık artık.

Zeyrek
20.Nisan.2018, 10:38
Tribün güvenliği ve olaylardan ev sahibi sorumludur. Ev sahipliğ sadece kalabalık olmak değil. Uefa da olsa bugün Men olurdu Fenerbahçe. Yani Fenerin iç sorunu deplasman takımını ilgilendirmez. Olası cezalar fenere gelir. Belki Pektemek ve Tolgaya 2 3 maç ceza verirler gaz almak için

o 2 3 maç cezayı verirlerse tolgaya pektemeke o günden sonra ülkede futbol dikiş tutmaz herşey çığrından çıkar. tüm cezalar fenere verilecek.

Hysteria
20.Nisan.2018, 10:38
tribunde olan olaylardan dolayı fenerbahçe hukmen elenıcekse boyle adaletı karıslarım ben :)

Tupac
20.Nisan.2018, 10:39
tribunde olan olaylardan dolayı fenerbahçe hukmen elenıcekse boyle adaletı karıslarım ben :)

Kurallar öyle.

Tupac
20.Nisan.2018, 10:39
o 2 3 maç cezayı verirlerse tolgaya pektemeke o günden sonra ülkede futbol dikiş tutmaz herşey çığrından çıkar. tüm cezalar fenere verilecek.

Canere 6 Q7 5 maç verildi. 3 er de onlara verirler

Fatih
20.Nisan.2018, 10:47
Beşiktaş Teknik Direktörü.

19.04.2018 Tarihinde Türkiye kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe'nin sahasında tribünler tarafından saldırıya uğraması sonucu kafası yarılmış ve 5 dikiş atılmıştır.
İlk maç Vodafone arenada 2-2 berabere bitmiş ve Kadıköy'de Beşiktaş'ın gayet nizami attığı bir gol "ofsayt" gerekçesiyle iptal edilmiştir. Pepe nin yapmış olduğu hareket sonucu direkt kırmızı kart görmesi, Caner ve Quaresma'nın her kornerde kafasına yabancı cisimlerin atılması ve son olarak yedek kaleci Tolğa'nın ölmüş annesine klübe arkasında ki taraftarların kendini bilmez bir şekilde küfür etmesi ise olayları ateşlemiştir.
Bu olaylar neticesinde maç tatil edilmiş ve TFF raporu beklenmektedir. Sonuç olarak fenerbahçe sahada kazandığı avantajı tribünde kaybetmiştir...

Büyük Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletir, Fenerbahçe'nin gereken cezayı almasını ve adaletin tecelli etmesini temenni ederim...

Fatih
20.Nisan.2018, 10:51
Ayrıca bir takım;

Klubüyle, Taraftarıyla, Sahasıyla, Futbolcusuyla, Teknik heyetiyle, sağlıkçısıyla, malzemecisiyle, top toplayıcısıyla tam bir takım olabilir. Herkesin bir görevi vardır ve bu görevi yerine getirmeyen her bir parça takımına zarar verir.

Gayet tabiki taraftarının yapmış olduğu hata Klübe mal edilebilir !..

KaMoreNa
20.Nisan.2018, 10:53
Fatih noktayı koyar :DDDDDDD

BOZKURT21
20.Nisan.2018, 11:50
Spor terörizmine hayır!

AhuM
20.Nisan.2018, 14:02
https://hizliresim.com/D7pX7v ;D