Amazonia
26.Nisan.2018, 00:54
Ramazan'da sıcak havanın olumsuz etkilerinden korunmak ve gün içinde daha az susamak istiyorsanızhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif sahura kadar azar azar sıvı gıdalar tüketin.
Bir kişinin günlük sıvı ihtiyacının yaklaşık 2http://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif5 litre olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif oruç tutanların sıvı alımına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
İnşaathttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kömür ocakları ve sanayi gibi alanlarda çalışan kişilerin sahurda yoğun demir ve kalsiyum içeren gıdalar tüketmesi gerektiğini belirten Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bu kişilerin sahurda enerji deposu olan pekmezden de aşırıya kaçmayacak şekilde yararlanması gerektiğini ifade etti.
Sıcak geçen ramazan ayında sıvı kaybının çok fazla olacağını anlatan Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif''Bu nedenle oruç tutanlar iftar ve sahurda bol sulu gıdalar tüketmelidir. Sıcakların en yoğun olduğu bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek için sahura kadar sıvı gıdalar tüketilmeli'' dedi.
Az susamanın formülü: "Sahura kadar azar azar"
Beslenme ve Diyet Uzmanı Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif oruç tutan kişinin günlük su ihtiyacının tamamını sahurda almaya çalışılmasının hata olacağını belirterekhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif şunları kaydetti:
"Sahurda ne kadar çok yenilir içilirsehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gün içinde o kadar az acıkılırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif susanır anlayışı yanlış. Oruç tutulan gün boyunca susamamak için genel olarak sahurda ya da iftardahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kısa süre içinde yoğun şekilde su içilir. Bir anda yoğun miktarda sıvı alımıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif vücuttahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif tıpkı bir anda aşırı yemek yemenin yaptığı etkiye benzer bir etki oluşturur.
Yaşanan sindirim güçlüğühttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif vücudun suyu istenilen şekilde vücutta değerlendirememesine neden olurhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yani sindirim sistemi ideal şekilde çalışmaz. Sıcakların yüksek seyrettiği bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek içinhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifsahura kadar azar azar sıvı gıdalar tüketilmeli. Bu şekilde düzenli olarak su alımıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifbir gün sonra vücudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar.''
Kavurma ve kızartmalardan uzak durun
Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gün içinde emek yoğun çalışanlar ve aşırı terleyenlerehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri için iftarda tuzlu ayran içmelerinihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif fosfor kaybını gidermek için de kırmızı et yerine balık eti tüketmelerini önerdi.
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini öneren Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kaçınılması gerektiğini belirtti.
Bir kişinin günlük sıvı ihtiyacının yaklaşık 2http://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif5 litre olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif oruç tutanların sıvı alımına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
İnşaathttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kömür ocakları ve sanayi gibi alanlarda çalışan kişilerin sahurda yoğun demir ve kalsiyum içeren gıdalar tüketmesi gerektiğini belirten Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif bu kişilerin sahurda enerji deposu olan pekmezden de aşırıya kaçmayacak şekilde yararlanması gerektiğini ifade etti.
Sıcak geçen ramazan ayında sıvı kaybının çok fazla olacağını anlatan Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif''Bu nedenle oruç tutanlar iftar ve sahurda bol sulu gıdalar tüketmelidir. Sıcakların en yoğun olduğu bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek için sahura kadar sıvı gıdalar tüketilmeli'' dedi.
Az susamanın formülü: "Sahura kadar azar azar"
Beslenme ve Diyet Uzmanı Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif oruç tutan kişinin günlük su ihtiyacının tamamını sahurda almaya çalışılmasının hata olacağını belirterekhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif şunları kaydetti:
"Sahurda ne kadar çok yenilir içilirsehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gün içinde o kadar az acıkılırhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif susanır anlayışı yanlış. Oruç tutulan gün boyunca susamamak için genel olarak sahurda ya da iftardahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kısa süre içinde yoğun şekilde su içilir. Bir anda yoğun miktarda sıvı alımıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif vücuttahttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif tıpkı bir anda aşırı yemek yemenin yaptığı etkiye benzer bir etki oluşturur.
Yaşanan sindirim güçlüğühttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif vücudun suyu istenilen şekilde vücutta değerlendirememesine neden olurhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif yani sindirim sistemi ideal şekilde çalışmaz. Sıcakların yüksek seyrettiği bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek içinhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifsahura kadar azar azar sıvı gıdalar tüketilmeli. Bu şekilde düzenli olarak su alımıhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gifbir gün sonra vücudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar.''
Kavurma ve kızartmalardan uzak durun
Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif gün içinde emek yoğun çalışanlar ve aşırı terleyenlerehttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri için iftarda tuzlu ayran içmelerinihttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif fosfor kaybını gidermek için de kırmızı et yerine balık eti tüketmelerini önerdi.
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini öneren Akmanhttp://www.forumuz.net/images/digersmileyler/virgul.gif iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kaçınılması gerektiğini belirtti.