PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyada Kaç Hayvan Var?.



BOZKURT21
03.Mayıs.2018, 18:26
http://www.yenibiyoloji.com/wp-content/uploads/2018/05/d%C3%BCnyada-ka%C3%A7-hayvan-var.jpg


Dünyada kaç hayvan var?

Bilim adamları dünyada var olan canlı türlerin kesin sayısını bilmiyorlar. Aslında, birkaç yüzyıl boyunca canlıları belgeledikten sonra, bilim adamları sadece canlı türlerin% 14’ünü belgelemeyi başardılar. Var olduğu tahmin edilen türlerin kalan% 86’sı henüz keşfedilmemiştir.
Dünya gezegeninin yaklaşık 8,7 milyon tür olduğu tahmin edilmektedir. Yok olma oranı arttıkça, binlerce canlı türü belgelenmeden yok olmaya devam ediyor ve onların varlığı asla insanlar tarafından bilinmeyecek. Bu, Dünya’da yaşayan türlerin kesin sayısını tahmin etmenin zor olmasının nedenlerinden sadece bir tanesidir.
Dünyada Kaç Tür Var?

Bugüne kadar, araştırmacılar yaklaşık 1.2 milyon türün varlığını belgeleyebildi. Bununla birlikte, var olan toplam tür sayısının 8,7 milyon civarında olduğu tahmin edilmektedir. Ne yazık ki, yok olma nedeniyle, her türünü asla belgeleyemeyiz.
Türleri kategorilere ayırmak için, uzmanlar, türleri bir cins olarak bilinen bir sınıflandırma olarak sınıflandırırlar ve daha sonra bir aile olarak adlandırılan daha küçük bir gruba ayrılırlar. Sınıflandırma, canlı organizmanın artık daha fazla gruplaşmasına kadar devam eder. Canlı organizmaların her sınıflandırması, toplamda beşi olan bir Krallık’a aittir. Bu Krallıklar Hayvanlar, Bitkiler, Mantarlar, Protistalar ve Monera olarak bilinir.
Yeni türlerin keşfedilmesi, canlıların belgelenmesinin daha kolay bir parçası olmakla birlikte, onları kategorize etmek zor kısımdır. Araştırmacılar örnekleri örneklerle eşleştirmeli, anatomilerini ve DNA’larını analiz etmeli ve sınıflandırma soylarını bulmalılar. Süreç zaman alıcıdır ve zaman zaman sonuçsuz kalmaktadır. Tür sınıflandırmasına bakan en büyük zorluk yok olmadır. Nesli tükenme, sınıflandırma zincirinin temel bileşenlerini alır, bu da bilim adamlarının rutin olarak ilgisiz türlerle sonuçlanabileceği anlamına gelir.
Mart 2018 itibariyle, Tehdit Altındaki Türlerin IUCN Kırmızı Listesi, tehdit altındaki veya korunmasız olarak binlerce türü listelemiştir; bu, türlerin sınıflandırılmasına yönelik daha fazla yeteneğin tehlikede olabileceği anlamına gelir. Bu, hiçbir zaman kesin bir tür saymayacağımız anlamına gelir.