PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Newton’a göre kiyamet ne zaman kopacak?

LaDe
04.Mayıs.2018, 10:35
Ünlü bilim adamı Isaac Newton’un (1642-1727) el yazısıyla kaleme alınmış yaklaşık 7 bin 500 sayfadan oluşan teolojik metinler İsrail Ulusal Kütüphanesi, tarafından internete aktarıldı. Metinlerde, İncil’in yorumları, teoloji, eski kültürlerin tarihi, Yahudi Tapınağı gibi konuların ele alındığı belirtildi. Koleksiyonun, Newton’un, şifreli olduğuna inandığı gizli bilgiyi ortaya çıkarma girişimleri ve hesaplamalarında kendisine yardım eden taslak haritaları ve 2060 yılında kıyamet kopacağı öngörüsünü içerdiği açıklandı.Newton’un çalışmalarına hayranlık duyan bilim adamlarına göre, ünlü bilim adamının bu düşüncesi sayısal verilerden çok dini verilere dayanıyor. Newton’la ilgili belgesel hazırlayan Malcolm Neaum, “İncil’deki mesajları çözebilmek ve kıyamet gününü belirleyebilmek için çok yoğun çalışmış. Newton, Tanrı’nın evrene dair sır yasalarının İncil’de yer aldığına inanıyordu. Dünyanın son günü için yaklaşık 50 yıl araştırmalar yapmış” dedi.Modern fizik ve astronominin babası olarak bilinen Sir Isaac Newton, 1704 yılında yazdığı mektubunda bir matematik düzlemiyle “Dünya 2060’ta yok olabilir ama daha önce olacağına ihtimal vermiyorum” diyor. Yaşadığı dönemde birçok insanın bilinçsizce kıyamet tarihleri verdiğini ve bu kişilerden hoşlanmadığını mektubunda belirten Newton yazısında bu kehanetlere bir son verip durdurmak için bu kıyamet teorisini ortaya attığını açıklıyor. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu’nun kuruluşu, milattan sonra 800’den 1.260 yıl sonra kıyametin geleceğini kurduğu matematik düzlemiyle açıklayan Newton, mektubunda “Dünya 2060 yılından sonra yok olabilir ama 2060 yılından önce yok olacağına ihtimal vermiyorum” diyor. Newton, mektubunda Eski Ahit’teki Daniel Kitabı’nda dünyanın sonunun, Batı Avrupa’daki Kutsal Roma İmparatorluğu’nun kurulmasından (800 yılı) 1260 yıl sonra geleceğinden bahseden bölüme gönderme yaptığı ifade ediliyor.

zAMBakk
04.Mayıs.2018, 10:39
Kıyamet koptu zaten bir ölemedik o kadar