PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Limon Jöleli İrmik Tatlısı



Nina ∞
22.Şubat.2014, 23:58
Malzemeler :

• 4 su bardağı süt
• 9 yemek kaşığı irmik
• 9 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı margarin
• 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket vanilya
• 1 paket limon jölesi

Yapılışı :

Süt, irmik ve toz şeker bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca margarin eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Tencereocaktan alınıp hindistan cevizi ve vanilya eklenip iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Limon jölesi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Bir kek kalıbına dökülür ya da kuplara paylaştırılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak dondurulur. Üzerine irmik tatlısı dökülüp tekrarbuzdolabında bekletilir. Soğuk olarak servis yapılır.