PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Limonlu Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı



Nina ∞
23.Şubat.2014, 00:00
Malzemeler :

• 9 yemek kaşığı irmik
• 9 yemek kaşığı toz şeker
• 1 lt. süt
• 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

• 1 paket hazır çikolata sosu

Yapılışı :

Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin, Hindistancevizi ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Kalıba ya da kalıplara dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Çikolata sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur. Tatlının üzerine gezdirilerek servis yapılır.