PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çilekli Pasta



aRZuU
23.Şubat.2014, 01:51
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
2 paket puding
Üzerine
1 kg çilek
1 paket tart jölesi

Yumurtaların akını sarısından ayırıp yumurta akını toz şekerle kara gibi olana kadar çırpalım. Yumurta sarılarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştıralım. Diğer malzemeleri de ilave edip, karıştıralım. Bolca yağladığımız fırın kabına döküp 170-175 dereceye ayarlı ısıtılışmış fırında pişirelim.
Ben yuvarlak borcam kullandım siz daha uygun bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz, çok kabardı kek içinin pişmesi için kabardıktan sonra biraz dereceyi düşürdüm.
Kremayı pudingin üzerindeki tarifedeki süt miktarından yarım su barağı kadar eksik süt ile hazırlayın. Kremanın biraz katı olmasını istedim. Çileklerde su salar diye düşündüm öylede oldu.
Pişmiş soğumuş , kekin üzerine hazırladığını kremayı döküp, yıkayıp kestiğiniz, çilekleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerindeki tarife göre hazırladığınız tart jölesini çileklerin üzerine dökün. Buzdolabında iki saat bekletip servis yapın.