Orijinalini görmek için tıklayınız : İştah Açıcı Bitkiler
aRZuU
24.Şubat.2014, 01:16
İştah açıcı besinler ve iştah açıcı bitkiler. Suyoncası yaprağı (Menyanthis folium): 1 kahve kaşığı kıyılmış suyoncası yaprağının üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 10 dakika boyunca demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce içilir.
Centiyane kökü (Gentianae radix): 1 kahve kaşığı kıyılmış kuru centiyane kökünün üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce önce içilir.Centiyane kökü sindirim için gerekli mide salgılarını artırarak iştahsızlığa neden olan sindirim yetersizliğinin ve şişkinliğin sebeplerini ortadan kaldırır.
NOT:Mide ve onikiparmak ülseri olanlar, hamile ve emzirenler kullanmamalıdır.
Taze centiyane kökü ise zararlı olduğundan dolayı yenilmemelidir.
Eğir rizomu (Calami rhizoma) : 1 çay kaşığı ince kıyılmış kök 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 15 dakika boyunca demlenir ve süzülerek tatlandırılmadan ılıkken küçük yudumlarla içilir.Tedavi amaçlı Kuzey Amerika eğiri kullanılmalıdır. Kanserojen etkisi bulunan Hint eğirinin kullanımından kaçınılmalıdır.
Zencefil rizomu (Zingiberis rhizoma) : 1 kahve kaşığı toz zencefil rizomunun üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5-10 dakika süresince üstü kapalı olacak şekilde demlenir ve süzülerek yemeklerden önce birer bardak içilir.
Turunç kabuğu : 1 kahve kaşığı kıyılmış turunç kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika boyunca demlenip süzülür. Yemeklerden önce bir bardakiçilir.
Pelinotu (Artemisia absinthium): İştah açıcı, mide ve safra yolları hareketlerini düzenleyici etkisiyle bilinir. 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış pelinotu 1 bardak kaynar suyla haşlanır 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Sabah ve öğlenleyin yemeklerden önce soğutulmadan yavaş yavaş içilir. 1 aydan fazla kullanılmamalıdır. Mide ve bağırsak ülseri olanlar ve de hamileler kullanmamalıdır.
Portakal kabuğu: 1 kahve kaşığı portakal kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika süresince demlenip süzülür. Yemeklerden önce birer bardak içilir.
İştahsızlık için kullanılan bu drogların 3-4 haftalık kullanımdan sonra iştah verici etkisi azalır. Bu yüzden değiştirerek kullanmak gerekir.Yemeklerden 30 dakika önce ve ağızda bir iki dakika bekleterek içilmesi tavsiye edilir. Belirtilen dozlara uyulması gerekir, yüksek oranda kullanılması iştah açmak yerine iştahsızlığa neden olabilir.
aRZuU
24.Şubat.2014, 01:24
İştah Açan Bitkiler
İştah Açan Bitkiler hakkında bilgiler.
Günümüzde birçok insan zayıflamak için mücadele verirken aslında azımsanmayacak kadar sayıda insanda kilo almak için çaba sarfediyor. Kilo almak bazı insanlarda çokta kolay olmuyor. Metabolizması hızlı çalışan insanlar için daha da zor olmaktadır.İştahı olmayanlar için iştah açan bitkileri görebilmek için aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.
Suyoncası yaprağı (Menyanthis folium): 1 Kahve kaşığı kıyılmış suyoncası yaprağının üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 10 dakika boyunca demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce içilir.
Centiyane kökü (Gentianae radix): 1 Kahve kaşığı kıyılmış kuru Centiyane kökünün üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce önce içilir.
Centiyane kökü sindirim için gerekli mide salgılarını artırarak iştahsızlığa neden olan sindirim yetersizliğinin ve şişkinliğin sebeplerini ortadan kaldırır.
Mide ve onikiparmak ülseri olanlar, hamile ve emzirenler kullanmamalıdır.
Taze Centiyane kökü ise zararlı olduğundan dolayı yenilmemelidir.
Eğir rizomu (Calami rhizoma) : 1 çay kaşığı ince kıyılmış kök 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 15 dakika boyunca demlenir ve süzülerek tatlandırılmadan ılıkken küçük yudumlarla içilir.
Tedavi amaçlı Kuzey Amerika eğiri kullanılmalıdır. Kanserojen etkisi bulunan Hint eğirinin kullanımından kaçınılmalıdır.
Zencefil rizomu (Zingiberis rhizoma) : 1 Kahve kaşığı toz Zencefil rizomunun üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5-10 dakika süresince üstü kapalı olacak şekilde demlenir ve süzülerek yemeklerden önce birer bardak içilir.
Turunç kabuğu : 1 Kahve kaşığı kıyılmış turunç kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika boyunca demlenip süzülür. Yemeklerden önce bir bardakiçilir.
Pelinotu (Artemisia absinthium): İştah açıcı, mide ve safra yolları hareketlerini düzenleyici etkisiyle bilinir. 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış pelinotu 1 bardak kaynar suyla haşlanır 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Sabah ve öğlenleyin yemeklerden önce soğutulmadan yavaş yavaş içilir. 1 aydan fazla kullanılmamalıdır. Mide ve bağırsak ülseri olanlar ve de hamileler kullanmamalıdır.
Portakal kabuğu: 1 Kahve kaşığı portakal kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika süresince demlenip süzülür. Yemeklerden önce birer bardak içilir.
İştahsızlık için kullanılan bu drogların 3-4 haftalık kullanımdan sonra iştah verici etkisi azalır. Bu yüzden değiştirerek kullanmak gerekir.
Yemeklerden 30 dakika önce ve ağızda bir iki dakika bekleterek içilmesi tavsiye edilir. Belirtilen dozlara uyulması gerekir, yüksek oranda kullanılması iştah açmak yerine iştahsızlığa neden olabilir.
aRZuU
24.Şubat.2014, 01:25
İştah Açan Renkler: Hepimiz, ismi çok duyulan fast food zincirlerine uğramışızdır. Renklerine amblemlerine bakmışızdır. Bu tip yerlerde hakim renk kırmızıdır. Kırmızı. Her yer kırmızı. Kırmızı iştah açar. Gerçekten kırmızının böyle bir özelliği var. Fast food zincirlerinde ne kadar iştahlı olduğunuzu düşünün. Bir de yemeğinizi bitirdikten sonra o yeri çabucak terk etme fikrini..." İştah açan tek renk kırmızı değil tabii ki... Yeşil ve kahverenginin de yemek yemeyi arttıran etkileri var. Bu renklerin sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkileri olduğu ve bu etkilerin kontrol mekanizmasını da gevşetip Zayıflama mücadelesini tehlikeye soktuğu anlatılıyor. Diyet için en masum renk ise mavi ve mavinin tonları... İştah artırmadaki en az etkisi ve yeme davranışlarını değiştirmedeki önemli rolü, maviyi kilo almayı engelleyen bir renk olarak başarılı kılıyor. Ama yemek odasını maviye boyamanın ya da mavi dekorasyonlu bir restronda yemek yemenin tek çözüm olmadığı da bir gerçek...
Tuzaklara dikkat!!!
Bu arada yemek tuzaklarına karşı bilinçli olmanızda gerekiyor: Bu tuzaklar şöyle sıralanabilir: Kısık ışık ve romantik müzik rahatlatıyor ve daha çok yemek yenmesine neden oluyor. Kalabalık bir masada, yüzde 44 daha fazla yeniyor. Masadakilerin sayısı 7'den fazla ise bu oran iki katına çıkıyor. Kadınlar erkeklerle birlikteyken yüzde 13 daha fazla yiyor. Hesaplı diye büyük paketleri seçmek iyi değil; paket ne kadar büyükse tüketim o kadar artıyor
aRZuU
24.Şubat.2014, 01:26
İştah Açan Yiyecekler:Bazı insanlar kilo almaktan şikayet ederken bazılarıda iştahsızlıktan yakınırlar.İştah problemi olanlar için iştah açıcı yiyeceklere aşağıdaki makalemizden göz atabilirsiniz.
İştahsızlık çekenler ve kilo almak isteyenler için, öncelikle yapılması gereken, bir beslenme uzmanı tarafından, beslenme şeklinin düzenlenmesidir.
Bunun dışında bazı besinlerin kalorisi yüksektir ve iştah açar. İşte bu besinlerden ve bitkilerden bazıları ;
*Adaçayı yapraklarından elde edilen toz, iştahsızlığı önler.
*Anason tohumlarının yenmesi, iştahı arttırır.
*Ananas tohumlarından elde edilen Anason yağı, iştah açıcıdır, harareti söndürür.
*Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır, hazımı kolaylaştırır.
*Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir.
*Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar, mideyi kuvvetlendirir.
*Güvercin kökü iştah açıcıdır.
*Kantaron iştahı açar, hazımsızlıkları giderir.
*Karabiber, iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
*Kavun, kereviz, kimyon, maydanoz ve Melisa otu iştah açar.
*Kırmızı Yaban Mersini meyvelerinden yapılan komposto, iştahı açar, vücut kırgınlığını giderir.
*Kişniş iştah açar. Taze Kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur.
3 gram kurutulmuş Kişniş ve Kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
*Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine, beş damla Lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
*Nohut kilo aldırır.
*Soğan iştahsızlığa iyi gelir.
BeLLa
08.Haziran.2014, 13:58
İştah açıcı besinler ve iştah açıcı bitkiler. Suyoncası yaprağı (Menyanthis folium): 1 kahve kaşığı kıyılmış suyoncası yaprağının üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 10 dakika boyunca demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce içilir.
Centiyane kökü (Gentianae radix): 1 kahve kaşığı kıyılmış kuru centiyane kökünün üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5 dakika kadar demlenir ve süzülerek yemeklerden 30 dakika önce önce içilir.Centiyane kökü sindirim için gerekli mide salgılarını artırarak iştahsızlığa neden olan sindirim yetersizliğinin ve şişkinliğin sebeplerini ortadan kaldırır.
NOT:Mide ve onikiparmak ülseri olanlar, hamile ve emzirenler kullanmamalıdır.
Taze centiyane kökü ise zararlı olduğundan dolayı yenilmemelidir.
Eğir rizomu (Calami rhizoma) : 1 çay kaşığı ince kıyılmış kök 1 bardak kaynar suyla haşlandıktan sonra 15 dakika boyunca demlenir ve süzülerek tatlandırılmadan ılıkken küçük yudumlarla içilir.Tedavi amaçlı Kuzey Amerika eğiri kullanılmalıdır. Kanserojen etkisi bulunan Hint eğirinin kullanımından kaçınılmalıdır.
Zencefil rizomu (Zingiberis rhizoma) : 1 kahve kaşığı toz zencefil rizomunun üzerine bir bardak kaynar su döküldükten sonra 5-10 dakika süresince üstü kapalı olacak şekilde demlenir ve süzülerek yemeklerden önce birer bardak içilir.
Turunç kabuğu : 1 kahve kaşığı kıyılmış turunç kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika boyunca demlenip süzülür. Yemeklerden önce bir bardakiçilir.
Pelinotu (Artemisia absinthium): İştah açıcı, mide ve safra yolları hareketlerini düzenleyici etkisiyle bilinir. 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış pelinotu 1 bardak kaynar suyla haşlanır 10 dakika demlenir ve süzülerek içilir. Sabah ve öğlenleyin yemeklerden önce soğutulmadan yavaş yavaş içilir. 1 aydan fazla kullanılmamalıdır. Mide ve bağırsak ülseri olanlar ve de hamileler kullanmamalıdır.
Portakal kabuğu: 1 kahve kaşığı portakal kabuğunun üzerine bir bardak kaynar su dökülür, üstü kapalı olarak 10 dakika süresince demlenip süzülür. Yemeklerden önce birer bardak içilir.
İştahsızlık için kullanılan bu drogların 3-4 haftalık kullanımdan sonra iştah verici etkisi azalır. Bu yüzden değiştirerek kullanmak gerekir.Yemeklerden 30 dakika önce ve ağızda bir iki dakika bekleterek içilmesi tavsiye edilir. Belirtilen dozlara uyulması gerekir, yüksek oranda kullanılması iştah açmak yerine iştahsızlığa neden olabilir.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.