PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : WordPress Google Analytics Eklentisi MonsterInsights



Amazonia
02.Ağustos.2018, 23:57
Google Analytics’i, Wordress by MonsterInsights eklentisini yükleyip kurarak web sitenize ekleyebilirsiniz. Bu eklentinin kullanımı ve yapılandırması kolaydır, web sitesi trafiğini yapılandırdık tan hemen sonra izlemenize olanak sağlayacaktır.


https://i1.wp.com/hakanyerlikaya.com/wp-content/uploads/Google-Analytics-for-WordPress-by-MonsterInsights.png?resize=772%2C250&ssl=1

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights



Eklentiye ulaşmak için, Eklentiler seçeneğinin üzerine gelin ve Yeni ekle düğmesine tıklayın.
Sağ üst köşede yer alan arama çubuğuna, Google Analytics for WordPress by MonsterInsights, yazarak hemen yükle düğmesine ardından hemen etkinleştir düğmesine basmanız yeterlidir.

Şimdi yükleyip, etkinleştirdiğiniz eklentiyi yapılandırmamız gerekecektir. Bunu yapmak için, sol alt menüde yer alan Insights > Settings ayarlarına erişmemiz gerekecektir. Aşağıdaki resme göz atabilirsiniz.

Google Analytics hesabınızı eklentiye bağlamamız gerekir. Bunu, Google hesabınızla otomatik olarak doğrulayarak veya manuel girerek de yapabilirsiniz.

Şimdi google hesabınızla kimlik doğrulaması yapmamız gerekecektir. Hesabınızı eklenti ile bağlamak için kurulum prosedürlerinden geçmeniz gerekecektir.

UA kodunu manuel olarak girdiğinizden, gösterge tablosunu ve eklentinin rapor özelliklerini kullanmanıza engel olacağından bu yöntemini kullanmalıyız.

Mülk > İzleme Bilgileri altında İzleme Kodu, Global Site Etiketi (gtag.js) kutucuğu içerisinde yer alan kodu tekrardan kopyalayın.
Eklenti ayarlarının açıldığı sayfaya geri dönün ve Global Site Etiketi (gtag.js) kodunu yapıştırın ve değişiklikleri kaydedin.
Yukarıda da belirttiğim gibi web sitenizin trafik verilerini kontrol etmeniz için aradan 12/24 gibi saat geçmesi gerekecektir.

Site Arama

Site aramasını ayarlamak, ziyaretçilerinizin web sitenizi kontrol ederken ne aradıklarını bilmenize yardımcı olacaktır. Öncelikle, hesabınızla oturum açmanız ve üç sütun göreceğiniz, Yönetici sekmesine tıklamanız gerekecektir.

Hesap > Mülkler > Görünüm sütununa gidin ve görünüm ayarları sekmesine tıklayın.
Burada Site Search Settings ayarlarını kapalı olarak göreceksiniz, bu bölümü aktifleştirmemiz gerekiyor. Bunun için, OFF konumunu, ON konumuna getirerek, site arama özelliğini etkinleştiriyoruz.

Artık, sitenizin arama sorgusu parametresini girmeniz gereken sorgu parametresi kutusuna sahip olursunuz.
Sorgu parametresi kutucuğuna genellikle ‘s’ veya ‘q’ dır, ancak web sitenizde bir arama yaparak, sitenizin sorgu parametresini öğrenebilirsiniz.


Bu site araması özelliğini keşfettikten sonra kaydet düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Bundan sonra, Google Analytics aracı web sitenizde yapılan herhangi bir aramayı takip edebilecektir.

Hedefleriniz

Web sitenizdeki önemli etkinliklerin takip edilebilmesi için hedeflerinizi belirlemeniz gerekecektir. Örneğin, bir e-ticaret web siteniz varsa, bir satın alma işlemini tamamladıktan sonra müşterinizin satış yapacakları bir onay sayfanız olması gerekiyor.

Ayrıca, potansitel müşterilerinizi oluşturmak için bir iletişim bilgileri formu kullanıyorsanız, web sitenizin ziyaretçilerinin, mailchimp vb. gibi e-posta servisleri listesine abone olduktan sonra, alışverişiniz için teşekkürler sayfasını oluşturmanız gerekir.




















aLinti...