zAMBakk
05.Ağustos.2018, 00:03
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz salep
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 adet çubuk vanilya
400 gram sıvı krema
3 adet yumurta sarısı
2 adet damla sakızı (2 küçük parça)
Sütlü tatlıların en ferahı, en güzeli dondurma. Sıcaklarda var mı ondan daha halden anlayanı, insanın içini ferahlatanı mesela?
Nasıl Yapılır?
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırın. Ardından bir tencereye koyup üzerine süt, toz salep ve toz şekerin yarısını ilave edin.Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ardından bir karıştırma kabı çıkarın ve içine kremayı aktarın. Mikseri yüksek devirde çalıştırarak kremayı güzelce çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabı çıkarın ve içine yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını aktarıp şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpın. Bu yumurtalı karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlayın. Benmari usulünü uygularken yumurta sarılarının sıcak su buharında kesilmemesi için karışımı çırpma teliyle sürekli ve hızlıca karıştırın. 5 dakika kadar bu işlemi sürdürüp toz şekerin yumurta sarısı içinde tamamen erimesini sağlayın. Ardından karışımın bulunduğu cam kaseyi soğuk su dolu bir kabın içine alarak bu kez de soğumasını sağlayın.
Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra bu karışımı çırptığınız kremanın içine yedirmeye başlayın. Bir kek kalıbının ya da cam kasenin içini streç filmle kaplayıp hazırladığınız bu dondurma karışımını içine aktarın. Üzerini spatulayla düzleyip streç filme kapattıktan sonrderin dondurucuda minimum 8 ila 10 saat arası bekletin. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz salep
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 adet çubuk vanilya
400 gram sıvı krema
3 adet yumurta sarısı
2 adet damla sakızı (2 küçük parça)
Sütlü tatlıların en ferahı, en güzeli dondurma. Sıcaklarda var mı ondan daha halden anlayanı, insanın içini ferahlatanı mesela?
Nasıl Yapılır?
Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırın. Ardından bir tencereye koyup üzerine süt, toz salep ve toz şekerin yarısını ilave edin.Karışımı tahta bir kaşıkla karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve koyulaşınca ocaktan alıp içinden vanilya çubuğunu çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ardından bir karıştırma kabı çıkarın ve içine kremayı aktarın. Mikseri yüksek devirde çalıştırarak kremayı güzelce çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra başka bir karıştırma kabı çıkarın ve içine yumurta sarılarını ve toz şekerin kalan kısmını aktarıp şeker ve yumurta sarıları iyice karışana dek çırpın. Bu yumurtalı karışım pürüzsüz bir kıvam alınca cam bir kaseye aktarıp yumurta sarılarının benmari usulü pişmesini sağlayın. Benmari usulünü uygularken yumurta sarılarının sıcak su buharında kesilmemesi için karışımı çırpma teliyle sürekli ve hızlıca karıştırın. 5 dakika kadar bu işlemi sürdürüp toz şekerin yumurta sarısı içinde tamamen erimesini sağlayın. Ardından karışımın bulunduğu cam kaseyi soğuk su dolu bir kabın içine alarak bu kez de soğumasını sağlayın.
Tencerede bekleyen sütlü karışımın içine yumurtalı karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Tüm malzemeler birbirine karıştıktan sonra bu karışımı çırptığınız kremanın içine yedirmeye başlayın. Bir kek kalıbının ya da cam kasenin içini streç filmle kaplayıp hazırladığınız bu dondurma karışımını içine aktarın. Üzerini spatulayla düzleyip streç filme kapattıktan sonrderin dondurucuda minimum 8 ila 10 saat arası bekletin. Ardından afiyetle tüketebilirsiniz.