PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Demir Deposu Ispanaklı kek?!

TEP
05.Eylül.2018, 19:52
https://imgtrend.mynet.com/2016/01/22/03313527248663/spinach-cake4-475x712jpg-728x728.jpg

Ispanaklı Kek"Ispanaklı kek mi?" dediğinizi duyar gibiyiz ama işte gerçekten hem lezzetli hem kolay, Temel Reis'in görse gurur duyacağı bir ıspanaklı kek.

Malzeme Listesi2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı sıvıyağ
200 gr ıspanak (püre halinde 1/2 su bardağı)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

(6 Kişilik - 40 Dakika)

HazırlanışıAdım 1
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Tavada suyunu salana kadar kavurun. Püre haline getirmek için rondodan geçirin (ya da derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelene kadar çırpın).
Adım 2
1 paket krem şantiyi süt ile hazırlayıp kek hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
Adım 3

Yumurta ve şekeri iyice çırpın (4-5 dakika kadar). Sonra içine yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
Adım 4
Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. (pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin)
Adım 5
Kekin kenarlarını yuvarlak veya kare şeklinde kesin. Kestiğiniz kenarları robotta un şeklinde kıyın.
Adım 6

Dolapta beklettiğiniz krem şantiyi kekin üzerine sürün. Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serpip servis yapın.

(6 Kişilik - 40 Dakika)