PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Drogba Chelsea bizden 10 kat daha iyi"

SiyahkaLem
25.Şubat.2014, 11:42
Didier Drogba, BBC İstanbul muhabiri Ben Smith'e özel bir röportaj verdi
Galatasaray'ın Fildişi Sahilli dünya yıldızı Didier Drogba, BBC'ye verdiği özel röportajda çarşamba günü Chelsea'yle oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından Mourinho'yla aralarındaki yakın arkadaşlığa kadar her konuda samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Drogba'nın röportajından satır başları...

"Chelsea, Galatasray'dan daha mı iyi? Evet, bizden 10 kat daha iyiler"

"Ben kazanmak için oynarım. Maç çok zor olmayacak. Juventus da bizden daha iyiydi, sonuç ortada. Sahada her şey olabiliyor. Eğer kazanmamız için % 1 şansımız bile varsa inancım da vardır."

"Chelsea maçında duygularıma hakim olmam zor. Bir yerde orayı sevmeden sekiz sene kalmak mümkün değildir. Özellikle de futbol konusunda durum daha duygusaldır. Chelsea'yi seviyorum ama şu an Galatasaray için oynuyorum ve takımım için elimden geleni yapacağım."

"Bir kulüpte mutlu olduğunuzda orada sonsuza dek kalmak istersiniz. Fakat bazen her istediğinizi yapamıyorsunuz. Ben, Cehlsea'de elde ettiğim başarılardan dolayı gurur duyuyorum."

"Yazın gelen her teklifi değerlendireceğim. Ama Galatasaray benim için öncelikli olacak ççünkü bana tekrar üst seviyede futbol oynama imkanı sağladılar. Ben sadece futbol oynamak istemiyorum, aynı zamanda da kazanmak istiyorum. Kazanmak için oynamak istiyorum. Biliyorum, bu, kötü bir alışkanlık."

"Mancini ve Mourinho birbirlerinden çok farklı iki kişilik. Fakat mentaliteleri aynı. İkisi de kazanmak istiyor. İkisi de kupa kaldırmak istiyor."

"Mourinho'yla olan ilişkimiz basittir. Birbirimize fazlasıyla saygı duyarız. Bu kadar önemsediğiniz birisi varsa eğer, arkadaş olarak gördüğünü; onun "Özel Biri" olduğunu, kendinizin de başarılı bir santrfor olduğunuzu unutursunuz."

"Aramızdaki samimi bir arkadaşlık. Bu tip ilişkiler özeldir çünkü önemi büyüktür. Değerlidir. Chelsea'ye gidip oynamam konusunda bana karar vermemde yardımcı olan da kendisiydi."

"Bana hep adil davrandı. Oynamayı hakettiğimde oynattı, haketmediğimde forma vermedi. Bu nedenle ona olan saygım sonsuz."

"Mourinho 2007'de Chelsea'den ayrıldığında kulüpteki geleceğimi düşünmeye ve sorgulamaya başlamıştım. Gençken ve duygularınız ön plandayken düşünmeden hareket eder sonra da doğru davranışta bulunmadığınızı farkedersiniz. Şimdi olsa Chelsea'den ayrılma konusunda belki daha farklı bir karar verirdim. Ama bana inanan kişinin takımdan ayrılması beni çok etkilemişti."

"Hala maçları kazanma arzusundayım. Hala kupalar, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak istiyorum. Geçmişle şimdi arasındaki tek fark daha tecrübeli olmam. Duygularımı daha fazla kontrol edebiliyorum artık, hem sahada hem saha dışında."

"Pişmanlık duyduğum bazı davranışlarım oldu. Barcelona maçında aşırı tepki gösterişim de bunlardan biri. O davranışlarım dünya çapında dikkat çektiğinde kötü hissetmiştim. Ama ben böyle biriyim. Aslında neden o maçta o kadar duygusal olduğumu anlayabiliyorum."