zAMBakk
19.Eylül.2018, 15:55
(15 Kişilik)
- 200 Gr aşurelik buğday
- 50 Gr Nohut
- Tarçın
- 50 Gr kuru fasulye
- 80 Gr kuru üzüm
- 100 Gr kuru incir
- 80 Gr kuru kayısı
- 200 Gr Bütün kavrulmuş fındık 200 grm
- Bütün kavrulmuş çam fıstığı
- 1 Adet taze nar
- 10 gr tuz
- 300 gr toz Şeker
- 60 gr kuş üzümü
- 20 gr mısır nişastası
- 10 Bardak Su
Yapılışı
- Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm bir gün önceden soğuk suyla ıslatılır. Bir gün önceden ıslatılan tüm baklagiller ayrı ayrı kaplarda kaynatılarak aşure için hazırlanır. Meyveler ise sudan çıkartılarak beklemeye alınır.
- 10 bardak su tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya önce buğday ilave edilir ve özü çıkana kadar kaynatılır. Buğdayın özünün çıkması için kaynama suyuna az miktarda tuz eklenir. Sonra sırasıyla nohut ve kuru fasulye eklenir. Tuz ve şeker ilave edilerek 20dk. kadar daha kaynatılır. Meyveler de ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Meyvelerin formunun çok bozulmamasına özen gösterilir.
- En son olarak nişasta su ile açılır ve aşureye eklenerek, bir taşım kaynaması beklenir. Ocaktan indirilen aşure kaplara konur, dinlenmeye bırakılır. Süslemesi aşure iyice dinlendikten sonra yapılır. Böylece malzemelerin dibe çökmesi ve tat değiştirmesi önlenir.
-Afiyet Olsun-
http://i.hurimg.com/i/aile/75/620x372/images/haber/8350.jpg
- 200 Gr aşurelik buğday
- 50 Gr Nohut
- Tarçın
- 50 Gr kuru fasulye
- 80 Gr kuru üzüm
- 100 Gr kuru incir
- 80 Gr kuru kayısı
- 200 Gr Bütün kavrulmuş fındık 200 grm
- Bütün kavrulmuş çam fıstığı
- 1 Adet taze nar
- 10 gr tuz
- 300 gr toz Şeker
- 60 gr kuş üzümü
- 20 gr mısır nişastası
- 10 Bardak Su
Yapılışı
- Buğday, nohut, kuru fasulye, kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzüm bir gün önceden soğuk suyla ıslatılır. Bir gün önceden ıslatılan tüm baklagiller ayrı ayrı kaplarda kaynatılarak aşure için hazırlanır. Meyveler ise sudan çıkartılarak beklemeye alınır.
- 10 bardak su tencereye alınarak kaynatılır. Kaynayan suya önce buğday ilave edilir ve özü çıkana kadar kaynatılır. Buğdayın özünün çıkması için kaynama suyuna az miktarda tuz eklenir. Sonra sırasıyla nohut ve kuru fasulye eklenir. Tuz ve şeker ilave edilerek 20dk. kadar daha kaynatılır. Meyveler de ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Meyvelerin formunun çok bozulmamasına özen gösterilir.
- En son olarak nişasta su ile açılır ve aşureye eklenerek, bir taşım kaynaması beklenir. Ocaktan indirilen aşure kaplara konur, dinlenmeye bırakılır. Süslemesi aşure iyice dinlendikten sonra yapılır. Böylece malzemelerin dibe çökmesi ve tat değiştirmesi önlenir.
-Afiyet Olsun-
http://i.hurimg.com/i/aile/75/620x372/images/haber/8350.jpg