PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Helva Tarifleri



aRZuU
02.Mart.2014, 02:03
Dondurmalı irmik helvası:Malzemeler:http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2012/12/Dondurmal%C4%B1-%C4%B0rmik-Helvas%C4%B1-Tarifi-300x160.jpg
1 paket irmik
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzüm
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
Yapılışı:Çelik tencereye tereyağ, sıvıyağ karışımı alınır kısık ateşte yağ eritilir.
Eriyen yağ karışımına irmik ilave edilip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kavrulur.
Bu arada ayrı tencerede şeker, su karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbet ölçüsü kaç bardak irmikle yapıcaksak o kadarda şeker ve su ile hazırlıyalım .
İrmiğin rengi karamelize olana kadar kavrulur. (Açık renkli olsması için 10 dakika kısık ateşte kavrulur).
Helva tenceresine üzüm ekleyip ateşten alınır.
Harareti gitmesi için iki dakika beklenir.
Şerbetle buluşturularak karıştırılır. (şerbet irmikle buluşunca dışarı zıplıyor dikkat etmek gerek).
Helva tenceresi tekrar ocağa alınır ve beş dakika kısık ateşte pilav gibi çektirilir.
ocaktan alınıp demlenmesi için beklenir. Ilınan helva karıştırılır.
Camkasenin dibi ve yanları irmik helvasıyla kaplanır .
Boş kalan ortasına dondurma konulur.
Üstü tekrar helva ile kaplanıp servis kabına ters çıkarılır .
Çikolata ile süslenen dondurmalı irmik helvası servise hazır.
Afiyet olsun

aRZuU
02.Mart.2014, 02:05
Pekmezli Helva:Malzemeler:5 su bardağı un
150 gram tereyağ
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
100 gram ceviz
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Sıvuyağ
Yapılışı:Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınır.
Tereyağı eriyince üzerine un ilave edilerek kavrulur.bir süre kavrulduktan sonra cevizlerin bir kısmı iri kırılarak ilave edilir.
Un kavrulurken diğer taraftan süt ve tozşeker bir tencereye alınarak kaynatılır.
Un iyice kavrulunca ilk olarak pekmez daha sonra kaynayan süt, tozşeker karışımı ilave edilerek arada karıştırılarak pişirilir.
Servis tabağına alınır, üzerine ayrılan ceviz ve hindistan ceviziyle servis yapılır.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/pekmezli-helva-6321.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:06
Krokanlı irmik helvası:Malzemeler:2 su bardağı irmik
125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Krokanı İçin:1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı badem veya fındık
Yapılışı:Bir tencereye tereyağı koyup ocağın altını yakıyoruz.
Kısık ateşte yağ eriyince irmik ilave edip, sürekli karıştırarak, altın sarısı oluncaya kadar kavuruyoruz.
Üzerine soğuk sütü, suyu ve toz şekeri döküyor ve yavaş yavaş koyulaşıp katılaşınca ocağın ateşini kapatıp kapağını örtüyoruz. 5 dk. dinlendirip sonra kapağını açıp, karıştırıp, istediğiniz kalıba bastırıp ters çeviriyor ve üzerine krokanları döküp servis yapıyoruz.
Krokanın Hazırlanışı:Krokanı, helvayı kavururken ayrı bir ocak üstünde ayrıca hazırlıyoruz. Bir tavaya toz şekeri döküyoruz. Ocağı yakıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar hiç karıştırmıyoruz. Şeker eriyince, bütün bademleri veya fındıkları içine döküp ısıya dayanıklı bir kaşık ile karıştırarak şeker kahverengi olana kadar yakıyoruz. İstediğimiz renge gelince sıvı yağ ile yağlanmış mermer tezgah veya ısıya dayanıklı bir tepsiye döküp, soğuduktan sonra sert bir cisimle yavaştan vurarak kırıp, daha sonra mermer tezgahta merdane yardımı ile kırıp, helvamızın üzerine döküyoruz. Yenirken çıtır çıtır oluyor. Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/krokanl%C4%B1-irmik-helvas%C4%B1.JPG-300x225.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:07
Un helvası:Malzemeler:1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
2 su bardağı su
125 gram margarin veya tereyağı
Yapılışı:Derin bir tencerede yağ eritilir.
Un ilave edilip kısık ateşte yaklaşık 20 – 25 dakika kavrulur.
Bu süre sonunda unun rengi dönmüş olmalıdır.
Başka bir ocak üzerindeki tencerede şeker suyun içinde eritilir.
Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatılır.
Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave edilir.
Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştırılır.
Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
Bir kaşık yardımıyla yada elle şekiller vererek servis tabağına alınır.
Üzerine hindistan cevizi, fıstık ve buna benzer şeyler seperek servis yapılır.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/37-1-300x225.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:07
Sıcak helva:Malzemeler:Her 1 kap güveç için 1 parmak kalınlığında havuç rendesi
Kabın kalanını dolduracak kadar tahin helvası
Tarçın
Üzeri için:
Pekmez ya da çikolata sosu
Ceviz
Yapılışı:Güveç kabına öncelikle rendelediğiniz havuçları zemine yayarak 1 parmak kalınlığında yerleştirin.
Üzerine yarım çay kaşığı tarçını gezdirin.
En üste helvayı kabı dolduracak kadar ilave edin.
Kabın üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
Üzerini pekmez ya da çikolata sosu ve ceviz süsleyip sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/470-1-300x222.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:08
Portakallı helva:Malzemeler:500 gram irmik
500 gram toz şeker
1 kilogram süt
100 gram çam fıstığı
1 adet portakal rendesi
200 gram tereyağı
Yapılışı:Tencerede yağı eritip irmiği ve fıstığı kavurun.
Fıstıklar renk alınca kaynattığınız şekerli sütü içine dökün.
İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
15 dakika kısık ateşte demlendirin.
Rendelenen portakal kabuğunu ilave edin.
İyice karıştırıp soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/170-1-300x258.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:08
Pekmezli kara helva:Malzemeler:1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş ve tuzu alınmış)
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
Yapılışı:Çok hafif ateşte, yağla unu pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavurun.
Ayrı bir kapta sütü kaynatın ve pekmezi karıştırın.
Kavrulan yağla unu ateşten alarak sütlü pekmezin üzerine dökün.
Tekrar ateşe koyup tencereye yapışmayınca kadar karıştırın.
15 dakika dinlendirin.
İstenilen şekilde servis yapın.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/172-1-300x222.jpg
Afiyet olsun…

aRZuU
02.Mart.2014, 02:09
Peynirli helva:Malzemeler:2 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 su bardağı su ve süt
150 gram tuzsuz dil peyniri
1 su bardağı ceviz ya da fındık
Yapılışı:Unu tencereye koyup, çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavurun.
Suyu, sütü ve şekeri iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Karışımı kavurduğunuz una soğuk olarak dökün.
Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Helvanın kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra ortasını açıp, dil peynirini koyun ve helvayla peyniri iyice karıştırın.
Helvanın sıcaklığıyla peynir eridikten sonra, şekil vererek servis tabaklarına alın ve üzerine ceviz ya da fındık serperek servis yapın.
Afiyet Olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/174-1-300x227.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:10
Kandil helvası:Malzemeler:500 gram un
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
üzeri için:
80 gram lık bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:Unu geniş bir tencereye alıp hiç birşey eklemeden kokusu çıkana kadar kavurun.
Rengi değişmesin diye kısık ateş olması gerekiyor.
Un kavrulduktan sonra ocaktan alın ve biraz ılınınca pudra şekerini ilave edin.
Vanilyayıda ekleyip sürekli karıştırın.
Un vanilya ve pudra şekeri pürüzsüz bir hale gelmeli.
Bu sırada tereyağını eritip sıcakken bu karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla homojen bir karışım olana kadar yedirin.
Karışım soğumadan hafif yağlanmış borcama dökün.
Kumumsu bir karışım olmalı.
Bu karışımı çelik kaşıkla iyice sıkıştırın.
Üzerini iyice düzeltin.
En üste çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip rastgele dökün.
Soğuduktan sonra yarım saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/168-1-300x205.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:11
Güveçte helva:Malzemeler:500 gram tahin helvası
2 adet elma
bitter çikolata
Yapılışı:2 adet elmanın kabuklarını soyun.
Elmalar bütün iken çekirdeklerini çıkartın.
Elmaları halka halka kesin.
Güveç kaplarının zeminine halka kesilmiş olan elmaları dizin.
Elmalrın üzerlerine 1 tatlı kaşığı kadar toz şeker serpin.
Üzerine 1 tutam tarçın serpin.
Elmmaların üzerlerine helva dilimleri ilave edin.
Helvaların üzerine 1 parça bitter çikolata ilave edin.
Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında çikolata eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/467-1-300x201.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:11
Süt helvası:Malzemeler:200 gram margarin veya tereyağ (karışıkta kullanabilirsin)
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:Margarin eritilip un sararana kadar kavrulur.
Diğer yanda süt kaynatılır.
Kavrulan una kaynayan süt eklenip karıştırılır. (bir kaç dakika)
En son toz şeker helvaya eklenip ateş üzerinde biraz karıştırıp.
Uygun bir tepsiye dökülür.
Helva alt kısmı kızarana kadar fırınlanır.
Dilimlenerek servis yapılır.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/564-1-300x234.jpg
Afiyet olsun…

aRZuU
02.Mart.2014, 02:12
Saray helvası:Malzemeler:600 gram un ( 5 su bardağı )
250 gram tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz
Yapılışı:Büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
Tencere ocaktan alınır ve 10 dakika kadar soğumaya bırakılır.
Bu süre dolunca tereyağı eklenir.
Unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
Bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur.
Düz ve küçük bir tepsiye kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
Baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/468-1-300x300.jpg
Afiyet olsun…

aRZuU
02.Mart.2014, 02:13
Peynirli un helvası:Malzemeler:3 su bardağı un
1/2 bardak dövülmüş ceviz veya fıstık
250 gram margarin
1,5 bardak şeker
1,5 bardak süt
1,5 bardak su
150-200 gram dil peyniri
Yapılışı:Yağı eritip ceviz veya fıstıkları 2-3 dakika kavuralım.
Unu ekleyip iyice kavuralım.
Süt, su ve şekeri başka bir tencerede kaynatalım.
Kavrulan unun üzerine dikkatlice dökelim.
Ocağın altını kapatıp karıştıralım, üzerine küçük küçük didiklediğimiz peynirleri atıp iyice birbirlerine karıştıralım.
10 dakika demlendikten sonra tarçınla süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/471-1-300x234.jpg

aRZuU
02.Mart.2014, 02:13
Damlasakızlı üzümlü helva:Malzemeler:2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı
Yapılışı:Tencereye 100 gram tereyağını alın.
Üzerine sıvıağ ilave edin.
Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmiği ilave edin ve irmiği kavurun.
Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri alın.
Üzerine 2 su bardağı suyu ve 3 parça damla sakızı ilave edin ve birlikte kaynatın.
İrmiğin üzerine şerbeti dökün.
Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/645-1-300x201.jpg
İrmik şerbeti çektikten sonra servis edin.
Afiyet olsun…