Orijinalini görmek için tıklayınız : Sütlü Tatlılar
Meyve soslu İRMİK tatlısı:Malzemeler:Tatlı İçin:
1 su bardağı şeker
1 + 1/2 su bardağı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
1 adet limon
Sosu İçin:
10 -15 adet vişne
2 dilim limon
2 çay kaşığı nişasta
Yapılışı:Limonun kabukları rendelenir.
Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebiye vanilya eklenip karıştırılır.
Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp, ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Çekirdekleri çıkartılan vişneler, limonlarla beraber bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır.
Kaynar kaynamaz, suyunu süzün.
Süzülen suya nişastayı ekleyip, jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp, üzerine ılıklaşan sosu döküp, buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2012/02/Meyve-Soslu-%C4%B0rmik-Tatl%C4%B1s%C4%B1-300x203.jpg
Sütlaç:Malzemeler1 kg soğuk süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
tarçın
HazırlanışıPirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2012/01/sutlac-300x233.png
Muzlu Crem ole:Malzemeler:1 paket çikolatalı crem ole
10-12 adet bebe bisküvisi
1 adet muz
Süt (soğuk)
Yapılışı:Crem ole’yi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayalım.
Bebe bisküvilerini 3-4 parçaya bölüp süt ile ıslatıp kupların dibine paylaştıralım.
Muzu küçük küçük dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine koyalım.
Crem ole’yi kupların yarısına gelecek kadar koyup,araya bir miktar daha muz koyalım ve kalan crem oleyi kuplara paylaştıralım.
Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/06/ikoltal_kup.JPG-225x300.jpg
Afiyet olsun…
Su muhallebisi:Malzemeler:5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı gül suyu
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:Mısır nişastası ve pirinç ununu bir kaba koyun.
Sütün bir su bardağını ilave edip iyice ezin.
Pütür kalmayınca kalan sütü üzerine ekleyin.
Tencereyi ateşe alıp, devamlı karıştırarak pişirin.
Su muhallebisini hafif ıslatılmış kaselere boşaltıp, soğutun.
Tatlı tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
Üzerine gül suyu ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/05/su-muhallebisi.jpg
Krem Kramel:Malzemeler:1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Vanilya
1/2 lt Süt (2 su bardağı)
2 Adet Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Tuz
Yapılışı:Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.
Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.
Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
Sütü ılıtın.
Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin.
Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/05/krem_karamel-300x156.jpg
Krem Şokella:Malzemeler:1000 Gam Süt
200 Gram Şeker
100 Gram Toz Kakao
100 Gram Kuvertür Çikolata
50 Gram Nişasta
Vanilya Yetecek Kadar
Yapılışı:Tencereye süt, şeker, kakao, çikolata, vanilya, kaynatılıp nişasta içine konup koyulaşınca kâselere dökülür.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/05/krem_sokella-300x224.jpg
Fırında Sütlaç:Malzemeler:Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
Yapılışı:Pirinci yarım saat ılık suda bekletin.
Bol suyla yıkayıp süzün.
1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısını çırpın.
1 kepçe sütlaç ekleyin.
Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın.
Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.
Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.
Kızgın fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/05/fs-300x240.jpg
Bademli Keşkül:Malzemeler:1 litre süt (4 bardak)
200 gram toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Biraz çekilmiş badem
Yapılışı:İlk olarak sütü ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarark kaynatın. Mısır nişastasını çok az bir suyla ayrı bir kapta ezin, sulatın. Bu karışıma yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.Daha sonra kaynayan şekerli süte yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kıvam koyulaşmaya başladıktan sonra ateşi kapayın. İçine çekilmiş bademlerden biraz atın ve karıştırın. Sonra servis kuplarına ya da kaselere dökerek geri kalan bademleri üzerlerine gezdirerek servis yapın. Afiyet Olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/bademlikeskul-300x225.jpg
Muzlu irmik Tatlısı:Malzemeler:10 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 kilo süt
1 paket kakaolu bisküvi
yarım su bardağı ceviz içi
2 adet Muz
1 kasik tarçın
Yapılışı:İrmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır.
Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.
Daha sonrada ceviz serpilir.
Kalan muhallebi üzerine dökülür.
Kalan bisküviler rondadan geçirilir.
Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/567-1-300x234.png
Sütlü irmik tatlısı:Malzemeler:5 su bardağı süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin
hindistan cevizi
tarçın
Yapılışı:Soğuk sütün içerisine irmiği, şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra içerisine vanilya ve margarini ekleyin.
Hafif ıslattığınız borcama dökün.
Üzerine tarçın ve hindistan cevizi döküp buzdolabında soğutun.
Afiyet Olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/8-1-300x201.jpg
Güllaç:Malzemeler:10-11 güllaç yufkası
2,5 litre süt
750 gram toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Yapılışı:Süt ve şekeri kaynatın.
Vanilini ekleyip ılıtın.
Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin.
Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.
Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
*Not:
Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın.
Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/04/635-1-300x235.jpg
Yalancı tavuk Göğsü:Malzemeler:125 gram katı yağ
1 su bardağı un
1 litre süt
2 su bardağı şeker
1 paket Vanilya
Yapılışı:Bir tencerede yağ eritilip, bir su bardağı un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
İçine kavrulduktan sonra karıştıra karıştıra süt eklenir.
Bir taşım kaynadıktan sonra şekeride eklenip 10 dakika daha kaynaması sağlanır.
En son olarak da vanilya eklenerek ocağın altı kapatılır.
Mikser yardımıyla en yüksek devirde 10 dakika sürekli karıştırılır.
Uygun bir borcama dökülerek, istenildiği gibi süslenirek servis yapılır.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/35-3-300x224.jpg
Vişneli pudinğ:Malzemeler:1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 çorba kaşığı nişasta
1 damla sakızı
1 kase vişne
Üzeri için:
Kum şeker
Yapılışı:1 litre sütü tencereye alın.
Üzerine tozşeker ve damla sakızını ilave edin.
Kaynayınca nişastayı sulandırarak azar azar ilave edin.
Pişince ilk sıcaklığı çıkınca altına vişne konulmuş kaselere dökün ve üzerine kum şeker dökün.
Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/536-1.jpg
Supangle:Malzemeler:1 litre süt
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık
1 kakaolu pandispanya
Yapılışı:Tencereye sütü alın.
İçine yumurta sarılarını ekleyin.
Unu, tozşekeri, kakaoyu da ekleyip ocak üstünde karıştırarak pişirin.
Kupların içine evde kalmış herhangi bir kakaolu kekden bir parça koyun.
Şekerli su ile ya da pekmezli su ile yada sulandırılmış marmelat ile ıslatın.
Üzerine pişirdiğiniz karışımı dökün.
Üzerin fındıkla süsleyin.
İyice soğutup soğuk ikram edin.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/538-1-300x225.jpg
Sakızlı muhallebi:Malzemeler:1 kilogram süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak az un
1/4 margarin
Damla sakızı (isteğe göre miktarı değişir)
Yapılışı:Margarin ve unu kavuralım.
Üzerine sütü ilave edelim ve topaklanmasına fırsat vermeden hızlı hızlı karıştırarak iyice pişirelim.
Piştikten sonra şeker ve sakızı ilave edelim.
Ocağı söndürdükten sonra da 15-20 dakika mikserle çırpalım ki köpük köpük olsun.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/315-1-300x224.jpg
KEŞKÜL:Malzemeler:Keşkül İçin:
1 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1 litre süt
Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
3 çorba kaşığı çekilmiş badem yada fındık
3 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
az tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı:Terbiyeyi hazırlamak için, yumurtaların sarısı, hindistan cevizi,çekilmiş fındık,tarçın ve sütü karştırın.
Keşkül malzemelerini bir tencereye alın ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Hazırladığınız terbiyeyi ocaktan aldığınız keşküle ilave edip, çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın.
Tek kişilik kaplara alın ve soğumaya bırakın.
Üzerini hindistan cevizi ve fındık ile süsleyerek servis yapın.
Servis etmeden önce biraz buzdolabında soğutursanız tadı daha güzel olur.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/34-1-300x225.jpg
Afiyet olsun…
Yalancı Keşkül:Malzemeler:1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yapılışı:Sütten bir çay bardağını ayırıp, kalan sütü ve şekeri tencereye koyup kaynatın.
Büyük bir kasenin içerisine, 1 çay bardağı ayrılan sütü, yumurta sarısını, nişastayı ve hindistan cevizini karıştırın.
Tenceredeki kaynamakta olan sütten bir kepçe koyup karıştırmaya devam edin.
Karışımı tencereye karıştırarak ilave edin.
Vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz, hindistan cevizi ve tarçın serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun…http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/33-1-300x252.jpg
Kazan Dibi:Malzemeler:1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
1litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2010/03/36-1-300x218.jpg
Afiyet olsun…
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.