aRZuU
13.Mart.2014, 21:20
Malzemeler:http://www.ustayemektarifleri.com/wp-content/uploads/2012/12/cikolatali-cheese-kek-300x219.jpg
Taban İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı süt
100 gr tereyağ
Peynirli Harcı İçin:
4 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
2 yemek kaşığı un
400 gr labne peyniri
1 paket vanilya
100 ml süt kreması
Çikolata Sosu İçin:
100ml süt kreması
40g bitter çikolata
Yapılışı:
İlk olarak tabanı hazırlayarak kekimizi yapmaya başlayalım. Robotta parçaladığız bisküviye süt ve erimiş tereyağını ilave ederek iyice karıştırın.
Kek kalıbına kağıt sererek üzerine taban malzemesini yayın ve buzlukta donana kadar bekletelim.
Yumurtaların akı ile beyazını ayırın. Akına bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar mikser ile çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, pudra şekerini, un, labne peyniri, vanilya ve 100 ml kremayı karıştırın. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurtaları da karışıma ilave edin (Karışımı karıştırırken peyaz köpüklerin sönmemesine dikkat edin). Donmuş olan tabanın üzerine karışımı dökerek 160 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kekin üzerinin çok fazla kızarmasına gerek yok, fırını kapattıktan sonra 1 saat kadar sıcaklığı ile fırında kalabilir zaten ilk anda koyu bir kıvam beklemek yanlış olur. Kek soğuduktan sonra kıvamını alacaktır. Kek soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bu arada 100ml sıvı süt kremasına bitter çikolatayı kırın ve içerisinde çikolata eriyene kadar ocakta ısıtın. Daha sonra soğuması için bekleyin. Dolaptaki kekin üzerine son olarak da çikolata sosunu dökerek tekrar dolaba kaldırın. Bir gün beklettikten sonra servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun…
Taban İçin:
2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı süt
100 gr tereyağ
Peynirli Harcı İçin:
4 adet yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri (Türk kahvesi fincanı)
2 yemek kaşığı un
400 gr labne peyniri
1 paket vanilya
100 ml süt kreması
Çikolata Sosu İçin:
100ml süt kreması
40g bitter çikolata
Yapılışı:
İlk olarak tabanı hazırlayarak kekimizi yapmaya başlayalım. Robotta parçaladığız bisküviye süt ve erimiş tereyağını ilave ederek iyice karıştırın.
Kek kalıbına kağıt sererek üzerine taban malzemesini yayın ve buzlukta donana kadar bekletelim.
Yumurtaların akı ile beyazını ayırın. Akına bir tutam tuz ekleyerek kar haline gelene kadar mikser ile çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, pudra şekerini, un, labne peyniri, vanilya ve 100 ml kremayı karıştırın. Kar haline getirmiş olduğunuz yumurtaları da karışıma ilave edin (Karışımı karıştırırken peyaz köpüklerin sönmemesine dikkat edin). Donmuş olan tabanın üzerine karışımı dökerek 160 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kekin üzerinin çok fazla kızarmasına gerek yok, fırını kapattıktan sonra 1 saat kadar sıcaklığı ile fırında kalabilir zaten ilk anda koyu bir kıvam beklemek yanlış olur. Kek soğuduktan sonra kıvamını alacaktır. Kek soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bu arada 100ml sıvı süt kremasına bitter çikolatayı kırın ve içerisinde çikolata eriyene kadar ocakta ısıtın. Daha sonra soğuması için bekleyin. Dolaptaki kekin üzerine son olarak da çikolata sosunu dökerek tekrar dolaba kaldırın. Bir gün beklettikten sonra servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun…