PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iğdır'da 6 Metrekarelik Yaşam Mücadelesi

Nina ∞
14.Mart.2014, 13:14
Iğdır'da 6 Metrekarelik Yaşam Mücadelesi

EMRAH KOCABEY- Iğdır'da zihinsel engelli anne ve kızı, 6 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi veriyor.
Halfeli beldesinde yaşayan Emine Oğuz (51), zihinsel engelli kızı Elif Oğuz (19) ile duvarları briketten yapılmış, çatısı tahta ve bez parçalarıyla kaplı barakada yaşıyor.

Komşularının desteğiyle hayatlarını sürdüren anne kız, zorlu koşullarda ayakta kalmaya çalışıyor.

Anne Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kızıyla tek odalı barakada bu şekilde yaşadığını, tek hayalinin yeni bir eve kavuşmak olduğunu söyledi.

Yetkililerden ve hayırseverlerden destek beklediğini anlatan anne Oğuz, kızının ve kendisinin zihinsel engeli bulunduğunu belirtti.

Eşinin ölümüyle zorlu yaşam koşullarının daha da arttığına vurgu yapan Oğuz, "Ben ve zihinsel engelli kızım bu barakada yıllardır yaşam mücadelesi veriyoruz. Çok soğuk oluyor ikimiz de sürekli hastalanıyoruz. Elektriğimiz yok mum ışığında kalıyoruz. Bize bir ev yapılmasını istiyorum" dedi.

Belde de yaşayan Özvatan mahallesinin muhtar adayı Mehmet Alabuğa ise anne ve kızının 10 yıldır barakada yardıma muhtaç yaşadıklarını anlattı. Ailenin durumuna yürek dayanmadığını belirten Alabuğa, şöyle konuştu:

"Anne ve kızı 6 metrekarelik barakada yaşıyor. İkisi de hasta ve doktora gidemiyorlar. Bu insanların hali ne olacak diye merak ediyorum. Bu kış çok sert ve soğuk geçti. Anne kız donma tehlikesi geçiriyordu. Bu acıya hangi yürek dayanır. 'Bu barakada nasıl yaşanır ki? Yiyecek bir şeyleri yok. Evlerinin üstü tahta ve bez parçalarıyla örtülü. Evin kapısı kırılmış. Bu insanlar çok zor durumda ve yardım bekliyor. Kimseleri yok ve tek sahipleri hayırsever komşuları. Anne ve kız bir kış daha burada kalamazlar. Biran önce bir eve sahip olmaları lazım. Buradan duyarlı herkese sesleniyorum. Bu insanlara yardımcı olalım."

Engelli anne kıza Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından değişik tarihlerde kömür ve gıda yardımında bulunulduğu öğrenildi. - Iğdır