PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pazı Yemeği Tarifi



aRZuU
19.Mart.2014, 00:47
Malzemeler

1 bağ pazı
1 büyük patates
1 orta boy soğan
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağYapılışı

Pazılarımızı birer parmak genişlikte doğrayıp yıkıyoruz

Tencereye su koyup kaynatıyoruz pazılarımızı kaynayan suya koyup 3,4 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz

Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz

Soğanı dilimleyip tencereye alıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz

Patateslerimizi soyup küçük küp küp dilimliyoruz ve tenceremize alıp 1 kaşık salça ilave edip karıştırıyoruz

Pirinç ve pazılarımızıda tenceremize alıp tuzunu karabiberini koyup üzeri kapanacak şekilde sıcak su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve suyunun yarısını çekene kadar pişiriyoruz.http://www.afiyetle.com/tarif_resimleri/6285_10013568_10152305824888394_1522696105_n.jpg


Kaynamış su