aRZuU
21.Mart.2014, 18:23
Zeytinli açma tarifi malzemeler:
2 su bardağı süt ( 1 bardağı ılıktan biraz daha sıcak olucak)
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Zeytinli açma tarifi hazırlanışı:
1 bardak ılık sütte bir yemek kaşığı şeker ve elinizde ufaladığınız yaş maya eklenir.
İyice karıştırılır ve 3-4 dakika bekletin.
Unun bir kısmı kaba elenir ve ortasına elle bir çukur açılır, içine 1 bardak oda sıcaklığında süt, toz şeker, sıvıyağ, tuz, hazırladığınız maya koyun ve yavaş yavaş yoğrun.
¼ Hamur elimize hafifçe yapışacak kıvama gelene kadar, azar azar üzerine un eklenir.
Hamur kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
Hamur yoğurduğunuzun neredeyse 2 katı olmuşsa mayalanır.
Mayalanan hamurdan parçalar alınır ve yağlanmış tezgahın üzerinde elle açın.
İstenilen miktarda zeytin ezmesi sürün.
Ortasından başlayarak uçlara kadar ileri geri hareketlerle rulo haline getirin.
İster simit gibi burarak sarılır, ister 3 adet yan yana rulo örgü yapın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine bir tepsi daha kapatılarak, 10-15 dakika daha bekleyin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 ila 45 dakika pişirin.http://www.hurriyetaile.com/userfiles/tarif/1794_650x433.jpg
Aldığı kadar Un zeytin ezmesi
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
2 su bardağı süt ( 1 bardağı ılıktan biraz daha sıcak olucak)
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Zeytinli açma tarifi hazırlanışı:
1 bardak ılık sütte bir yemek kaşığı şeker ve elinizde ufaladığınız yaş maya eklenir.
İyice karıştırılır ve 3-4 dakika bekletin.
Unun bir kısmı kaba elenir ve ortasına elle bir çukur açılır, içine 1 bardak oda sıcaklığında süt, toz şeker, sıvıyağ, tuz, hazırladığınız maya koyun ve yavaş yavaş yoğrun.
¼ Hamur elimize hafifçe yapışacak kıvama gelene kadar, azar azar üzerine un eklenir.
Hamur kıvama gelince üzerine nemli bir bez örtüp ılık bir yerde 1 saat dinlendirin.
Hamur yoğurduğunuzun neredeyse 2 katı olmuşsa mayalanır.
Mayalanan hamurdan parçalar alınır ve yağlanmış tezgahın üzerinde elle açın.
İstenilen miktarda zeytin ezmesi sürün.
Ortasından başlayarak uçlara kadar ileri geri hareketlerle rulo haline getirin.
İster simit gibi burarak sarılır, ister 3 adet yan yana rulo örgü yapın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine bir tepsi daha kapatılarak, 10-15 dakika daha bekleyin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 ila 45 dakika pişirin.http://www.hurriyetaile.com/userfiles/tarif/1794_650x433.jpg
Aldığı kadar Un zeytin ezmesi
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)