MeyRa
16.Nisan.2014, 07:00
MALZEMELER;
4 Adet Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı Sıvı yağ
1 Su Bardağı Un
1adet Orta Boy Şeftali
Kabartma Tozu, Vanilya
ŞERBET İÇİN;
2,5 Su Bardağı Su - 2 Su Bardağı Şeker
3-4 Damla Limon suyu
YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri, krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Şeftaliyi kabuklarını soyup, ince ince doğurayıp, una buluyoruz.
İrmiği ardından Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
Doğranmış şeftalileri ekleyip, altı yağlanmış borcama revanimizi döküyoruz.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pirişiyoruz.
Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Ilıyan tatlımıza şerbetini döküp, istenildiği gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.
4 Adet Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı Yoğurt
1 Su bardağı Sıvı yağ
1 Su Bardağı Un
1adet Orta Boy Şeftali
Kabartma Tozu, Vanilya
ŞERBET İÇİN;
2,5 Su Bardağı Su - 2 Su Bardağı Şeker
3-4 Damla Limon suyu
YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri, krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Şeftaliyi kabuklarını soyup, ince ince doğurayıp, una buluyoruz.
İrmiği ardından Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
Doğranmış şeftalileri ekleyip, altı yağlanmış borcama revanimizi döküyoruz.
170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pirişiyoruz.
Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Ilıyan tatlımıza şerbetini döküp, istenildiği gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.