MeyRa
16.Nisan.2014, 07:06
Çikolatalı tart malzemeleri
Tart hamuru için
170 gr elenmiş un
120 gr tereyağı
80 gr pudra şekeri
40 gr toz badem
20 gr mısır nişastası
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 tutam tuz
Krema için
100 gr beyaz çikolata
200 ml krema
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 yemek kaşığı portakal marmeladı
Süslemek için
Rendelenmiş portakal kabuğu
Kahve çekirdeği
Çikolatalı tart hazırlanışı
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Toz badem, yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un, nişasta, kakao ve tuzu ekleyip yoğurun. Streç filme sararak en az 3 saat buzdolabında soğutun. Bu arada 100 ml krema, kahve ve rendelenmiş portakal kabuğunu sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın. çikolatayı küçük parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kalan kremayı ekleyip karıştırın. üzerini streç film ile örterek 3 saat derin dondurucuda bekletin. Hamuru yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın ve yağlı kağıt serili 22 cm'lik kare fırın kabına yerleştirin. 10 dakika derin dondurucuda bekletip üzerine yağlı kağıt serin ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Kağıdı alıp 5 dakika daha pişirdikten sonra fırından alarak soğumaya bırakın. Kremayı mikserle çırpın ve sıkma torbasına doldurun. Soğuyan tartın içine portakal marmeladı sürün. üzerine kremayı sıkın. Portakal kabuğu ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis yapın
Tart hamuru için
170 gr elenmiş un
120 gr tereyağı
80 gr pudra şekeri
40 gr toz badem
20 gr mısır nişastası
1 yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 tutam tuz
Krema için
100 gr beyaz çikolata
200 ml krema
1 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 yemek kaşığı portakal marmeladı
Süslemek için
Rendelenmiş portakal kabuğu
Kahve çekirdeği
Çikolatalı tart hazırlanışı
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Toz badem, yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un, nişasta, kakao ve tuzu ekleyip yoğurun. Streç filme sararak en az 3 saat buzdolabında soğutun. Bu arada 100 ml krema, kahve ve rendelenmiş portakal kabuğunu sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın. çikolatayı küçük parçalara ayırıp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Kalan kremayı ekleyip karıştırın. üzerini streç film ile örterek 3 saat derin dondurucuda bekletin. Hamuru yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın ve yağlı kağıt serili 22 cm'lik kare fırın kabına yerleştirin. 10 dakika derin dondurucuda bekletip üzerine yağlı kağıt serin ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Kağıdı alıp 5 dakika daha pişirdikten sonra fırından alarak soğumaya bırakın. Kremayı mikserle çırpın ve sıkma torbasına doldurun. Soğuyan tartın içine portakal marmeladı sürün. üzerine kremayı sıkın. Portakal kabuğu ve kahve çekirdekleri ile süsleyerek servis yapın