MeyRa
16.Nisan.2014, 07:10
Çatal tarifi
için Malzemeler :
• 2 çay bardağı Zeytinyağı
• 1/2 çay bardağı Toz Şeker
• 1 çay bardağı Yoğurt
• 1 adet Yumurta
• 1 çorba kaşığı Mahlep
• 1 paket Kabartma Tozu
• 1 çorba kaşığı Tuz
• 3 çorba kaşığı Margarin
• 3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
• 1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek OtuÇatal yemeğinin hazırlanışı:Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın.
Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
için Malzemeler :
• 2 çay bardağı Zeytinyağı
• 1/2 çay bardağı Toz Şeker
• 1 çay bardağı Yoğurt
• 1 adet Yumurta
• 1 çorba kaşığı Mahlep
• 1 paket Kabartma Tozu
• 1 çorba kaşığı Tuz
• 3 çorba kaşığı Margarin
• 3,5 su bardağı Un
Üzeri için;
• 1 Yumurtanın Sarısı ve Çörek OtuÇatal yemeğinin hazırlanışı:Genişçe bir kabın içinde unu, yumurtayı, margarini, zeytin yağını kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, yoğurdu ve tuzu koyup yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince ceviz iriliğine parçalar kopartın.
Bu hamurları iki avucunuz arasında rulolar halinde uzatıp çatal şekli verin. Çatal şeklindeki hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin. Fırında 180 derce ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.