MeyRa
16.Nisan.2014, 07:28
Çilolatalı krokanlı pasta tarifi
Çilolatalı krokanlı pasta Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Supangle
Supangle Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Supangle Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
1/2 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin?i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
KAKAOLU MUHALLEBİ
Kakaolu Muhallebi Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Kakaolu Muhallebi Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis y
Çilolatalı krokanlı pasta Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Supangle
Supangle Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Supangle Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir. Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir. Karıştırma işlemi bırakılmaz. Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır. Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
1/2 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin?i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
KAKAOLU MUHALLEBİ
Kakaolu Muhallebi Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Kakaolu Muhallebi Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis y