MeyRa
16.Nisan.2014, 07:32
Frambuazlı Kalp Tart Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
160 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema sı için: 1 kahve fincanı un
1 çay bardağından biraz az mısır nişastası
2 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı toz vanilya
1 su bardağından biraz az tozşeker
5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı krema
Üzerine: 100-150 gram dondurulmuş frambuaz ve böğürtlen
Pudraşekeri
Frambuazlı Kalp Tart Yapılışı
YUMURTA sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Tereyağını karışıma ekleyip yeniden karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru kalp şeklindeki yağlanmış bir kaba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, un, nişasta, yumurta sarısı, toz vanilyave tozşekeri geniş bir kapta karıştırıp kenara alın. Süt ve sıvı kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince yarısını kenarda bekleyen karışıma ekleyip karıştırın. Bu karışımı ocakta kalan sütlü kremanın üzerine tencereye geri dökün. Koyu bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Pişen tartı servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayıp frambuazları dizin. İnce bir elekle pudraşekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
4 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
160 gram oda sıcaklığında tereyağı
5 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema sı için: 1 kahve fincanı un
1 çay bardağından biraz az mısır nişastası
2 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı toz vanilya
1 su bardağından biraz az tozşeker
5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı krema
Üzerine: 100-150 gram dondurulmuş frambuaz ve böğürtlen
Pudraşekeri
Frambuazlı Kalp Tart Yapılışı
YUMURTA sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Tereyağını karışıma ekleyip yeniden karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru kalp şeklindeki yağlanmış bir kaba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, un, nişasta, yumurta sarısı, toz vanilyave tozşekeri geniş bir kapta karıştırıp kenara alın. Süt ve sıvı kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince yarısını kenarda bekleyen karışıma ekleyip karıştırın. Bu karışımı ocakta kalan sütlü kremanın üzerine tencereye geri dökün. Koyu bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Pişen tartı servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayıp frambuazları dizin. İnce bir elekle pudraşekeri serperek servis yapın.