MeyRa
16.Nisan.2014, 07:35
Üst ve Alt İçin
2 su bardağı çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı su
Muhallebi İçin
5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak kadar eksik toz şeker
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 paket krem şanti (bir kutunun içindeki 2 paketten 1 tanesini kullanıyoruz)
Önce muhallebiyi hazırlıyoruz. Bir tencereye süt, yumurta sarısı, un ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılıyınca krem şantiyi içine döküp iyice karıştırıyoruz. Diğer taraftan başka bir tencerede çilek, şeker ve 1 bardak suda ezdiğimiz nişastayı ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıyoruz. Robottan geçiriyoruz. Servis yapacağımız kaplara (kup olur, cam kase olur veya hepsini borcama da koyabiliriz) kabın alt tabanını kapatacak kadar çilekli karışımdan koyuyoruz. Az ılıyınca üzerine muhallebiyi koyup, tekrar üstünü çilekli karışımla kapatıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat kadar bekletip, soğuk servis yapıyoruz.
2 su bardağı çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 su bardağı su
Muhallebi İçin
5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak kadar eksik toz şeker
1 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
1 paket krem şanti (bir kutunun içindeki 2 paketten 1 tanesini kullanıyoruz)
Önce muhallebiyi hazırlıyoruz. Bir tencereye süt, yumurta sarısı, un ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp ılıyınca krem şantiyi içine döküp iyice karıştırıyoruz. Diğer taraftan başka bir tencerede çilek, şeker ve 1 bardak suda ezdiğimiz nişastayı ocağa alıp karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatıyoruz. Robottan geçiriyoruz. Servis yapacağımız kaplara (kup olur, cam kase olur veya hepsini borcama da koyabiliriz) kabın alt tabanını kapatacak kadar çilekli karışımdan koyuyoruz. Az ılıyınca üzerine muhallebiyi koyup, tekrar üstünü çilekli karışımla kapatıyoruz. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat kadar bekletip, soğuk servis yapıyoruz.