MeyRa
16.Nisan.2014, 07:59
Malzemeler:
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
15 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
Tarifi:
Bir tencereye sütü şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
15 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
Tarifi:
Bir tencereye sütü şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.