MeyRa
16.Nisan.2014, 08:01
Malzemeler
■3 adet ayva
■1 su bardağı su
■4 adet karanfil
■1 çubuk tarçın
■1 su bardağı şeker
■Yeterince kaymak
Yapılışı
¦Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye 2 su bardağı su ayva çekirdekleri karanfil ve çubuk tarçını koyarak kaynatın.
¦Kaynayan suya ayvaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı şekeri üzerine serpin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
¦Fırını 200 derecede ısıtın. Tencereden çıkardığınız ayvaları bir tepsiye dizin. Fırının üstten ikinci rafında rengi değişene kadar 5-10 dakika kadar fırınlayın.
¦Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarakservis yapın..
■3 adet ayva
■1 su bardağı su
■4 adet karanfil
■1 çubuk tarçın
■1 su bardağı şeker
■Yeterince kaymak
Yapılışı
¦Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye 2 su bardağı su ayva çekirdekleri karanfil ve çubuk tarçını koyarak kaynatın.
¦Kaynayan suya ayvaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı şekeri üzerine serpin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
¦Fırını 200 derecede ısıtın. Tencereden çıkardığınız ayvaları bir tepsiye dizin. Fırının üstten ikinci rafında rengi değişene kadar 5-10 dakika kadar fırınlayın.
¦Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarakservis yapın..