MeyRa
16.Nisan.2014, 08:09
Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao (benekler için)
vanilya
içi için :
kakaolu kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi
Yapılışı :
Kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırınız.Yumurtanın aklarını çırpma kabında köpük oluncaya kadar şekerle çırpınız ardından yumurta sarılarını,vanilyayı,unu,kabartma tozunu ekleyiniz krema gibi hamuru olacak bu hamurdan bir kase ayırıp içine kakaoyu koyup çırpın bu kakaolu karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma pompası ile minik daireler bırakınız. Daha sonra 180 derecede 2 dakika pişmeye bırakınız sonra tepside pişen beneklerin üstüne beyaz kalan hamuru yayınız ve tekrar fırında 180 derecede 15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin 15 dakika yeterli oluyor fırından pişen keki kağıttan hafif kaldırın ki rulo yaparken zorlanmayın sadece kaldırın yavaşça ama tekrar yağlı kağıtta bırakın soğuduktan sonra kremşantiyi yayın üzerine hindistan cevizini serpiniz yavaşça rulo yapın
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao (benekler için)
vanilya
içi için :
kakaolu kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
hindistan cevizi
Yapılışı :
Kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırınız.Yumurtanın aklarını çırpma kabında köpük oluncaya kadar şekerle çırpınız ardından yumurta sarılarını,vanilyayı,unu,kabartma tozunu ekleyiniz krema gibi hamuru olacak bu hamurdan bir kase ayırıp içine kakaoyu koyup çırpın bu kakaolu karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma pompası ile minik daireler bırakınız. Daha sonra 180 derecede 2 dakika pişmeye bırakınız sonra tepside pişen beneklerin üstüne beyaz kalan hamuru yayınız ve tekrar fırında 180 derecede 15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin 15 dakika yeterli oluyor fırından pişen keki kağıttan hafif kaldırın ki rulo yaparken zorlanmayın sadece kaldırın yavaşça ama tekrar yağlı kağıtta bırakın soğuduktan sonra kremşantiyi yayın üzerine hindistan cevizini serpiniz yavaşça rulo yapın