PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyaz Diş&Sıcak Gülüşün Sırrı



Liza
10.Mayıs.2014, 11:51
Çay, kahve, asitli içecekler sonrasında aynada sararmış dişlerinizi gördüğünüzde üzülmeyin. Renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching), ekonomik, kolay ve zahmetsiz bir işlemdir.

Modern çağın getirileri arasında artık diş sağlığı ve güzelliği de yer alıyor. Hatta bazı kişilerde diş görüntüsü, şekil veya renk bozukluğu p***olojik rahatsızlıklara bile neden olabiliyor. Oysa diş beyazlatma işlemi ile hem beyaz dişlere hem de rahat gülüşlere tekrar kavuşabilirsiniz. Diş Beyazlatma; dişlerde zamanla oluşan koyu rengin çeşitli yöntemlerle açılması işlemidir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

İki tip beyazlatma yöntemi vardır:

1 – Ofis Tipi (klinikte uygulanan)

2 – Ev Tipi

Ofis tipinde kliniğe başvuran hastanın gerekli muayenesinden sonra beyazlatma jeli uygulanır. Hasta maksimum 1 saat içinde dişlerinin rengi birkaç ton açılmış olarak ayrılır.

Ev tipinde ise hastanın dişlerinin ölçüsü alınıp kişiye özle plak yapılır. Hasta 1-2 hafta süreyle jeli plak yardımıyla evde uygular.

İki yöntemde eşit beyazlatma derecesine sahiptir.

Lazerle Diş Beyazlatma Yönteminin Farkı Nedir?

Beyazlatmada lazer kullanımının farkı; daha kısa sürede daha hızlı sonuca ulaşılmasıdır. Uygulanan jelin daha kısa sürede diş içine gönderilebilmesidir.

Dişlere Bir Zararı Var Mıdır?

Uygun hasta ve dişlere yapıldığı zaman herhangi bir zararı yoktur. Beyazlatma sonrası hassasiyet oluşabilir. Hassasiyet durumunda kliniğe başvurulmalıdır. Topikal flor uygulamasıyla hassasiyet en aza indirilir.

Market veya Eczanelerden Beyazlatma Ajanları Satın Almak Doğru Mudur? Yoksa Diş Hekimi Mi Uygulamalıdır?

Beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır. Çünkü jel, sadece mineye uygulanmalıdır. Mine iç dokusu olan dentine temas edince aşırı hassasiyet oluşabilir. Hastaların dişlerinde oluşan lekeleri kendi kendilerine çıkarmaları mümkün değildir. Ya dişlere ya da diş etlerine zarar verirler. Bunun olmaması için diş hekimine başvurmalılardır.

Her Dişe Uygulama Yapılabilir Mi?

Renklenmenin nedeni önemlidir. Ayrıca dolgulu ve porseleni olan dişlere etki etmez.

Beyazlığın Kalıcı Olması İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günde 3 kez dişler fırçalanmalıdır. Renklendirici içeren-koyu renkli gıdalardan olabildiğince kaçınılmalı, kafein içeren kahve-çay tüketimi azaltılmalı ve içildiği durumlarda dişler fırçalanmalıdır. Bunun yanında günde 1 kez diş ipi kullanılmalıdır. Ayrıca sigara kullanımı da tekrardan renklenme süresini kısaltır.