BeLLa
16.Mayıs.2014, 17:24
http://cdn.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2012/05/frigo-450x307.jpg
Anneannemin buzluğunda hep olurdu, bayılarak yerdik. Aynı tarifle yaptım. Fakat o kadar alışmışız ki çok yoğun şeker-çikolata tadına, daha bir yoğun olabilir mi acaba diyerek içine bir de ekleme yaptım. Öyle de çok güzel oldu elbette. Yani eğer daha hafif bir frigo isterseniz, içine fazladan eklediğim çikolatayı eklemeyin, ama o zaman tereyağ miktarını bir kaşık daha arttırın.Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2-2.5 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı un
- 75 gram tereyağ
- 1 çorba kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)
- 80 gramlık 1 paket sütlü çikolata
İsteğe bağlı, üzerine veya içine eklemek için: 3 çorba kaşığı kıyılmış fındık veya ceviz
Tencereye toz şeker, nişasta, un, kakaoyu koyup, biraz sütle ezerek karıştırın. Ardından kalan sütü de ekleyip, muhallebi gibi pişirin. Göbek atmaya başlayınca altını kapatın. İçine tereyağı, vanilyayı ve çikolatayı ve isterseniz fındık-cevizi de ekleyip, karıştırarak iyice eritin. Yayvan bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. İyice soğuyunca buzluğa koyun. En az 2 saat donsun. Yemeden 20 dakika önce buzluktan çıkarıp biraz yumuşatmanız gerekiyor, çünkü çok sert oluyor. İsterseniz dilimleyerek tabakta, isterseniz de Alaska Frigo Buz gibi alüminyum folyoya sararak ikram edebilirsiniz.Not: Yukarıdaki fotoğraftaki frigo, içine çikolata eklenmemiş hali.
Anneannemin buzluğunda hep olurdu, bayılarak yerdik. Aynı tarifle yaptım. Fakat o kadar alışmışız ki çok yoğun şeker-çikolata tadına, daha bir yoğun olabilir mi acaba diyerek içine bir de ekleme yaptım. Öyle de çok güzel oldu elbette. Yani eğer daha hafif bir frigo isterseniz, içine fazladan eklediğim çikolatayı eklemeyin, ama o zaman tereyağ miktarını bir kaşık daha arttırın.Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 2-2.5 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı un
- 75 gram tereyağ
- 1 çorba kaşığı vanilya özütü (veya 1 paket vanilin)
- 80 gramlık 1 paket sütlü çikolata
İsteğe bağlı, üzerine veya içine eklemek için: 3 çorba kaşığı kıyılmış fındık veya ceviz
Tencereye toz şeker, nişasta, un, kakaoyu koyup, biraz sütle ezerek karıştırın. Ardından kalan sütü de ekleyip, muhallebi gibi pişirin. Göbek atmaya başlayınca altını kapatın. İçine tereyağı, vanilyayı ve çikolatayı ve isterseniz fındık-cevizi de ekleyip, karıştırarak iyice eritin. Yayvan bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. İyice soğuyunca buzluğa koyun. En az 2 saat donsun. Yemeden 20 dakika önce buzluktan çıkarıp biraz yumuşatmanız gerekiyor, çünkü çok sert oluyor. İsterseniz dilimleyerek tabakta, isterseniz de Alaska Frigo Buz gibi alüminyum folyoya sararak ikram edebilirsiniz.Not: Yukarıdaki fotoğraftaki frigo, içine çikolata eklenmemiş hali.