PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aynı bedende 63 yıl

katherinapetrov
05.Temmuz.2014, 03:41
http://cdncms.zaman.com.tr/2014/07/05/34-ikizler.jpg

5 Temmuz 2014, Cumartesi

Ronnie ve Donnie Galyon adlı yapışık ikizler, günlük ihtiyaçlarının çoğunu kendileri görüyor. 63 yaşına girmeye hazırlanan Ronnie ve Donnie, en büyük zevklerinin balık tutmak ve restoranlara gitmek olduğunu söylüyor. Ekim ayında doğum günlerini kutlayacak ikizler, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye de adaylar.

ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan Ronnie ve Donnie Galyon adlı yapışık ikizler, ekim ayında 63’üncü yaşlarına basacaklar. Bu yaşın onlar için özel bir yeri var. Zira en uzun yaşayan yapışık ikizler olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girecekler. Bir önceki rekor; Giacomo ve Giovanni Battista Tocci isimli İtalyan yapışık ikizlere ait. İkizler, 1940 yılında hayatını kaybettiklerinde 63 yaşındaydılar. 1951 yılında karından yapışık halde dünyaya gelen ABD’li ikizler, iki yıl boyunca hastanede tedavi gördü. Doktorlar, ikizleri nasıl ayırabileceklerinin yolunu düşündü. Ancak ameliyatla ayırabildikleri takdirde iki bebeğin de sağlıklı ve hayatta olabileceğinin garantisini veremedi. Hal böyle olunca Galyon ailesi de ikizlerinin ayrılmasını istemedi. Doktorlara göre de bu en doğru karardı. İkizler, ayrı kalp, bacak, kol ve mideye sahip. Ne var ki alt sindirim boruları, kasıkları, kalın bağırsakları birleşik.

Ronnie ve Donnie Galyon, dört yaşında iken ABD’de küçük şovlarda performans sergiliyorlardı. Bunun yanı sıra Orta ve Güney Amerika’da çeşitli sirklerde görev alıyorlardı. Okul çağına gelince öğretmenleri, onların sınıftan uzaklaşmasını talep etti. Gerekçe olarak da sınıftaki diğer öğrencilerin dikkatinin dağıldığını gösterdi. Bu yüzden onlar için tek çare sirklere geri dönmekti. 1991 yılında 39 yaşındayken emekli olan ikizlerin yaşadığı zorluklardan haberdar olan bir yakınları, Hıristiyan Gençler Birliği ile iletişime geçti. Bu duruma kayıtsız kalmayan birlik, Galyon kardeşler için bir ev tahsis etti. Bunun yanı sıra onlar için özel bir yatak hazırlandı. Bu da onların bebekler gibi rahat uyuması anlamına geliyordu. İkizler daha önce ise kendilerinden 11 yaş küçük olan kardeşleri Jim ve eşi Mary ile birlikte yaşıyorlardı. Jim, kardeşleriyle yaşamayı sevdiğini söylerken, eşi Mary ise, “Onlara çok yardım edemiyordum ama seviyordum. Birlikte yaşadığımız zaman içinde bana teşekkür etmedikleri tek bir gün yoktur.” ifadelerini kullandı.

İkizler, günlük ihtiyaçlarının çoğunu kendi başlarına hallediyor. Ancak Daily Mail’deki haberin fotoğraflarından birinde Jim’in kardeşlerine çorap giydirdiği görülüyor. Bazen atıştıklarını itiraf eden Ronnie ve Donnie, en büyük zevklerinin ise balık tutmak ve kendileri için özel yaptırılan tekerlekli sandalye ile restoranlara gitmek olduğunu söylüyor. Dışarı çıktıklarında kimileri onlarla alay etse de kimileri de sıcak bir şekilde muhabbet etmeyi ihmal etmiyor. Hatta bazıları restoranda hesaplarını bile ödeyerek, onları sevindirmeye çalışıyor. Yapışık ikizler, her 200 bin doğumda bir meydana geliyor. Onların yaşamlarını sürdürebilme ihtimali ise yüzde 5 ile 25 arasında değişiyor.